Connect with us

Afaceri

Cititul cărților – din hobby în idee de afacere

Publicat

pe

Chiar dacă suntem martorii dezvoltării tehologiilor informaţionale performante, a digitalizării, a smartphoanelor şi a altor dispozitive inteligente, sutem siguri că mulţi dintre voi mai ţin câte o carte în mână. Nu doar o ţin, dar şi o citesc. Ba mai mult – nu doar o citesc, dar şi îşi notează undeva impresiile despre cartea citită.

Mereu spunem că nu avem suficient timp pentru a citi o carte, însă, dacă reuşim să găsim timp pentru alte ocupaţii – vizionarea filmelor sau citirea comentariilor pe internet, cu siguranţă ne putem rezerva vreo jumătate de oră pe zi şi pentru lectură. Poate că la început ne vom impune să citim, dar, cu timpul, aceasta s-ar putea transforma într-o obişnuinţă şi, de ce nu, într-o plăcere.

Până una, alta, să vorbim despre cei care iubesc lectura, pentru care aceasta nu este un simplu hobby, dar un mod de viaţă. Ei trăiesc prin prisma eroilor din cărţile citite şi în multe situaţii se comportă după unele acţiuni întâlnite acolo. Poate că aceşti oameni sunt mult mai fericiţi, pentru că nu-şi trăiesc realitatea pe internet, ca şi majoritatea dintre noi. Cu toate că acestea două – cartea şi internetul, ar putea trăi într-o simbioză frumoasă.

Am zis mai sus că poate ar fi bine să ne impunem singuri să citim. Am mai menţionat şi despre marii iubitori de lectură. Ce vrem să spunem este că cei din urmă ar putea să-i ajute pe primii să îndrăgească lectura. Cum? Foarte simplu – cu ajutorul simbiozei de care am pomenit.

Ca să fim ma expliciţi, norocoşii care au dragoste şi timp pentru cărţi ar putea veni cu recomandări pentru cei mai puţin norocoşi. Sunt o sumedenie de bloggeri care postează articole de genul – top 10 cărţi citite sau impresii de lectură, ori – cărţi citite anul trecut etc. Cu siguranţă, dacă într-adevăr cartea le-a lăsat o amprentă puternică, ar putea face o recenzie ce l-ar intriga şi pe cel mai ocupat om din lume ca să-şi rezerve timp pentru a o citi.

Pe piaţa media există şi multe site-uri care promovează lectura şi oferă recomandări, precum şi posibilitatea de a descărca gratuit cărţile. Este nevoie, însă, de servicii SEO și de promovarea site-urilor prin intermediul rețelelor de socialilzare, pentru a afla cât mai mulţi despre această oportunitate. Unele dintre ele sunt – carţiAZ.ro; Cărţi bune gratis; Învăţ.ro; bestseller.ro; clublectura.ro şi încă sumedenie de alte, să le spunem aşa – librării on-line. Scopul lor nu este să te facă să descarci anume cartea de acolo, pentru că, oricum descărcarea e gratuită, dar ca să îţi prezinte cele mai bune şi citite cărţi, iar tu, eventual, poţi merge la o bibliotecă să o împrumuţi sau la o librările să o achiziţionezi.

Cei care citesc şi obişnuiesc să-și noteze undeva într-un carnet impresiile despre ceea ce au citit, ar trebui încurajaţi să-şi lanseze un blog sau să scrie pentru unul dintre aceste site-uri, pentru că astfel vor fi promovaţi şi ei, şi operele citite. Din toată povestea asta s-ar putea de câştigat nu doar notorietate, dar şi bani. Dacă la acele site-uri ar funcţiona metoda pay per click, unii elevi mai lenoşi sau poate mai ocupaţi, ar putea accesa pentru a obţine un eventual rezumat sau comentariu al unei opere incluse în programul de la şcoală.

