Connect with us

Eveniment

Medieșean băut, tras pe drepta de polițiștii rutieri

Publicat

pe

Duminică seara în jurul orei 20,15, în municipiul Mediaș, un localnic în vârstă de 42 de ani a condus autoturismul pe strada Moșnei având o îmbibație alcoolică în aerul expirat de 0,80 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele medieșeanului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Huawei relansează unul dintre cele mai bine vândute laptopuri: MateBook 13, ediția 2021

Publicat

pe

Ofertă specială weekend-ul acesta în www.huaweistore.ro

HUAWEI MateBook 13 este cel mai nou membru al categoriei de notebook-uri Huawei Consumer Business Group (BG), echipat cu procesorul AMD Ryzen™ 7 3700U. HUAWEI MateBook 13 se încadrează perfect în atributele pentru care întreaga serie de produse este apreciată: inovație, design elegant, portabilitate și performanțe tehnice. Noul laptop este disponibil în acest weekend la prețul de 2.999 lei pe www.huaweistore.ro, iar de luni, 12 iulie, prețul va fi de 3.299 lei.

Cel mai nou model de laptop din familia Huawei, MateBook 13,  are un ecran IPS de 13 inci, cu o rezoluție de  2160 x 1440, 200 PPI, oferind utilizatorului o experiență de vizionare 2K. Cu o rată de contrast de 1000:1, gamă de culori 100% RGB și senzor de lumină, MateBook 13 prezintă imagini luminoase și pline de viață. Laptopul are un raport ecran-corp de 88% și un unghi de vizualizare de 178 de grade.

HUAWEI MateBook 13 răspunde perfect nevoilor persoanelor active, mereu în mișcare, având o greutate de aproximativ 1,3 kg și o grosime de 14,9 mm. Construit din aliaj de aluminiu, laptopul este realizat cu meticulozitate și are un finisaj tăiat în diamant pe fiecare colț, oferindu-i un aspect premium ultra-modern. Pentru a-i spori portabilitatea, HUAWEI MateBook 13 a fost dotat cu o baterie de mare capacitate și funcție de încărcare rapidă, ce încarcă bateria până la 50%, după numai 30 de minute petrecute conectat la priză. De asemenea, încărcătorul laptopului suportă și funcția de încărcare HUAWEI SuperCharge pentru anumite smartphone-uri Huawei.

Procesorul AMD Ryzen™ 7 3700U alături de un SSD PCIe NVMe de mare viteză și arhitectura dual-channel RAM DDR4, oferă o viteză de procesare sporită ce permite rularea mai multor programe în același timp. Viteza maximă de citire și scriere a fost îmbunătățită cu peste 50%, conform testelor efectuate în laboratoarele Huawei, comparativ cu proiectarea memoriei cu un singur canal, reducând dramatic timpii de așteptare în timpul rulării programelor sau stocării și citirii datelor. Tocmai pentru a susține această capacitate de operare, noul laptop a fost dotat cu un ventilator Shark Fin 2.0 al Huawei, foarte silențios, care poate disipa căldura rapid utilizând ventilatoare duale, obținând o creștere a vitezei de 25% față de ventilatoarele normale, conform măsurătorilor efectuate în laboratoarele Huawei.

De asemenea, HUAWEI MateBook 13 vine cu sistemul de operare Windows 10 Home preinstalat și permite conexiunea facilă cu alte echipament prin intermediul funcției Huawei Share. Aceasta permite partajarea unui singur ecran între HUAWEI MateBook 13 și un smartphone Huawei, în care utilizatorii pot trage fișiere de la o interfață de utilizator la cealaltă pentru a transfera fișiere și pot vizualiza conținutul salvat în smartphone direct pe laptop. Perifericele conectate la laptop pot fi, de asemenea, utilizate pentru a naviga pe smartphone, oferind utilizatorilor de laptop acces fără probleme la aplicațiile mobile fără a comuta dispozitivul.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro  

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Huawei România extinde oportunitățile profesionale oferite absolvenților de telecomunicații din România, prin intermediul parteneriatului încheiat cu Universitatea Politehnică din București

Publicat

pe

Huawei România extinde oportunitățile profesionale oferite absolvenților de telecomunicații din România, oferind acestora burse și stagii de pregătire ca urmare a colaborării cu Universitatea Politehnică din București. Compania consolidează următoarele etape ale parteneriatului educațional cu UPB prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere pe 3 ani.

Huawei își propune să construiască un ecosistem stabil, prin care să susțină activitățile de inovare, cercetare și dezvoltare ale universității, oferind resurse TIC, oportunități de training și locuri de muncă.

