Connect with us

Afaceri

Tot ceea ce trebuie sa stii despre conceptul aplicatiilor software de tip BIM

Publicat

pe

Aplicatiile software sunt tot mai des folosite in domenii de activitate precum arhitectura sau constructii. Printre aceste aplicatii se regasesc si cele din categoria Building Information Modeling (BIM). Aplicatiile de tip BIM sunt foarte utile pentru cresterea randamentului si a eficientei in cadrul diferitelor proiecte de constructii.

Caracteristicile conceptului BIM

Aplicatiile de tip BIM pornesc de la anumite caracteristici specifice. Prima caracteristica este cea a conceptului fisierului unic. Aceasta vizeaza folosirea unui model unic 3D al cladirii aflate in faza de proiectare. Respectivul model unic este cel la care au acces profesionistii din toate specialitatile implicate in realizarea si implementarea proiectului. Acest aspect este un mare plus daca luam in considerare faptul ca specialistii din tot mai multe domenii sunt implicati in realizarea unui proiect de constructii.

A doua caracteristica pentru conceptul BIM se refera la faptul ca documentatia pentru proiect porneste de la modelul 3D inteligent. In acest mod pot fi generate automat desene de executie la diferite scari de reprezentare spatiala in baza modelului 3D parametrizat. Prin aceasta abordare vorbim despre o concordanta constanta intre modelul virtual si plansele desenului datorita faptului ca un singur fisier sta la baza gestionarii proiectului.

Reprezentarea in diferiti parametrii pentru obiectele reale pornind de la standarde locale este o alta caracteristica specifica BIM. In acest sens vorbim despre atasarea de atribute precum materialul, cantitatile, volumele sau costurile pentru fiecare obiect din cadrul proiectului.

Posibilitatea de a estima costurile inseamna o alta caracteristica specifica modelelor 3D folosite in cadrul aplicatiilor BIM. Estimarea costurilor are la baza atributele precum materiale, cantitati, costuri pentru obiecte. Aceste atribute ofera posibilitatea de a calcula costuri atat pentru intreg modelul, cat si pentru anumite sectiuni.

Extrem de importanta in cazul aplicatiilor BIM este caracteristica ce vizeaza colaborarea externa. Prin faptul ca foarte multi specialisti au acces la un model unic 3D, dar si datorita faptului ca aplicatiile BIM pot suporta foarte multe formate de fisiere, colaborarea externa este mult facilitata. Astfel fisierele de tip IFC, PDF, XML sau DXF-DWG pot fi folosite pe diferite platforme de lucru, facilitand colaborarea intre diferite aplicatii software.

Coordonarea si analiza in cadrul modelului BIM este o alta caracteristica. Prin prisma acesteia se pot face analize care sa previna erorile de proiectare. In acelasi timp coordonarea va fi mult facilitata prin analiza elementelor de constructie care urmeaza a fi folosite.

Nu in ultimul rand merita amintita caracteristica privind coordonarea dintre faza de proiectare si cea de executie. Aceasta caracteristica permite alocarea de timp pentru fiecare activitate specifica, dar si calculul costurilor de manopera.

BIM Collaborate Pro de la Autodesk

Pentru a beneficia de toate functionalitatile si caracteristicile conceptului BIM, este nevoie de achizitionarea unei licente pentru aplicatii software din categoria Building Information Modeling. Autodesk vine inaintea utilizatorilor cu versiunea BIM Collaborate Pro, aplicatie de tip BIM care ofera acces la numeroase seturi de unelte si instrumente menite a spori semnificativ randamentul in etapa de proiectare. Licenta pentru versiunea BIM Collaborate Pro poate fi gasita pe www.cadexpert.eu.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Asigurarea auto – de ce este obligatorie?

Publicat

pe

Asigurarea auto este esențială și obligatorie deopotrivă pentru conducătorii auto, la fel ca și asigurarea pentru locuință pentru proprietari. Din nefericire, numeroși sunt conducătorii auto neasigurați pe șoselele din România. Spre exemplu, în 2021, numai puțin de 14.049 de sancțiuni au fost oferite șoferilor care nu aveau asigurari rca. De ce este asigurarea auto obligatorie? Îți spunem în cele ce urmează.

Asigurarea auto: de ce este obligatorie?

