Connect with us

Afaceri

Cititul cărților – din hobby în idee de afacere

Publicat

pe

Chiar dacă suntem martorii dezvoltării tehologiilor informaţionale performante, a digitalizării, a smartphoanelor şi a altor dispozitive inteligente, sutem siguri că mulţi dintre voi mai ţin câte o carte în mână. Nu doar o ţin, dar şi o citesc. Ba mai mult – nu doar o citesc, dar şi îşi notează undeva impresiile despre cartea citită.

Mereu spunem că nu avem suficient timp pentru a citi o carte, însă, dacă reuşim să găsim timp pentru alte ocupaţii – vizionarea filmelor sau citirea comentariilor pe internet, cu siguranţă ne putem rezerva vreo jumătate de oră pe zi şi pentru lectură. Poate că la început ne vom impune să citim, dar, cu timpul, aceasta s-ar putea transforma într-o obişnuinţă şi, de ce nu, într-o plăcere.

Până una, alta, să vorbim despre cei care iubesc lectura, pentru care aceasta nu este un simplu hobby, dar un mod de viaţă. Ei trăiesc prin prisma eroilor din cărţile citite şi în multe situaţii se comportă după unele acţiuni întâlnite acolo. Poate că aceşti oameni sunt mult mai fericiţi, pentru că nu-şi trăiesc realitatea pe internet, ca şi majoritatea dintre noi. Cu toate că acestea două – cartea şi internetul, ar putea trăi într-o simbioză frumoasă.

Am zis mai sus că poate ar fi bine să ne impunem singuri să citim. Am mai menţionat şi despre marii iubitori de lectură. Ce vrem să spunem este că cei din urmă ar putea să-i ajute pe primii să îndrăgească lectura. Cum? Foarte simplu – cu ajutorul simbiozei de care am pomenit.

Ca să fim ma expliciţi, norocoşii care au dragoste şi timp pentru cărţi ar putea veni cu recomandări pentru cei mai puţin norocoşi. Sunt o sumedenie de bloggeri care postează articole de genul – top 10 cărţi citite sau impresii de lectură, ori – cărţi citite anul trecut etc. Cu siguranţă, dacă într-adevăr cartea le-a lăsat o amprentă puternică, ar putea face o recenzie ce l-ar intriga şi pe cel mai ocupat om din lume ca să-şi rezerve timp pentru a o citi.

Pe piaţa media există şi multe site-uri care promovează lectura şi oferă recomandări, precum şi posibilitatea de a descărca gratuit cărţile. Este nevoie, însă, de servicii SEO și de promovarea site-urilor prin intermediul rețelelor de socialilzare, pentru a afla cât mai mulţi despre această oportunitate. Unele dintre ele sunt – carţiAZ.ro; Cărţi bune gratis; Învăţ.ro; bestseller.ro; clublectura.ro şi încă sumedenie de alte, să le spunem aşa – librării on-line. Scopul lor nu este să te facă să descarci anume cartea de acolo, pentru că, oricum descărcarea e gratuită, dar ca să îţi prezinte cele mai bune şi citite cărţi, iar tu, eventual, poţi merge la o bibliotecă să o împrumuţi sau la o librările să o achiziţionezi.

Cei care citesc şi obişnuiesc să-și noteze undeva într-un carnet impresiile despre ceea ce au citit, ar trebui încurajaţi să-şi lanseze un blog sau să scrie pentru unul dintre aceste site-uri, pentru că astfel vor fi promovaţi şi ei, şi operele citite. Din toată povestea asta s-ar putea de câştigat nu doar notorietate, dar şi bani. Dacă la acele site-uri ar funcţiona metoda pay per click, unii elevi mai lenoşi sau poate mai ocupaţi, ar putea accesa pentru a obţine un eventual rezumat sau comentariu al unei opere incluse în programul de la şcoală.

Cum am spus şi mai sus, va fi importantă promovarea site-ului sau a blogului creat pentru a avea cât mai multe vizualizări. Pentru că, dacă citeşti doar tu ce ai scris tot tu – nu înseamnă nimic. Poate ar fi binevenită o campanie de promovare a site-urilor de lectură şi de gândit un fel de strategie de supravieţuire a lor – plasarea reclamelor, acorduri de colaborare cu edituri, librării şi de ce nu – scriitori, care şi-ar putea vinde cărţile pe acele platforme.