„Pe lângă prezența sa pe piața locală, Huawei se implică activ în educarea tinerilor care urmează o carieră în domeniu, prin programe de instruire și stagii de pregătire, precum Seeds for the Future sau ICT Academy. Aceste programe îi ajută pe studenți să acumuleze cunoștințe de bază privind utilizarea noilor tehnologii și să obțină acces la inovații în domeniu. Prin parteneriatul cu Universitatea Politehnică București, ducem angajamentul nostru mai departe și susținem tinerele generații în procesul lor de evoluție ”, spune George Zhang, CEO Huawei România.

Prin acest parteneriat, Huawei își va intensifica investițiile și eforturile în domeniul educației din România. Această colaborare se va concretiza în oferirea de oportunități profesionale, de formare și stagii de pregătire, precum și acordarea de burse de inovare studenților eminenți, pentru a aduce noi talente în domeniul telecomunicațiilor și IT în următorii 3 ani. Mai mult, Huawei va sponsoriza UPB cu dispozitive performante, va oferi profesorilor universitari cele mai noi studii de tehnologie și rapoarte de analiză, precum și consiliere în carieră pentru studenții care urmează programe de licență.

„Suntem într-un moment în care tehnologia poate rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă omenirea. Prin colaborarea cu Huawei putem oferi studenților și absolvenților resurse tehnice performante care le vor modela cunoștințele și le vor da posibilitatea de a explora limitele a ceea ce este posibil. Mulțumim Huawei România pentru încurajarea generațiilor tinere să devină viitori profesioniști în domeniu! Tinerele talente duc inovația mai departe și vor putea lua parte, astfel, la transformarea globală”, a spus Prof.dr.ing. Tudor Prisecaru, Președintele Senatului UPB.

Anual, facultățile din cadrul Universității Politehnica București numără în jur de 3500 de absolvenți care se inserează apoi pe piața muncii.

Deși începând din 2019 s-a înregistrat o creștere pe piața românească în ceea ce privește procentajul specialiștilor în domeniul TIC, conform raportului DESI 2020, aceștia reprezintă o proporție mult mai mică din forța de muncă decât în UE în ansamblu (2,2% față de o medie a UE de 3,9). În schimb, țara noastră are rezultate bune în ceea ce privește absolvenții de TIC, situându-se pe locul 5 în rândul statelor membre, cu 5,6% dintre toți absolvenții de facultate provenind din acest domeniu.

Semnarea acestui Memorandum va sprijini evoluția generațiilor tinere, esențială pentru dezvoltarea României și crearea unui mediu economic productiv în contextul digitalizării accelerate la nivel global.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor global important de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi.

Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – compania se angajează să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații, pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii din ecosistem, compania creează valoare de durată pentru clienți, se străduiește să ofere oportunități oamenilor, să îmbogățească viața la domiciliu și să inspire inovația în organizații de toate formele și dimensiunile.

La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește puternic în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperirile tehnologice care duc lumea mai departe.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Generația Z este punct de referință în cea mai recentă campanie de la Samsung, #EpicGalaxyS21

Publicat

pe

Samsung_S21-Sustain_Local-Campaign_1080x1920px_iul2021[6]

Samsung a lansat o campanie dedicată generației Z cu ajutorul unui studiu realizat împreună cu agentia Antz, care analizează provocările și obiceiurile acestei generații din ultimul an. Astfel, prin campania de vară #EpicGalaxyS21, Samsung plasează din nou consumatorii în centrul atenției și îi provoacă să transforme cele mai banale situații în unele cu adevărat epice. Premiile sunt pe măsură, 21 de telefoane din seria Galaxy S21 vor ajunge la cei mai creativi și norocoși utilizatori.

Conform studiului, 80% dintre respondenți au menționat că una dintre cele mai satisfăcătoare activități pe care le-au făcut împreună cu prietenii, în perioada de lockdown, a fost să își imagineze cum va arăta viața după pandemie sau după “Rona” (prescurtare folosită de aceștia pentru coronavirus). Iar ca direcție generală, generația Z tinde către experiențe memorabile, fie că vorbim despre banalele activitățile de zi cu zi sau de interacțiunile cu ceilalți.

Acesta este motivul pentru care Samsung a gândit o campanie specială, care să-i provoace să arate propria lor variantă de activitate epică, pe care au descoperit-o de curând și pe care vor să o împărtășească cu ceilalți. Prin #EpicGalaxyS21, Samsung vrea să îi inspire pe membrii generației Z să își exerseze creativitatea și să se distreze în timp ce fac asta. Până pe 8 august, utilizatorii pot transforma cele mai banale situații intr-unele cu adevărat epice prin următorul mecanism: în fiecare din cele 6 săptămâni de campanie Samsung va posta pe canalele sale oficiale de social media un video care exemplifică o transformare a unei situații banale într-una epică (fiind vorba de challenge-uri ce se încadrează în 3 mari categorii de interes pentru Gen Z: muzică, creare de conținut și gaming).

