Connect with us

Social

Este depresia boala secolului? Se poate trata?

Publicat

pe

Depresia este considerată de mulți experți ca fiind una dintre problemele de sănătate mintală cele mai răspândite ale secolului nostru.

Studiile arată  faptul că numărul de cazuri de depresie a crescut constant în ultimii ani și că această tulburare afectează persoane din toate categoriile socio-demografice.

Cauzele depresiei sunt complexe și pot include factori biologici, psihologici și sociali.

Simptomele includ sentimente persistente de tristețe, pierderea interesului pentru activități care înainte erau plăcute, dificultăți de concentrare și somn, pierderea sau câștigarea în greutate , gânduri negative sau chiar sinucigașe.

Cu toate acestea, trebuie să subliniem faptul că depresia poate fi tratată cu succes prin intermediul terapiei și în unele cazuri, prin administrarea de medicamente. Este important ca persoanele care suferă de depresie să se adreseze unui specialist pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil.

Prin abordarea adecvată și prin acordarea unui sprijin corespunzător, multe persoane care suferă de depresie au reușit să își îmbunătățească calitatea vieții și să își rezolve problemele emoționale.

Cum pot scăpa de depresie?

A scăpa din depresie poate fi un proces dificil dar cu abordarea adecvată este posibil. Iată câteva modalități care pot ajuta la tratarea depresiei:

  1. Terapie: Psihoterapia poate fi un instrument puternic în tratarea depresiei. Terapeutul poate ajuta la identificarea cauzelor problemei și la dezvoltarea unui plan de acțiune pentru a o rezolva. Terapia poate include abordări precum terapia cognitiv-comportamentală (TCC) sau terapia interpersonală.
  2. Medicamente: În unele cazuri, medicamente antidepresive pot fi prescrise pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei. Este important să se discute cu medicul psihiatru înainte de a începe orice tip de tratament medicamentos. De asemenea este important ca și psihologul și medicul psihiatru să colaboreze.
  3. Schimbări de stil de viață: Adoptarea unui stil de viață sănătos care include o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și suficient somn, poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei.
  4. Conectarea cu alții: Menținerea relațiilor pozitive și conectarea cu prietenii și cu familia poate fi un instrument valoros în lupta împotriva depresiei.
  5. Activități plăcute: Participarea la activități care aduc bucurie și împlinire, precum hobby-uri sau acte de voluntariat pot ajuta la îmbunătățirea stării emoționale.

Este important să ne amintim că fiecare caz de depresie este unic și că abordarea care funcționează cel mai bine poate să difere de la o persoană la alta. Discutarea cu un specialist în sănătate mintală poate ajuta la identificarea abordării cele mai potrivite pentru fiecare caz individual.

Oamenii prefera ședințele de psihoterapie?

Interesul pentru psihoterapie a crescut semnificativ în România în ultimii ani și din ce în ce mai mulți oameni aleg să se adreseze unui specialist pentru a-și rezolva problemele emoționale și pentru a îmbunătăți calitatea vieții lor.

Conștientizarea importanței sănătății mintale și a faptului că problemele emoționale pot fi tratate cu succes prin intermediul psihoterapiei a făcut ca tot mai mulți oameni să solicite servicii de specialitate.

Cu toate acestea, percepția publică despre psihoterapie încă mai poate fi stigmatizantă în unele cercuri, ceea ce poate împiedica oamenii să se adreseze unui specialist. Totuși, tendința generală este una pozitivă și se așteaptă ca numărul persoanelor care solicită psihoterapie să continue să crească în viitor.

Găsesc un cabinet care oferă servicii de psihoterapie in Sibiu?

Da, exista cabinete care oferă servicii de psihoterapie în Sibiu. Noi am gasit un cabinet de psihoterapie unde puteți discuta într-o prima ședință direct la cabinet sau puteti programa o ședință online in care sa discutati despre problemele pe care le întâmpinați. Mai multe informații găsiți la: https://www.psihoterapiesibiu.ro

Serviciile oferite includ terapie individuală pentru adulți și terapie de cuplu. De asemenea, oferă și terapie pentru adolescenți.

În plus, Cabinetul de Psihoterapie din Sibiu oferă servicii de terapie prin intermediul internetului, ceea ce poate fi o opțiune convenabilă pentru clienții care au un program încărcat sau care trăiesc în zone unde nu există acces la terapie convențională.