Într-un cuvânt, cei care citiţi cărţi şi aveţi ce vorbi despre ele – nu vă sfiiţi! Scrieţi impresiile, recomandările voastre, pentru ca să aduceți inspirație şi să motivaţi mai multă lume.

Înafară de site-urile despre care am vorbit, mai sunt şi grupuri pe Facebook, unde iubitorii de lectură fac schimb de cărţi, iar unele comentarii şi aprecieri te fac să te aşezi cuminte în rând pentru a o primi şi tu.

O altă metodă de ai motiva pe cei mai lenoşi ca să citească sunt aşa-numitele biblioteci stradale sau little free library, amplasate, de regulă, în parcuri, staţii, grădini publice sau în alte locuri mai aglomerate. Proiectul a apărut în SUA şi are ca scop de a scoate cărţile de pe rafturi pentru a le aduce mai aproape de oameni. Este poate cea mai eficientă măsură de a-i motiva pe oameni să citească. Ei nu trebuie să meargă la bibliotecă să ia cărţi, să le cumpere de la librării, să le împrumute de la prieteni sau să aştepte rândul de pe Facebook. Cartea stă la dispoziţia ta, doar trebuie să o citeşti şi să o returnezi.

Chiar e o plăcere să citeşti. Să ştii că, dincolo de serviciu, ambuteiaje şi alte probleme cotidiene, există o altă lume, în care poţi visa şi imagina!

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

ANUNT – Dr. SBÂRNĂ SEVER-ALEXANDRU – CABINET DE AVOCAT

Publicat

pe

De

 

Dr. SBÂRNĂ SEVER-ALEXANDRU – CABINET DE AVOCAT și-a stabilit sediul profesional în Timișoara, str. Palanca, nr. 4, ap. B.12 (vizavi de Tribunalul Timiș). Misiunea noastră este apărarea, prin toate mijloacele specifice profesiei, a drepturilor, libertăților și a intereselor legitime ale clienților, în vederea aflării adevărului, a înfăptuirii justiției și a respectării statului de drept.

Ne desfășurăm activitatea în toate domeniile de drept – civil și comercial, penal, bancar ori contencios administrativ/fiscal (precum anularea amenzilor abuzive, nelegale ori neconstituționale, date de stat) – și asigurăm asistarea și reprezentarea clienților noștri în întreg cuprinsul țării. Tel: 0721192936.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Accesorii si protectii pentru smartphone – distribuite en-gross

Publicat

pe

De

etuo

Etuo este un partener de incredere si pentru companii, atat pentru micii antreprenori aflati in curs de dezvoltare, cat si pentru companiile cu un substrat bine format si aflate in evolutie. La Etuo poti gasi materie prima de cea mai buna calitate pentru afacerea ta, oferind astfel tuturor colaboratorilor si/sau clientilor seria inedita de produse care trebuie sa existe la orice utilizator modern.

Dar cine este Etuo.ro?

Etuo este un furnizor de accesorii GSM pentru dispozitive mobile si tablete. Desi s-a lansat initial pe piata romaneasca a gadgeturilor premium, gama de produse si servicii de personalizare a ramas in foarte buna masura intr-un zona foarte accesibila economic. Etuo vine in ajutor atat clientilor fizici din intreaga tara, cat si furnizorilor de accesorii mobile, cu un portofoliu complet de accesorii.

Etuo este o companie care se axeaza in primul rand pe nevoile vaste ale clientilor, cat si pe satisfactia pe care orice persoana este necesar sa o detina prin orice parteneriat de calitate. Se ofera o linie de produse vasta pentru toate gusturile, chiar si pentru cele mai exigente dorinte. Oferta de produse este din cea mai moderna, astfel incat la Etuo vei gasi o serie de accesorii unicate in cea mai buna oferta de pret.

