Connect with us

Eveniment

Un băcăuan a avut nevoie de 12 km să oprească la semnalul polițiștilor sibieni. Amenzi pentru oprirea pe autostrada

Publicat

pe

Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva – Sibiu au organizat în mini-vacanța de 1 mai o acțiune axată pe prevenirea și combaterea vitezei pe A1, lângă Săliște.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care 42 pentru viteză peste limita legală, în cazul a 13 șoferi fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

”Un alt permis de conducere a fost reținut după ce conducătorul unui autotren care circula spre Sibiu nu a oprit la semnalele polițiștilor decât la o distanță de aproximativ 12 km. La controlul efectuat asupra autovehiculului, s-a constatat că șoferul, un băcăuan în vârstă de 42 de ani, folosea un dispozitiv care altera datele înregistrate de tahograf, astfel încât acesta să înregistreze perioadă de odihnă în timp ce șoferul conduce. Pentru faptul că nu a oprit la semnalele polițiștilor, băcăuanului i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru utilizarea dispozitivului ilegal în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 9.000 de lei, autotrenul fiind imobilizat până la sosirea unui alt șofer care să-l preia spre a fi condus”, explică polițiștii Biroului Autostrăzi din județul Sibiu.

Alți doi conducători auto au fost sancționați cu amendă și puncte de penalizare după ce au oprit în mod nejustificat pe banda de urgență.

”În acest context, le reamintim șoferilor faptul că pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă! În  cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vestă reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, au mai explicat polițiștii de la autostrăzi.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Siguranta este pe primul loc!

Publicat

pe

Deseori auzim vorbindu-se despre siguranta PSI, insa poate prea putini inteleg ce insamana acest lucru si ce masuri trebuie simple.

In primul rand, trebuie sa stim ca PSI inseamna Prevenirea si Stingerea Incendiilor. Obtinerea avizului si/sau a autorizatiei de securitate la incendiu este necesara inainte de:

-inceperea lucrarilor de executie la constructii si instalatii tehnologice noi;

-dezvoltarea, modernizarea sau schimbarea destinatiei constructiilor si instalatiilor tehnologice existente;

-punerea in functiune a constructiilor si instalatiilor tehnologice.

Obligatia solicitarii si obtinerii avizelor si a autorizatiilor de securitate la incendiu revine persoanei fizice sau juridice care finanteaza si realizeaza investitii noi sau interventii la constructiile existente ori, dupa caz, beneficiarului investitiei. Firma Securitate PSI este cel mai bun ajutor in acest domeniu, deoarece de-a lungul anilor, a realizat numeroase proiecte care au ajutat la mentenanta sistemelor de securitate impotriva incendiilor si sute de firme si-au obtinut avizul apeland la serviciul lor de  consultanta PSI.

Acesta firma ofera inclusiv servicii de executie instalatie hidranti interiori, dar si de executie instalatie hidranti exteriori. Ambele tipuri de hidranti sunt esentiale in stingerea unui incendiu. De cele mai multe ori vedem un hidrant interior in cladiri mari, precum institutii publice, spitale, scoli, fabrici, hale de mari dimensiuni. Acesti hidranti faciliteaza accesul pompierilor la o sursa de apa in cazul unui incendiu.

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit apa pentru stingerea incendiilor. Inventatorul hidrantului de incendiu, asa cum arata el astazi, nu poate fi indicat cu exactitate. In China Antica se foloseau cazane de fier pe post de “hidrant de incendiu”. Aceste cazane cu apa erau amplasate in locuri strategice pentru folosirea lor in cazul unui incendiu. Acest sistem de depozitare a apei in rezervoare a fost folosit si in coloniile Americane pentru stingerea incendiilor . Astazi, toate constructiile civile si industriale trebuie sa fie dotate cu sisteme de protectie impotriva incendiilor. Au fost elaborate standarde si normative pentru proiectarea, amplasarea si mentenanta sistemelor de stingere a incendiilor. Retelele de distributie a apei din localitate sunt dotate cu hidranti exteriori. Ii puteti observa pe strazi, amplasati in deosebi pe trotuare, protejati uneori cu cadre metalice de culoare rosie. Acest necesar de apa pentru stingerea incendiilor poate fi extins printr-o retea separata de hidranti cu rezerva de apa proprie.