În concluzie, Cabinetul de Psihoterapie din Sibiu pare a fi o alegere potrivită pentru persoanele care își doresc să își trateze problemele emoționale sau de cuplu. Având o gamă largă de servicii acest cabinet poate oferi ajutor și suport pentru persoanele care își doresc să își îmbunătățească starea emoțională, să-și vindece rănile sufletești, să-și depășească blocajele generate de relații sau probleme din trecut  și foarte important să ajute  persoanele care își doresc ia decizii în acord cu propriul suflet.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Surpriză la Râmnicu Vâlcea: Deputatul Lazăr Ion Marian candidează pentru funcția de primar al orașului!

Publicat

pe

De

Lazăr Ion Marian

Surpriză la Râmnicu Vâlcea! Încă un candidat se înscrie în cursa pentru funcţia de primar al municipiului! Deputatul vâlcean Lazăr Ion Marian a anunţat vineri că va candida din partea Alianţei Dreapta Unită la Primăria Râmnicului deoarece vrea să ofere votanţilor vâlceni o alternativă la actualii candidaţi. Acesta a transmis şi un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care s-a prezentat vâlcenilor şi le-a argumentat motivele care l-au convins să candideze pentru funcţia de primar.

„Stimaţi râmniceni,

Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu mă cunoaşteţi suficient de bine, vreau să vă spun câteva lucruri despre mine! Sunt Lazăr Ion Marian, deputat de Vâlcea, Vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi a Camerei Deputaţilor. Sunt inginer, absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, și am experiență în asigurarea calității în industria automotive, lucrând în peste zece companii internaționale, precum Alro, Pirelli, Faurecia, Audi, Hella.

Fiind an electoral, inevitabil am discutat cu mulţi cetăţeni din Râmnicu Vâlcea despre alegerile locale şi despre candidaţii la Primărie, şi foarte mulţi mi-au spus că nu vor ieşi la vot pentru că nu au pe cine alege. Nu sunt mulţumiţi de activitatea actualului primar, dar nici nu se consideră reprezentaţi de contracandidaţii acestuia. Practic, nu au ce alege!

Considerând că am competenţele necesare pentru a conduce o administraţie locală cu succes, am decis să îmi asum rolul de candidat din partea USR la funcţia de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea! Vreau să ofer alegătorilor din oraş o alternativă la gargara politică la care asistăm din partea principalilor candidaţi! Sunt un om serios, nu am avut niciodată afaceri dubioase sau probleme cu legea şi nu fac parte din niciun grup de interese obscure.

Singurul grup din care îmi doresc să fac parte este grupul Râmnicenilor cinstiţi şi muncitori, care au nevoie de un om care să îi reprezinte. Sunt conştient că există o doză de neîncredere în partid provocată de anumite decizii greşite din trecut, dar asta nu înseamnă că trebuie taxaţi toţi pentru greşelile unora! Vă invit să mă urmăriţi în continuare, să vedeţi ce fel de om sunt, ce planuri am pentru dezvoltarea economică şi socială a oraşului şi o să realizaţi că ACUM AVEŢI CE ALEGE!”

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

Când ajungi să cauți pe Google ginecologie Vâlcea?

Publicat

pe

De

ginecologie Vâlcea

Când vine vorba despre serviciile de ginecologie în Vâlcea, femeile caută în mod special profesionalismul, reputația și calificările medicului. Îngrijirea sănătății intime este crucială pe tot parcursul vieții, iar legătura de încredere dintre medic și pacient este esențială pentru o colaborare eficientă.

Un cabinet ginecologic Vâlcea la care poți apela cu încredere este clinica condusă de distinsul dr. Boris Krastev, cu un renume puternic pe această ramură a medicinei. Având o experiență vastă în domeniul ginecologiei, cu aproape 25 ani în domeniu,  dr. Boris Krastev este recunoscut în comunitatea medicală pentru abordarea sa empatică și competența sa excepțională.