Etuo este un angajament de echipa, un brand puternic care la momentul actual se descrie prin cifre impresionante, de ordinul miilor si a milioanelor. In lumea Etuo se regasesc peste 1000 de modele de huse de telefon la cele mai accesibile preturi de pe piata, peste 200.000 de produse in tot ansamblul portofoliului si peste un milion de clienti satisfacuti de lumea Etuo si de serviciile oferite.

Etuo imbina clasicismul unor modele de huse universale, standardizate pentru orice marca si tip de telefon, cat si conceptul inovator de huse personalizate si folii telefoane. Fiecare client poate alege produse prestabilite din portofoliul Etuo sau poate solicita pe comanda crearea unui nou design unic, pe masura purtatorului de accesorii GSM. Astfel, poti imbina lumea etuo.ro cu beneficiile unei comenzi online de accesorii GSM, cat si cu unicitatea unor produse realizate la comanda intr-un centru specializat in printarea si implinirea tuturor dorintelor in materie de cadouri.

Vom regasi la ei si folii telefoane etuo pentru unul din cele peste treizeci de branduri disponibile. Vorbim inclusiv despre folii pentru telefoanele de prestigiu precum seriile Nokia, Huawei, iPhone, Samsung, cat si pentru telefoanele accesibile din sfera domeniului asiatic care sunt renumite pentru proprietatile de nivel mediu si pentru raportul accesibil calitate-pret-design.

Tot in portofoliul Etuo vei gasi nouasprezece idei de accesorii pentru dispozitivele mobile de pretutindeni. Astfel, fie ca esti in cautarea unei memorii suplientare pentru smarphone sau tableta, fie ca esti in cautare de casti, incarcatoare, baterii externe, selfie stick-uri, boxe si multe altele, le vei gasi pe toate la Etuo.

De asemenea, prin intermediul acestui magazin online de top beneficiezi de consultanta gratuita in alegerea ta, cat si de informatii complete privind actuala sau viitoarea ta achizitie. La Etuo transparenta si seriozitatea sunt pe primul loc si intreaga echipa de oameni tineri si entuziasti din spatele afacerii isi concentreaza fortele zilnic pentru a oferi fiecarui client in parte o experienta inedita in domeniul achizitiei de accesorii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Halate medicale polar

Publicat

pe

De

Halatele medicale traditionale si halatele medicale polar, se disting prin croiala unisex, materialul gros din poliester si nuanta albastra. Dezvoltarea halatelor medicale polar a fost realizeaza in colaborare cu medicii de frunte, tinand cont de toate cerintele acestora si dup ace au fost realizate teste constante in centre medicale. De asemenea, culoarea se indeparteaza de nuantele standard si de albul monoton din institutiile medicale, creand o atmosfera asemanatoare de acasa, care are rolul de a ajuta pacienti sa-si reduca tensiunea starii de spital. La crearea designului noilor modele de halate medicale polar, au fost luate in considerare opiniile medicilor si ale personalului medical, astfel incat imbracamintea de lucru sa arate elegant si confortabil. Halatele polar au o croiala larga si o nuanta albastra. De asemenea, halatele polar sunt dotate cu un cordon care asigura confort si protectie maxima.

… continuarea la https://www.frfs.ro/halate-medicale-polar/

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Exclusiv15 ore inainte

EDITORIAL/G L I S S A N D O – M I L I T A R – C I V I L (III)

Retrospectivă şi perspective între oniric si realitatea abordarii demilitarizării unor structuri din sistemul de securitate naţional Reforma serviciilor de informaţii...

Exclusiv2 zile inainte

PROMO/IN CURAND NOI DEZVALUIRI DESPRE ACTIVITATEA INFRACTIONALA DE LA C.S.M.PLOIESTI- DIRECTOR ADJUNCT DRAGOMIR MELANIA

Luni, 25.05.2020, Incisiv de Prahova va dezvălui, intr-un episod, ilegalitățile săvârșite din bani publici la CSM Ploiesti de către director...

Exclusiv3 zile inainte

Deci, cum rămâne cu brațul lung al legii?

Ministrul Sănătății din Bolivia a fost deja arestat pentru că a cumpărat ventilatoare la suprapreț. Omul era de 6 săptămâni...