Legislația spune că oricine folosește un vehicul este susceptibil de a-și angaja responsabilitatea în cazul producerii unei pagube cu o terță persoană, indiferent dacă paguba este materială sau fizică. Pentru a se proteja, din punct de vedere financiar în special, conducătorii auto au obligația de a-și face o asigurare auto. Este vorba despre un contract semnat pe 3, 6, 9 sau 12 luni. Prețul asigurării variază de la o companie de asigurări la alta însă acest tarif este calculat în funcție de mai multe criterii: conducătorul însuși (vârstă, accidente produse), tipul mașinii și acoperirea aleasă.

Există în egală măsură un barem (Bonus/Malus) care recompensează sau sancționează financiar conducătorul auto în funcție de numărul de accidente provocate. În cazul în care conducătorul auto nu încheie o asigurare obligatorie RCA  poate primi o amendă de la 1000 la 2000 de lei dacă este prins de poliție. Certificatul de înmatriculare și plăcuțele pot fi reținute până când asigurarea este încheiată.

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum se monteaza profilele led intr-o incapere?

Publicat

pe

Cea mai buna modalitate pentru a schimba aspectul unei incaperi si de a-i da un aer original este sa apelati la profilele led. Acestea au rolul de a proteja banda led si de a absorbi caldura emanata de aceasta si totodata confera un stil aparte locuintei.

Cu ajutorul unor benzi led se pot ilumina incaperi foarte mari, de genul parcarilor subterane sau al centrelor comerciale pe termen indelungat. Cu cat banda led este mai rezistenta, cu atat aceasta ofera mai multa flexibilitate din punct de vedere financiar.

Noile tehnologii led au reusit sa usureze foarte mult viata oamenilor si au contribuit si la reducerea semnificativa a facturilor de energie electrica pe termen lung. Cu ajutorul acestora se poti ilumina spatii foarte mari si se poate proteja banda led cu succes. Pentru ca aceasta se incalzeste foarte tare, riscul deteriorarii in timp creste daca temperatura acesteia nu este tinuta sub control. Din acest punct de vedere, profilul led retine caldura emanata si contribuie la difuzarea luminii in cantitatea dorita.

Pentru cei care cauta modele cat mai aparte, profilele led de tip spoturi sunt o inovatie si merita incercate. Vor lumina precum razele de lumina si pot fi montate atat pe blatul de la bucatarie, cat si pe dulapuri si pe pereti. Pe langa un consum redus de energie electrica, acestea au un aspect modern si se potrivesc oriunde.

Cei care sunt curiosi sa descopere avantajele tehnologiei pe baza de led au ocazia sa o testeze de la distanta, cu ajutorul unei telecomenzi. Culorile benzii, intensitatea luminii, precum si alte optiuni pot fi setate cu usurinta de pe canapea, fara a mai fi nevoie sa va deplasati catre leduri. Nivelul de comfort pe care acestea il confera este de neegalat si poate fi o sursa de motivare pentru a inlocui in final iluminatul prin bec incandescent cu cel pe baza de leduri.

Profilul de aluminiu este un suport in care se va monta banda led. Acesta poate avea diverse forme sau sectiuni in functie de locul in care urmeaza sa fie montat si in functie de dimensiunile spatiului avut la dispozitie. Sectiunea profilului pentru banda led poate fi de tip dreptunghiular, de colt sau patrat. In plus, clientii beneficiaza la achizitionarea unor profile de aluminiu si de un dispensor, Principala responsabilitate a acestuia este de a dispersa lumina emanata de aceasta intr-un mod uniform.

Inainte de a comanda un profil led este foarte important sa tineti cont de dimensiunile benzii led. Pentru ca fiecare proiect are propriile specificatii se pot alege profile led cu diverse sectiuni. Cele mai cunoscute sunt cele cu sectiune patrata, dreptunghiulara sau cu profil de colt.

Locatia in care este montata banda led joaca un rol important in alegerea profilului led. Pentru benzile montate deasupra blatului de la bucatarie este recomandata directionarea luminii la 45 de grade. Pentru banda led montata pe tavan, lumina trebuie sa cada in mod perpendicular. Profilurile led pot fi aparente sau incastrate. Cele aparente sunt recomandate caselor aflate in constructie, deoarece necesita un sant in care sa fie mai apoi montate.