Cu un parcurs impresionant, dr. Boris Krastev și-a început cariera în sistemul medical încă din 1999 pe ramura obstetrică – ginecologie, la Spitalul de Urgență nr. 1 la Craiova, până în anul 2004. Ulterior, parcursul profesional a fost continuat la Spitalul Municipal Drăgășani din 2005, iar din 2017 este activ la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, în Secția I Obstetrică – Ginecologie. Abilitățile și experiența sa sunt susținute de multiple studii și diplome în domeniul ginecologiei, consolidându-și astfel reputația ca un medic de încredere și competent. În prezent, deține un cabinet ginecologic Vâlcea și unul în Drăgășani.

În cadrul clinicii private, pacientele beneficiază de o gamă variată de servicii, toate atingând cele mai înalte cote de profesionalism. În clinica de obstetrică – ginecologie, în cabinet ginecologic Drăgăşani și Vâlcea, dr. Boris Krastev vă oferă următoarele servicii: colposcopie cu biopsie țintită, ecografie abdominală și transvaginală de sarcină și ginecologică, histeroscopie, examen citologic Babeș – Papanicolau în mediu lichid – determinări ADN HPV, dar și tratarea displaziilor cervicale (leziunile precanceroase) prin cauterizări, ERAD și conizații. De asemenea,  dr. Boris Krastev oferă consiliere cuplurilor infertile (RUA – reproducere uman asistată), punându-și experiența la dispoziția acestora pentru a găsi cele mai bune soluții. Competențele lui se extind și în domeniul chirurgiei oncologice genito-mamare, unde deține atestat la nivel național.

Dr. Boris Krastev, manifestând aceeași pasiune și devotament pentru îngrijirea femeilor, și-a extins sfera de expertiză și în domeniul ecografiilor mamare avansate, inclusiv cu tehnici precum sonoelastografia și biopsiile ecoghidate de sân. Aceste proceduri sunt esențiale în prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului de sân, demonstrând angajamentul său constant față de sănătatea femeilor.

Gama de servicii pe care le oferă în cabinetele de ginecologie și obstetrică din Râmnicu Vâlcea și Drăgășani sunt efectuate în locații sigure, curate, permanent sterilizate, ce răspund tuturor exigențelor din domeniu și conțin aparatură modernă. În cazul serviciilor ce implică ecografia, dr. Boris Krastev utilizează ecograf de ultimă generație.

NOU: În cadrul clinicii, veți găsi servicii de înaltă calitate în GASTROENTEROLOGIE, HEMATOLOGIE și PSIHIATRIE, alături de o varietate generoasă de analize de laborator. Dr. Boris Krastev, un medic cu experiență și expertiză remarcabilă, colaborează strâns cu alți profesioniști din aceleași domenii, garantând astfel abordări interdisciplinare și personalizate pentru fiecare pacient. În plus, spectrul de servicii al clinicii este într-o continuă expansiune, evidențiindu-se printr-o atenție deosebită acordată inovației și excelenței în îngrijirea pacienților.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

Un nou proiect de anvelopare a blocurilor din Sinaia elaborat de Florin Gioga, candidat independent la funcţia de primar

Publicat

pe

De

Florin Gioga

Pentru că Sinaia înseamnă sinăieni, confortul este esențial pentru un nivel de trai decent, mai ales atunci când vine vorba de implicarea administrației locale! De aceea, din postura de candidat independent, unul dintre proiectele pe care le propun este anveloparea blocurilor din Cartier Platou Izvor, Cartier Izvor, Cartier HCC, Str. 1 Mai, Blocurile din Halta, Str. Avram Iancu nr. 6, Str. Fud. Ceahlău 2 – 4, dar și modernizarea şi anveloparea locuinţelor din zona str. Prundului și Clăbucet!

Trăim vremuri în care fiecare factură se resimte în buzunarul românului indiferent de anotimp. DE CE ANVELOPAREA BLOCURILOR? Pentru că se traduce prin reducerea consumului de energie. Astfel, sinăienii vor economisi la plata facturilor de întreținere.

În zona străzilor Prundului și Clăbucet, situația este cu totul specială. Suntem în 2024, iar oamenii au acces la locuinţă pe o scară din exterior, condițiile fiind oricum minime. Ireal? Deloc. Bănuiesc că foarte mulți dintre dumneavoastră sunteți familiarizați cu acest subiect.