Constructiile ce necesita protejarea cu Hidranti exteriori sunt : halele de productie, cladirile inalte si foarte inalte, centrele comerciale, parcarile supraetajate si subterane, parcurile industriale, etc. Avand in vedere ca acesti hidranti sunt amplasati in exterior, exista riscul de inghet. In functie de zona geografia se alege adancimea de ingropare. Aceasta poate fi : 1 m , 1.25, 1.50 m. Hidrantii exteriori sunt pravazuti cu sisteme de golire. Aceste sisteme golesc apa dupa inchiderea hidrantului exterior pentru a preveni inghetul si distrugerea acestuia.

Materialul din care sunt fabricati hidrantii exteriori este fonta ductila vopsita in camp electrostatic. Culoare lor este de obicei rosie sau albastra. SecuritatePSI.ro ofera cele mai bune servicii de executie instalatie hidranti exteriori la preturi convenabile. De asemenea, firma se ocupa si de instalatii pentru sisteme cu sprinklere si mentenanta. Siguranta are prioritate si acest lucru trebuie tratat cu maxima seriozitate!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Publicat

pe

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile și depunerile de gheață și zăpadă pe camerele de supraveghere și pe cablurile acestora și, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare și care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare și DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

„De la alimentare, la mufele folosite și procesul de cablare, micile detalii fac diferența în performanța produsului și nu sunt puține cazurile în care am primit plângeri de la clienți despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcționa la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur și simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul și modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În acest context, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreținerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece.

Sfaturi utile:

  • Apelați întotdeauna la echipe de instalatori autorizați

Este foarte important ca specialiștii să se ocupe de partea de instalare și programare a unui sistem de supraveghere video. Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificațiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că șansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanția, în caz de defecțiuni.

  • Alegeți produse de calitate

Recomandarea specialiștilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii și care să fie cotate cu un index de protecție de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

  • Amplasați corespunzător componentele sistemului de supraveghere

Camerele de supraveghere să aibă un index de protecție mare și să fie amplasate corespunzător – sub streașina unui acoperiș, ferite de ploaie și ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situații, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condițiile extreme.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeași recomandare se aplică și pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

  • Protejați cablurile camerelor de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare și de condițiile meteorologice din sezonul rece este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior.

  • Utilizați dozele pentru protecția tuturor conexiunilor

Accesoriile sunt cele care dau bătăi de cap cel mai des: este neapărat necesar ca izolarea mufelor să fie făcută corespunzător, iar conexiunile cablurilor (video și de alimentare) trebuie făcute într-o doză de legături, în așa fel încât apa/zăpada să nu pătrundă.

  • Faceți o lucrare de mentenanță a sistemului de supraveghere înainte de sezonul rece

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanță care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcționale, daca dozele se închid etanș si apa nu poate pătrunde înăuntru (datorită căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

  • Luați în calcul o sursă alternativă de energie

Este recomandată reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, care pot să nu facă față cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pot fi utilizate soluții de energie solară, spre exemplu, ca sursă de rezervă pentru a asigura funcționarea continuă.

Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea în sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) oferă prin telefon consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări. AtuTech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România. Fie că vorbim de instalare sau mentenanță, oricare din aceste servicii poate fi solicitat printr-o simplă completare a unui formular pe site-ul www.a2t.ro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Transport decedati intern si international

Publicat

pe

Cand decedatul a fost spalat, imbalsamat, imbracat si asezat in sicriu, iar actele sunt gata, s-ar crede ca tot ce a fost greu a trecut si pregatirile sunt pe sfarsite, dar nu este asa.