Compania ProfilistLED a fost infiintata in anul 2016, iar experienta acesteia ii permite sa ofere clientilor solutii inovative si moderne, la preturi avantajoase. Firma actioneaza in industria solutiilor de iluminat si s-a remarcat pana in prezent prin cele mai inedite modele, centrate pe sustenabilitate si calitate pe care le-a oferit clientilor. Inca din anul 2020, aceasta s-a specializat in solutii complete pentru industria hoteliera si ospitalitate si a deschis unitati noi in piata europeana. Pentru mai multe informatii despre cele mai sustenabile solutii de iluminat, firma ProfilistLED sta la dispozitia clientilor si este gata sa ofere orice tip de recomandare.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Spațiile cu destinație comercială necesită un sistem de iluminare specific

Publicat

pe

De

Logic Light

Sistemul de iluminat din spațiile destinate restaurantelor, magazinelor și altor unități similare ar trebui să fie adecvat activităților care se desfășoară în acestea. Acest lucru se datorează faptului că lumina poate contribui la ambianța locației, care, la rândul său, afectează modul în care clienții se simt în legătură cu aceasta. Designul unui spațiu ar trebui, de asemenea, să fie luat în considerare atunci când se stabilește ce tip de iluminat este adecvat pentru o anumită unitate.

De exemplu, dacă proiectați un restaurant care are multe ferestre sau spații deschise prin care intră lumină naturală, cel mai probabil veți dori să folosiți lumini mai slabe, deoarece acestea vor contribui la crearea unei atmosfere intime care îi face pe oameni să se simtă confortabil și relaxați. De asemenea, puteți utiliza diferite tipuri de iluminat în funcție de ce fel de stare de spirit doriți să simtă clienții dvs. în timp ce iau masa în localul dvs.

Iluminatul din aceste spații ar trebui să fie suficient de puternic pentru a ilumina interiorul clădirii, dar nu atât de puternic încât să distragă atenția de la experiență sau să îi facă pe clienți să se simtă inconfortabil. De asemenea, ar trebui să fie suficient de slab pentru a crea o atmosferă primitoare, fără a fi prea întunecat.

O modalitate de a realiza acest lucru este utilizarea luminilor LED LogicLight, care s-au dovedit a avea o eficiență mai mare decât alte tipuri de iluminat. Acest lucru înseamnă că veți economisi costurile cu energia, oferind în același timp clienților dvs. cea mai bună experiență posibilă.

Iluminatul folosind proiectoare pe șină

Spațiile comerciale, cum ar fi magazinele de vânzare cu amănuntul, restaurantele și birourile, au o mulțime de nevoi unice atunci când vine vorba de iluminat. Sistemul de iluminat pe șine potrivit vă poate ajuta să vă optimizați spațiul și să oferiți tipul de lumină potrivit pentru afacerea dvs.

Sistemele de iluminat pe șine sunt o opțiune excelentă pentru spațiile comerciale, deoarece sunt ușor de instalat, sunt flexibile (le puteți muta în funcție de necesități) și nu necesită recablare sau lucrări electrice speciale. Pe lângă faptul că sunt ușor de instalat, sistemele de iluminat pe șine oferă, de asemenea, o mulțime de opțiuni de personalizare. Puteți schimba unghiul la care strălucesc luminile, puteți ajusta direcția fasciculelor astfel încât acestea să se îndrepte acolo unde doriți (cum ar fi în jos, spre fețele clienților) și chiar să le modificați nivelurile de luminozitate în funcție de ce fel de ambianță doriți în spațiul dvs.

Temperatura de culoare pentru iluminarea unui restaurant

Temperatura de culoare este o măsurătoare a culorii luminii produse de o lampă. Unitățile de temperatură a culorii se măsoară în Kelvins și se bazează pe strălucirea galben-portocalie a unei bucăți de platină la punctul de topire. Cu cât temperatura de culoare este mai mică, cu atât lumina pare mai caldă, iar cu cât este mai mare, cu atât mai rece.