Cum am spus şi mai sus, va fi importantă promovarea site-ului sau a blogului creat pentru a avea cât mai multe vizualizări. Pentru că, dacă citeşti doar tu ce ai scris tot tu – nu înseamnă nimic. Poate ar fi binevenită o campanie de promovare a site-urilor de lectură şi de gândit un fel de strategie de supravieţuire a lor – plasarea reclamelor, acorduri de colaborare cu edituri, librării şi de ce nu – scriitori, care şi-ar putea vinde cărţile pe acele platforme.

Într-un cuvânt, cei care citiţi cărţi şi aveţi ce vorbi despre ele – nu vă sfiiţi! Scrieţi impresiile, recomandările voastre, pentru ca să aduceți inspirație şi să motivaţi mai multă lume.

Înafară de site-urile despre care am vorbit, mai sunt şi grupuri pe Facebook, unde iubitorii de lectură fac schimb de cărţi, iar unele comentarii şi aprecieri te fac să te aşezi cuminte în rând pentru a o primi şi tu.

O altă metodă de ai motiva pe cei mai lenoşi ca să citească sunt aşa-numitele biblioteci stradale sau little free library, amplasate, de regulă, în parcuri, staţii, grădini publice sau în alte locuri mai aglomerate. Proiectul a apărut în SUA şi are ca scop de a scoate cărţile de pe rafturi pentru a le aduce mai aproape de oameni. Este poate cea mai eficientă măsură de a-i motiva pe oameni să citească. Ei nu trebuie să meargă la bibliotecă să ia cărţi, să le cumpere de la librării, să le împrumute de la prieteni sau să aştepte rândul de pe Facebook. Cartea stă la dispoziţia ta, doar trebuie să o citeşti şi să o returnezi.

Chiar e o plăcere să citeşti. Să ştii că, dincolo de serviciu, ambuteiaje şi alte probleme cotidiene, există o altă lume, în care poţi visa şi imagina!

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Ce sunt Motoarele de căutare?

Publicat

pe

Un motor de căutare este un program la care putem apela pentru a căuta și accesa informații care ne interesează de pe internet sau World Wide Web. Acest motor de căutare are și capacitatea de a inspecta și stoca o cantitate impresionantă de informații, în funcție de o serie de criterii proprii. Cătarea se poate realiza după un cuvânt, după o expresie, printr-o întrebare etc. Pentru a fi competitiv, motorul de căutare ales trebuie să ne ofere acces rapid la o cantitate mare și relevantă de informații.

În prezent există aproximativ 1,8 miliarde de site-uri. Conținutul prezent pe o bună parte dintre aceste site-uri este extrem de dinamic și cunoaște modificări și updatări zilnice. Răspunsul dorit este așteptat să vină în mai puțin de o jumătate de secundă, oricât de complexă ar fi căutarea. În funcție de o serie de algoritmi extrem de complecși, unele site-uri se bucură de o mai bună vizibilitate decât altele. Există și o mulțime de site-uri inactive sau care nu dispun de servicii SEO și pe care, datorită lipsei de interes, motoarele le așează din ce în ce mai jos în relevanța căutărilor.

Care sunt elementele principale ce intră în alcătuirea motoarelor de căutare?

În principal în alcătuirea oricărui motor de căutare intră următoarele elemente:

  • un robot de căutare, spider, web crowler, care este de fapt un program care vizitează paginile web ale site-urilor, le scanează și urmărește toate legăturile existente între aceastea și alte pagini ale site-ului sau cu alte site-uri;

  • un index sau un catalog, în care sunt înregistrate toate informațiile despre fiecare pagină web pe care o vizitează robotul, respectiv titlul, adresa paginii, cuvinte și expresii cheietextelink-uri. Pentru a avea acces la datelele din site este nevoie de un fișier text (robots.text).

  • un software de căutare, ce permite căutarea prin miliardele de pagini inregistrate în index și oferirea lor în cel mai scurt timp spre a fi accesate de cei interesați, în funcție de relevanță.

Care sunt cele mai importante motoare de căutare folosite la ora actuală?