Abia acum intra in scena una dintre cele mai importante actiuni si anume: transport decedati oriunde este nevoie sa se faca: din afara in tara sau de la spital, azil, domiciliu la capela.

Nu este usor sa urce o echipa sicriul in masina si soferul sa conduca atent ca persoana asteptata sa ajunga la timp fara incidente.

Primirea decedatului la capela este unul dintre cele mai emotionante momente si tocmai de aceea personalul calificat, cu experienta si multe calitati umane reuseste sa realizeze transport decedati pana la destinatie la superlativ.

Transportul decedati poate fi compromis in urmatoarele imprejurari:

  1. masina funerara sa fie perfecta. Usile sa se inchida bine, motorul sa mearga perfect si sa nu se opreasca pe drum si in atmosfera sa nu iasa nori negri de fum. Ganditi-va ce inseamna toate acestea in cazul in care in urma masinii merg sute de persoane! Nu este permis ca un serviciu facut in favoarea celor fara viata sa afecteze mediul in care traiesc cei vii!

Este de asemenea obligatoriu ca in spatiul de depozitare a sicriului sa fie temperaturi scazute, in special in zilele toride de vara.

Masina funerara sa aiba toate taxele si contributiile platite, plus autorizatia de transport funerar valabila.

2.Soferii sa fie bine pregatiti profesional, curajosi si responsabili.

Este important sa fie frumos si curat imbracati, sa conduca atent, sa lase o impresie excelenta.

  1. Masina funerara sa fie oprita in timpul transportului la cimitir sau la capela si  soferul amendat pentru incalcarea regulilor de circulatie sau pentru ca masina pe care o conduce are defectiuni sau nu are asigurare si taxele nu au fost platite la timp.

Apeland la un transportator de decedati renumit, familia isi declina orice raspundere legata de asigurarea mobilitatii sicriului unde este nevoie.

In trecut se apela la cineva apropiat familiei sa duca sicriul in spatele masinii, dupa ce scaunele erau scoase si portbagajul din spate deschis.

Din punct de vedere estetic, improvizatia respectiva lasa de dorit. Cand decedatul era dus cu un camion, se aseza un covor pe caroserie, sa nu se vada cat de urata este aceasta, dar si din respect fata de defunct.

In prezent fiecare firma foarte buna de servicii funerare are la dispozitie o flota funerara care poate asigura transportul funerar oriunde si oricand. Salariatii presteaza munca fara de care inmormantarea nu ar avea loc si in zile de sarbatoare, iar familiile indurerate nu mai au emotii.

Gandul ca nu ai mijloc de transport pentru decedat in ziua inmormantarii, ca nu ai cos pregatit la biserica, restaurantul rezervat pentru pomenire si pachetele cu mancare pe care sa le imparti participantilor la inmormantare te chinuieste atat de tare, incat nu mai acorzi importanta solemnitatii momentului respectiv.

Cu ajutorul celor mai bune firme de servicii funerare din tara scapi de toate aceste griji si de alergatura si ai timp sa petreci momente pretioase alaturi de cei dragi.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Exclusiv4 ore inainte

Luați-vă popcornul și asistati la circ/Primarul PNL Adrian Dobre si seful Politiei Locale Ploiesti au furat startul si ne ofera circ inainte de campania electorala

Precizam intr-un articol anterior ca circul și pâinea sunt folosite și acum la pachet, nu doar când se apropie momentul...

ExclusivO zi inainte

Care este serverul perfect pentru voi

Procurorul Ionuţ Botnaru, unul dintre cei cinci candidaţi admişi la interviurile de la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al...

Exclusiv2 zile inainte

Alegerea unui PC ieftin – Ziarul Nationalul

Se poate intampla sa aveti un buget care sa nu va permita achizitionarea unui PC prea scump, de aceea, urmatorul...