Practic, cei care vor să se înscrie în concurs trebuie să se filmeze sau să-și facă poze before&after, prin care să arate cum transforma o zi plictisitoare într-una epică. Apoi trebuie să posteze videoclipul sau fotografia/seria de fotografii pe contul lor de Instagram (în feed sau în reels), să folosească tag-ul @samsungromania și hashtag-ul campaniei #EpicGalaxyS21 alături de unul dintre cele 3 hashtag-uri, în funcție de categoria la care înscriu: #MusicON pentru challenge-urile cu muzică, #PlayON pentru gaming sau #CameraON pentru creare de conținut. Utilizatorii se pot înscrie oricând la oricare dintre aceste challenge-uri.

KV-1A_KPOP_generic_L_feedback (1)

Muzică – #MusicOn

Muzica se situează printre interesele de top ale generației Z. Indiferent de stilul de muzică ales, prin cele două challenge-uri, Epic Dance și Kpop party, poți alege sa te distrezi singur, cu prietenii, acasă sau la magazin, doar cu niște beat-uri și mișcări de dans. Astfel, provocarea este, de fapt, să folosești muzica drept un pretext de a te distra și de a transforma momentele banale în unele epice. De asemenea, conform studiului realizat de Samsung, petrecerile de apartament cu foarte puțini oameni, și de cele mai multe ori alături de membri ai familiei, au fost o activitate preferată de generația Z. Petrecerile inspirate de cultura K Pop au fost și ele prezente în timpul pandemiei, fiind o modalitate de a sparge rutina. Mai mult decât atât, conform aceluiași studiu, 82% dintre respondenți spun că petrecerile mari nu mai sunt de interes pentru ei în viitor, ci mai degrabă preferă reuniunile mai restrânse, chiar și cele organizate online.

Creare de conținut – #CameraOn

Nu puteam vorbi despre Galaxy S21 fără să amintim despre cameră, una dintre cele mai importante mijloace de expresie ale generației Z. Astfel, utilizatorii pot transforma un moment sau loc plictisitor într-unul unul instagramabil, având practic posibilitate să creeze conținut cool în orice situație.De asemenea, aici mai putem aminti de “the new selfie culture”, selfie-urile fiind considerate foarte cool de către Gen Z. Spre exemplu, selfie-ul în oglindă fără oglindă este cel mai nou trend (este vorba de a face o fotografie folosind un smartphone ca accesoriu pentru a arăta ca și cum ai face un selfie).

Gaming – #PlayOn

Membrii generației Z au tendința să-și construiască lumi noi, identității digitale și scenarii de viață paralelă în online. Iar o parte dintre aceștia au descoperit în pandemie gaming-ul ca o activitate care nu doar că le-a ocupat timpul și i-a ajutat să evadeze din realitate, dar care i-a și ajutat să se apropie mai mult de părinți sau de alți membri ai familiei. Astfel, odată cu provocarea #PlayOn, utilizatorii pot reconstrui scenarii de joc în viața reală, se pot costuma, își pot implica chiar și părinții în joc și astfel vor transforma momentele plictisitoare în unele memorabile.

Campania este promovată integrat pe toate canalele: TV, radio, digital, social media, outdoor, PR, OOH, retail, grupul S members, precum și prin prin intermediul #TeamGalaxy; 6 ambasadori Samsung vor realiza propria lor variantă de video care arată transformarea situațiilor banale intr-unele epice. Cei care au acceptat această provocare sunt: Lora, Maximilian Ioan, Bogdan Techeș, Irina Simion Reddysh, Radu Constantin și Lorena Șerban.

Campania se va derula până pe 8 august, inclusiv. Cei care vor participa și își vor înscrie clipurile sau fotografiile vor intra într-o tragere la sorți în urma căreia cei mai buni participanți vor câștiga unul din cele 18 telefoane Galaxy S21. De asemenea, trei dintre jurați vor alege cele mai bune 3 fotografii sau video, câte unul pentru fiecare categorie, iar participanții vor primi câte un Galaxy S21 Ultra. Mai multe informații despre campanie și regulament pot fi găsite aici: https://www.samsung.com/ro/epifygalaxys21/.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Exclusiv3 zile inainte

“Focus to Green-Eco-life” – Apa si aventura incredibilă a unei semințe

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, a continuat...