Eveniment3 zile inainte

Noul motorola edge 5G, disponibil la precomandă

Motorola anunță lansarea motorola edge în România, dispozitivul 5G la un preț accesibil, echipat să ofere experiențe incredibile de entertainment...

Exclusiv4 zile inainte

PER solicita modificarea programului IMM Invest prin relaxarea de catre BNR a conditiilor de creditare din sistemul bancar

Partidul Ecologist Roman atrage atentia Guvernului Orban asupra esecului programului de relansare economica „IMM Invest” Chiar daca miercuri, 20 mai,...

Exclusiv4 zile inainte

A informat Antonel Tănase SRI privind discuțiile de la inaugurarea Bank Of China în România? Și daca da, în baza a ce?

Ca la o comanda, pe surse de presa, a aparut in media ex-de-protocol, o informatie ca un fel de SRI...

Exclusiv4 zile inainte

Dănuţ Pop,Partidul Ecologist: „Domnilor parlamentari, dle Preşedinte, în actele de identitate ne mai putem păstra identitatea de români?”

Partidul Ecologist Român acuză Parlamentul de trădare natională şi cere o poziţie publică a preşedintelui României privind promulgarea Legii nr....

Exclusiv5 zile inainte

IPJ Prahova, DNA ST Ploiesti, un SITE ARHEOLOGIC, noul director al Sucursalei Regionale Ploiesti Prahova (CNPR) si „niscai” dosare penale – in mod suspect – tergiversate

Grupul clandestin care-l reprezinta pe Ciprian Gh. Statescu, legatura cu crima organizata si liderii interlopi care conduc judetul Prahova Toti...

Afaceri6 zile inainte

ANUNT – Dr. SBÂRNĂ SEVER-ALEXANDRU – CABINET DE AVOCAT

  Dr. SBÂRNĂ SEVER-ALEXANDRU – CABINET DE AVOCAT și-a stabilit sediul profesional în Timișoara, str. Palanca, nr. 4, ap. B.12...

Exclusiv6 zile inainte

Nebunia adoptată de CNSU prin care impune proceduri de termoscanare cu aparate electronice utilizate de jandarmi, paznici, etc. este în sfera penalului

1. Procedura de ”termoscanare” este folosită în scop medical, adică să arate că temperatura corporală indică o primejdie in cazul...

ExclusivO săptămână inainte

In 2 luni de la anuntarea programului ,,fanion” al repornirii economiei romanesti – IMM INVEST, bancile au acordat credite de 7 ori mai putin decat contractul firmei paravan din Giurgiu pentru vanzarea de masti la pret de specula

Un om de afaceri prahovean a fost amenintat si santajat de Fulgeanu Alexandru Constantin din Buzau ce detine „firme” si...

ExclusivO săptămână inainte

Afacerist prahovean amenintat si santajat de Fulgeanu Alexandru Constantin care sustine ca are „politia” si parchetele la picioare/Inregistrari audio

Un om de afaceri prahovean a fost amenintat si santajat de Fulgeanu Alexandru Constantin din Buzau ce detine „firme” si...

ExclusivO săptămână inainte

Servicii complete de înființări firme

Dacă te-ai hotărât să devii antreprenor, să scapi de șefi și să începi să lucrezi pentru ține, primul pas este...

ExclusivO săptămână inainte

De ce minți, Paule? Nu ți-e rușine?/Mare om, mare caracter…

De când sunt primar al comunei Florești, prioritatea mea a fost să țin comuna noastră pe primele locuri din județ...

SocialO săptămână inainte

Pieţe Prest Râmnicu Vâlcea – Numărul 1 în administrarea pieţelor agroalimantare şi spaţii verzi

Când vă plimbaţi prin Râmnicu Vâlcea cu siguranţă aţi remarcat spaţiile verzi foarte bine îngrijite şi aranjamentele florale cum rar...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Ecologiştii (PER) cer Guvernului să implementeze cererile formulate de industria HORECA

Partidul Ecologist Roman sustine propunerile si cererile formulate de industria HORECA, care are nevoie de suport si prioritate, mai ales...

Știrile Săptămânii