Exclusiv2 zile inainte

Procurorul Ionuţ Botnaru şi-a retras candidatura pentru funcţia de şef al DNA

”Teroriștii” din decembrie au fost securiștii aflați sub comanda lui Iulian Vlad, securisti care ne conduc si azi si/sau sunt...

Exclusiv4 zile inainte

,,Poți să îi prostești pe puțini de multe ori, pe mulți de puține ori, dar niciodata pe mulți de multe ori”/Că așa e cu statul de drept

”Teroriștii” din decembrie au fost securiștii aflați sub comanda lui Iulian Vlad, securisti care ne conduc si azi si/sau sunt...

Exclusiv4 zile inainte

Cadourile potrivite de botez si aniversari

Desi alegerea cadoului potrivit ar putea sa va puna unele dificultati, aceasta alegere fiind si o provocare destul de mare...

Exclusiv4 zile inainte

Cum purtam hanoracul – Ziarul Nationalul

Hanoracul are origini sportive, acesta fiind o piesa vestimantara excelenta, el fiind caracteristic modei strazii. Hanoracul in ziua de azi...

Exclusiv5 zile inainte

Afla cum poti solicita si tu credite nebancare de la Provident!

Tot mai multi romani sunt tentati de ideea unei afaceri pe cont propriu, care le ofera atat libertatea programului, cat...

Exclusiv6 zile inainte

OPINIE/Politicienii, preocupați doar de soarta lor, preferă să sacrifice o țară și un popor decât să renunțe la furtul din banii publici

Caracter, conștiință, bun simț, altruism, muncă, modestie cinste, onoare, devotament, credință, atribute ale civilizației și ale lumii moderne, sunt pentru...

Exclusiv7 zile inainte

Iohannis, dublă strategie anti-Orban – Ziarul Incisiv de Prahova

(Preluare PRESA CURATĂ): Dosare penale ţinute în DNA şi peste 12 ani, instanţe cercetate aproape cu totul. 97,08% din cererile...

ExclusivO săptămână inainte

Șeful DGIA, la mâna celui mai loial ”iohannist” din sistem – noul ministru al Apărării

(Preluare National – Catalin Tache): Generalul Ciucă nu uită și nu iartă! Mai ales că șeful Direcției Generale de Informații...

ExclusivO săptămână inainte

Justiţia României, sub supraveghere în masă şi control total!/Peste 1900 de judecători vizaţi de dosare penale în tot DNA

(Preluare PRESA CURATĂ): Dosare penale ţinute în DNA şi peste 12 ani, instanţe cercetate aproape cu totul. 97,08% din cererile...

ExclusivO săptămână inainte

Bazindu-se pe lipsa de informare a populatiei și pe confuzia intre OPTICA și OPTOMETRIE s-a dorit transformarea sănătății în comert/”Optica mobila” si „OPTICA de Chiosc”

(Preluare National – Catalin Tache): Situație pur și simplu halucinantă pornită de la interesele meschine ale actualei conduceri a Companiei...

Exclusiv2 săptămâni inainte

„Diferenţa dintre prostie şi gripă este aceea că pentru gripă există vaccin“

(Preluare National – Catalin Tache): Autointitulat ”Samuraiul” Justiției române, procurorul Daniel Horodniceanu trage tare pentru a se întoarce la șefia...

Exclusiv2 săptămâni inainte

CÂT DE EFICIENTE SUNT MATERIALELE PROMOȚIONALE PENTRU AFACERILE MICI?

Afacerile au nevoie de materiale promoționale deoarece acestea sunt o modalitate eficientă de a transmite mesajul afacerii către cât mai...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Paharele de carton biodegradabile sunt foarte populare în rândul vânzătorilor de mâncare stradală, cafea și fast food

Paharele de carton biodegradabile au devenit foarte populare în rândul vânzătorilor de mâncare stradală, cafea și fast food. Toate acestea...

Știrile Săptămânii