Gama tipică pentru luminile de restaurant este cuprinsă între 2800K și 4500K. Capătul inferior al acestui spectru va produce o strălucire galben-portocalie care este foarte caldă și relaxantă; poate fi folosită pentru a crea o experiență culinară intimă sau pentru a crea o atmosferă intimă într-o sală de mese. Capătul superior al acestui spectru va produce o lumină albastră înghețată, rece și modernă; poate fi folosită pentru a crea o ambianță luminoasă și aerisită într-o sală de mese sau pentru a evidenția detaliile arhitecturale din designul unui restaurant.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Afaceri17 minute inainte

Asigurarea auto – de ce este obligatorie?

Asigurarea auto este esențială și obligatorie deopotrivă pentru conducătorii auto, la fel ca și asigurarea pentru locuință pentru proprietari. Din...

Deep Forest Fest Deep Forest Fest
Eveniment2 ore inainte

Deep Forest Fest revine și anul viitor! Mai puternic, mai tare, mai electrizant!

Treptat, festivalul de muzică electronică Deep Forest Fest se impune drept unul de tradiţie pentru Râmnicu Vâlcea şi nu numai....

Exclusiv14 ore inainte

Alege sa faci protectia muncii online cu Outstand.ro!

protectia muncii online Protectia muncii este un subiect vast si foarte important pentru orice societate, indiferent de domeniul in care...

Exclusiv19 ore inainte

Huawei a lansat seria nova 10

HUAWEI nova 10 și nova 10 Pro vin cu un design elegant și oferă prima cameră frontală de 60 MP...

ExclusivO zi inainte

Cum ne protejam telefonul intr-un mod eficient

Smartphone-ul pe care il folosim in fiecare zi a ajuns sa fie ceva aproape vital pentru noi. In zilele noastre,...

ExclusivO zi inainte

Tazz este acum disponibil în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei

București, 27 septembrie 2022 – Aplicația de food delivery Tazz este acum disponibilă în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei....

Profile PVC Profile PVC
Social2 zile inainte

Va continua ascensiunea ferestrelor cu profile PVC si in 2023?

In ultima decada, ascensiunea ferestrelor cu profile PVC a fost una de-a dreptul impresionanta. De-a lungul anilor, a devenit clar...

Exclusiv2 zile inainte

De ce este chiar si azi indragit Counter Strike 1.6?

Incepand ca un mod pentru jocul Half Life, Counter Strike 1.6 a devenit unul dintre cele mai populare jocuri realizate...

Uncategorized2 zile inainte

10 secrete despre costumele din game of thrones accesorii cumparate de pe E-bay si costume copiate de fanii serialului

Pornind de la minunata manta cu blana a lui Jon Snow si pana la paltonul extraordinar a lui Daenerys Targayien,...

Batoza de Porumb Batoza de Porumb
Social3 zile inainte

Batoza de Porumb ROBP5T60 – aliatul micului fermier

Batoza de porumb Rotakt este unul dintre mai multele utilaje agricole de care cu siguranţă are nevoie orice mic fermier....

Hotel Izvoare Hotel Izvoare
Turism3 zile inainte

Oferte speciale pentru un Crăciun 2022 de vis la Hotel Izvoare!

Parcă nici nu ne dăm seama cât de repede trece timpul. La fel de repede va veni și luna decembrie,...

haine de sală haine de sală
Social3 zile inainte

Cum să alegi cele mai potrivite haine de sală

Ai decis să faci o schimbare radicală și să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă o alimentație sănătoasă,...

panouri solare panouri solare
Social4 zile inainte

Investiţia în panouri solare te ajută să reduci costul imens al facturilor

O problemă care începe să aibă un impact din ce în ce mai are asupra românilor este costul facturilor la...

atractii turistice atractii turistice
Turism4 zile inainte

Top 3 atractii turistice din Transilvania

Orice roman a auzit de minunatele atractii turistice ale Transilvaniei. Aceasta zona a tarii are un farmec aparte, fascinand turistii...

Centrală termică Centrală termică
Social4 zile inainte

Centrală termică pe lemn sau peleți? Tu ce alegi?

O centrală termică a devenit indispensabilă din casa noastră, mai ales când sezonul rece se apropie cu pași repezi. În...

Exclusiv4 zile inainte

Ce soft de gestiune poți alege pentru magazinul tău în 2022?

Pentru a ține pasul cu piața și pentru a întrece așteptările clienților, un magazin online nu trebuie să suprindă doar...

Știrile Săptămânii