Cotele de piață arată clar care sunt favoritele. Google este leader-ul greu de detronat, urmat de o serie de alte motoare de căutare utilizate ocazional sau doar în anumite regiuni, precum Microsoft Edge, Bing, Yahoo Search, Ask.com, Aol, DuckDuckGo, Yandex, Baidu etc.. Cert este că în alegere, cele mai importante criterii rămân constant: interfața prietenoasă, ușurința în a accesa rapid informațiile dorite, relevanța și cantitatea datelor afișate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Produse ingrijire ten Herbalife by Slabirerapida.ro

Publicat

pe

Rasfatati-va tenul cu produse ingrijire ten Herbalife pentru ca acestea ofera tenului dumneavoastra un plus de fermitate si elasticitate si il face sa straluceasca de frumusete. Toate aceste produse care sunt puse la dispozitia clientilor de pretutindeni prin intermediul siteului https://slabirerapida.ro/ingrijire-ten/  sunt imbogatite cu vitamine si minerale. Verificati cu atentie oferta online si cu siguranta veti gasi aucu produse care sa va cucereasca prin textura fina si parfumul atragator. Daca le folositi in mod regulat o sa vedeti ca rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. 

(mai mult…)

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Texte de promovare a produselor

Publicat

pe

Concentrarea unei campanii de marketing pe un produs, pe produse sau pe o categorie de produse poate fi foarte utilă. Acest lucru este valabil atât când vorbim despre un produs nou, cu specificații și caracteristici inovatoare, cât și atunci când vorbim despre produse pentru care cererea este ridicată, dar și concurența este acerbă.

Provocarea este la fel de mare atât pentru un brand cunoscut, cât și pentru o firmă aflată la început.

Și într-un caz și în celălalt, în funcție de buget și scopul urmărit, imaginația și conceperea unei strategii de marketing și conținut cât mai bine puse la punct joacă un rol foarte important.

De ce este scrierea unui conținut de calitate o sursă bună de marketing?

Fie că doriți să promovați un produs, fie că prin promovarea acestuia vreți să vă creșteți notorietatea sau să atrageți clienți în site, care să cumpere și alte produse sau produse similare, descrierea și calitatea textului utilizat în acest scop este foarte importantă.

Nu veți reuși niciodată să convingeți un client, dacă textul utilizat în reclamă este mediocru sau invers, dacă realizați un text de promovare foarte bun, iar produsul nu corespunde sau informația din site, care ar putea interesa este îndoielnică.

Care sunt acele texte de promovare a produselor care trebuie avute în vedere de orice vânzător?

O altă categorie de texte, extrem de importante pentru a face vânzare este reprezentată de advertoriale. Fiind o îmbinare inteligentă între reclamă și nevoia de informare, ele sunt de multe ori o sursă semnificativă de trafic. Cu cât autoritatea site-urilor pe care sunt publicate este mai mare și vor avea mai multe vizualizări, cu atât vor crește și șansele voastre de a obține mai mulți clienți interesați. În acest sens, este foarte important să găsiți o agenție SEO sau un copywriter talentat, care să se priceapă să camufleze mesajul publicitar într-un text cât mai incitant și convingător.

O a treia formă de a face publicitate unui produs este reprezentată de realizarea de texte și prezentări interesante pentru rețelele de Social Media. Facebook, Instagram, LinkedIn etc.. Prin postarea de conținut bine gândit și targetat și prin posibilitatea de a fi vizualizate de multe persoane, cărora dacă le place ce citesc și văd acolo pot distribui și share-ui gratuit acele prezentări, vă puteți bucura de o altă sursă importantă de trafic.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Exclusiv18 ore inainte

“Bata” si cum isi da primarul liberal cu “stangul” in “dreptul”

Actiunile si reactiile primarului Adrian Dobre devin din ce in ce mai “nebuloase” chiar si pentru cei avizati. Dupa “parodia”...

Exclusiv2 zile inainte

În urmă cu 5 ani, frica de el însuși nu îl determina pe Klaus Iohannis să fugă de dezbaterea prezidențială

În urmă cu 5 ani, în 8 noiembrie 2014, făceam o propunere de dezbatatere prezidențială între Ponta și Iohannis, constatând...