Exclusiv4 zile inainte

Prin această scrisoare, se cere public președintelui României, părintele proiectului „România educată”, să își spună punctul de vedere cu privire la consecințele pe care le va avea asupra funcționării CNATDCU inițiativa ministrului Cîmpeanu, dacă se va transforma în lege – Ziarul Incisiv de Prahova

“În data de 25.07.2021, în jurul orei 01.00, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică, a observat în timp ce...

Sport5 zile inainte

Proiecție specială DANCER la TIFF 2021

Un documentar revelator despre superstarul rebel al dansului mondial: Sergei Polunin, în prezența artistului, poate fi vizionat miercuri, 28 iulie,...

Sport7 zile inainte

“Fotbal pentru Prietenie”, programul celor nouă valori umane

Fotbal pentru Prietenie este un program international pentru copii implementat de compania Gazprom – partener oficial al FIFA și al Cupei...

Sport2 săptămâni inainte

Emisiune Business Philosophy: Alina Dumitru, despre Jocurile Olimpice și industria sportului

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 i-a avut ca invitați pe campioana olimpică la judo Alina Dumitru și pe...

Tamplarie.com Tamplarie.com
Afaceri2 săptămâni inainte

Cum poate fi aleasă corect culoarea tâmplăriei PVC?

În momentul în care vrei să îți cumperi cea mai bună tâmplărie PVC tot ce trebuie să faci este să...

Exclusiv2 săptămâni inainte

La ce sa fii atent atunci cand cauti o firma de unde sa inchiriezi o schela metalica: 3 lucruri pe care sa le verifici

Schela metalica este o structura provizorie, care asigura suport muncitorilor in munca de la inaltime. Pe cat de simplu putem...

Exclusiv2 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” DABO BIO TOTAL S.R.L.-D

DABO BIO TOTAL S.R.L.-D anunta finalizarea proiectului cu titlul ” Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru DABO BIO...

Sport2 săptămâni inainte

Eva Ionescu și Călin Știrbu sunt câștigătorii probei de simplu a celei de a VII-ediții a Argeș Cup Dr. Oetker

Eva Maria Ionescu a câștigat cea de a VII-a ediție a Argeș Cup Dr. Oetker, disputată la Tenis Club Curtea...

Sport2 săptămâni inainte

Eva Ionescu, calificată în finala Argeș Cup Dr. Oetker. Probele de dublu au fost câștigate de români

Perechea Alexandra Anghel/ Iris Zbrâncă a câștigat cea de-a VII-a ediție a turneului internațional Argeș Cup Dr. Oetker, după ce...

Exclusiv3 săptămâni inainte

ANUNT FINALIZARE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii,,Granturi pentru ca-pital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma DABO INTERNATIONAL SRL

Societatea DABO INTERNATIONAL SRL, a finalizat la data de 14.05.2021 implementarea proiectului finantat prin masura ,,Granturi pentru capital de lucru...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Faptul ca programul “Romania educata” este o flatulenta dospita 7 ani rezulta si din stahanovismele definite drept “tinte concrete” – Ziarul Incisiv de Prahova

„Înțeleg că DOS, elita poliției române și a filajului national, a pierdut un kkănar de interlop de la Arad. A...

Social3 săptămâni inainte

Alexandrion Group lansează Kingsbury London Dry Gin, simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional

Alexandrion Group lansează un nou produs, simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional – Kingsbury London Dry Gin...

Viața în Sibiu3 săptămâni inainte

10 sfaturi pentru a alege mobilierul din dormitor

Atunci cand alegi mobilierul din dormitor, trebuie sa indeplinesti anumite cerinte de baza. Crezi sau nu, fac diferenta intre o odihna placuta...

Exclusiv3 săptămâni inainte

USR Plus nu dorește neapărat desființarea SIIJ ( care oricum e moartă)/USR Plus dorește obsesiv doar revenirea competenței investigării magistraților la DNA. – Ziarul Incisiv de Prahova

Acum trei ani, psihologul Alina Ion a pus bazele Spitalului „Sfântul Sava” cu o viziune proprie centrată pe nevoile pacienților:...

Sport3 săptămâni inainte

Hingis, Clijsters, Djokovic și Federer au câștigat competiții Tennis Europe. Surprize pentru jucătorii de la Argeș Cup Dr. Oetker

Președintele Tennis Europe, Ivo Kaderka, salută participanții celei de a VII-a ediție a Argeș Cup Dr. Oetker și amintește faptul...

Știrile Săptămânii