Îmi doresc un viitor mai bun pentru toți sinăienii, de aceea mă angajez să sprijin fiecare pas în acest proces, asigurând acces la informații, resurse și subvenții disponibile. Voi lucra neîncetat pentru a transforma orașul nostru într-un exemplu de sustenabilitate și confort locativ!

Florin Gioga, un primar pentru Sinaia!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Administrație locală2 zile inainte

Kingston lansează noi pachete Workflow pentru a răspunde mai bine nevoilor creatorilor

Mai multe cititoare Hub centralizat cu mai multe posibilități de personalizare București, România – 17 mai 2024 – Kingston Digital...

Administrație locală2 zile inainte

Kaufland România celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități printr-o experiență imersivă în lumea diversității, alături de MINA, Museum of Immersive New Art

Retailerul încheie Caravana A.C.C.E.S. alături de George Baltă și Tedy Necula cu o ultimă oprire în București București, 16 mai...

Uncategorized3 zile inainte

Samsung Medison achiziționează Sonio pentru a-și consolida poziția de lider în dispozitivele medicale de ultimă generație

București, România – 16 mai 2024 – Samsung Medison, companie globală de echipamente medicale și filială a Samsung Electronics, a anunțat semnarea acordului...

Uncategorized3 zile inainte

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

Staruri internaționale și cele mai cunoscute nume din muzica românească vor urca pe cele două scene ale Festivalului IntenCity, care...

Zilele Orașului Călimănești Zilele Orașului Călimănești
Turism3 zile inainte

Zilele Orașului Călimănești – 636 de ani de la prima atestare documentară

An de an, Zilele Orașului Călimănești sunt cu adevărat un moment de conexiune pentru comunitatea locală. În această perioadă specială,...

Administrație locală3 zile inainte

Bucureștenii pasionați de tenis sunt invitați ca spectatori la turneul pentru profesioniști Future Open by Samsung Galaxy AI

Samsung este partenerul oficial al turneului de tenis ITF organizat de Clubul Sportiv North Tennis din București luna aceasta București,...

Turism3 zile inainte

Cazare confortabilă și relaxantă: Bucură-te de o ședere confortabilă în camere spațioase și dotate cu toate facilitățile

După o zi lungă de călătorie sau de vizitare a obiectivelor turistice, nimic nu este mai plăcut decât să te...

Exclusiv3 zile inainte

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I) – Ziarul Incisiv de Prahova

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Administrație locală3 zile inainte

Platforma de audiobook-uri și e-book-uri Voxa se lansează în Italia

București, 15 mai 2024 – Voxa, aplicația de streaming pentru audiobook-uri și e-book-uri, începe expansiunea internațională și își extinde operațiunile...

Eveniment3 zile inainte

Gaming pentru toți: AGON by AOC își extinde gama de monitoare G4 cu două noi modele accesibile

București, 15 mai 2024 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare de gaming și accesorii IT...

Administrație locală4 zile inainte

Avantajele concilierii cu banca față de „darea în plată” și „falimentul personal”

15 mai, București. Contractele dintre consumatori și bănci ar trebui să fie simplificate, iar acest lucru poate veni odată cu...

Administrație locală4 zile inainte

realme anunță noile modele 12 și 12 Plus

București, România, 14 mai 2024 – realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță noile telefoane...

Eveniment4 zile inainte

RetuRO deschide în Otopeni cel de-al patrulea centru pentru colectarea și procesarea ambalajelor SGR

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide în Otopeni, județul Ilfov, cel...

Eveniment5 zile inainte

Incursiune în training-ul medicilor, într-o tehnologie a viitorului. Interviu cu Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

«Ceea ce poți demonstra tu însuți este mai de încredere decât ți-ar prezenta oricine altcineva » ne spune Eliza Gârbea, coordonator...

Uncategorized5 zile inainte

Alegerea perfecta pentru ocazii speciale – Fustele lungi de tafta de la Malika Fashion

In cautarea acelui outfit perfect pentru o ocazie speciala, fie ca este vorba de o petrecere de nunta, un eveniment...

Exclusiv6 zile inainte

„Poate brieful tău să dea volumul mai tare binelui”?, competiția de briefuri creative dedicată companiilor și ONG-urilor

La 18 ani de activitate, pastel dă volumul mai tare proiectelor creative care aduc schimbări pozitive în societate și trimite...

Știrile Săptămânii