Exclusiv3 zile inainte

Despre cele 3,2 milioane de voturi ale lui Klaus Iohannis din primul tur și despre nuclee dure

Din punctul meu de vedere, un premier devine cu adevărat premier abia atunci când apucă să facă și să aplice...

Exclusiv4 zile inainte

Mitica de la SRI face pe profesorul

(Preluare Inpolitics): Auzită cîndva de la un frizer: românul e cel mai prost client din lume. Oricît de rău l-ai...

Exclusiv5 zile inainte

Deficitele sunt de pe vremea PDL şi erau duble/. Deci asta cu deficitele este marotă pentru cretini.

(Preluare FLUX 24): Șeful PNL Iași, uns recent ministru al Mediului, nu știe ce înseamnă „stresul ratei la bancă”. În...

Exclusiv6 zile inainte

PROMO/ DOCUMENTE BOMBA/ADEVARUL despre “dosarul TETRA” de la Politia Locala Ploiesti/ Acuzații penale nefondate asupra unor sefi si politisti locali

Sefi și polițisti locali din Ploiești acuzați de inducere în eroare a organelor judiciare și mărturie mincinoasă, in mod fals!...

ExclusivO săptămână inainte

Este o premieră care va face BNR să cheltuie multe zeci de milioane de Euro din rezerva valutară ca să acopere accelerarea deprecierii leului DECLANȘATĂ de Iohannis

(Preluare FLUX 24): Șeful PNL Iași, uns recent ministru al Mediului, nu știe ce înseamnă „stresul ratei la bancă”. În...

ExclusivO săptămână inainte

Klaus Werner Iohannis de 4 ani nu a dat niciun interviu, nu a organizat nicio conferinţă de presă, nu a participat la niciun interviu/dezbatere televizată, nu acceptă întrebări, provocări, jurnalişti combativi si doreşte în tăcere al doilea mandat

(Preluare Inpolitics): Guvernul Orban instalat cu voturile unor pesediști încă neexcluși din partid, în mod straniu, își începe activitatea cu...

ExclusivO săptămână inainte

DNA Alba confirmă că s-a infirmat în întregime soluţia de clasare în dosarul proiectelor lui Barna

Sorina Ruxandra Matei revine cu dezvaluiri in EXCLUSIVITATE. DNA: Dosarul penal al proiectelor lui Barna, redeschis de DNA pe 28...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, a infirmat în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosarul lui Dan Barna, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale

Sorina Euxandra Matei revine cu dezvaluiri in exclusivitate: DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, “dosarul proiectelor...

Exclusiv2 săptămâni inainte

SORINA MATEI DA DE PAMANT CU JUDECATOAREA COTOFANA: ” Madam Coțofană este un #FAKE”

Se va întâmpla în câteva zile. La capătul unei sesiuni electorale naționale. Klaus Iohannis va fi reales. Oficial, în calitate...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Ministerul Justitiei vrea sa secretizeze planurile de cooperare

Liderul PNL, desemnat candidat de prim-ministru, este pândit de mai multe riscuri. Dintre care în mod cert unul și-l asumă...

Afaceri2 săptămâni inainte

Cititul cărților – din hobby în idee de afacere

Chiar dacă suntem martorii dezvoltării tehologiilor informaţionale performante, a digitalizării, a smartphoanelor şi a altor dispozitive inteligente, sutem siguri că...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Barometrul asta comandat de EuropaFm a fost platit din banii de reclama la spitale de stat de la Primarie (prin administratia spitalelor)?

Liderul PNL, desemnat candidat de prim-ministru, este pândit de mai multe riscuri. Dintre care în mod cert unul și-l asumă...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Sfaturi practice pentru a alege culoarea potrivita pentru acoperis terasa si copertine

Milano Designs este o firma foarte apreciata inceea ce priveste solutiile pentru acoperis terasa si copertine, geamuri, usi glisante, gradini...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Pentru un apartament Militari suntem gata sa platim o viata

Suntem o familie tanara si ne-am saturat sa stam cu chirie! Am avut atat de multe experiente negative din perioada...

Știrile Săptămânii