Connect with us

Social

Care sunt criteriile in alegerea unei canapele extenibile?

Publicat

pe

Configurator mobila

Daca esti in cautarea unei canapele pentru living sau oricare camera din locuinta ta, cele mai bune variante pe care le poti alege sunt faimoasele canapele extensibile Laguna , care au nenumarate avantaje, cele mai importante dintre ele fiind ca asigura cu succes toate nevoie unei canapele obisnuite, insa poate la nevoie sa devine un pat de dormit.

Trebuie sa ai in vedere ca inainte de alegerea unei canapele sa te documentezi legat de tot ceea ce tine de ea, incepand cu confortul pe care ni-l ofera, pana la spatiul pe care il ocupa sau aspectul acesteia.

Canapeaua extensibila este ideala pentru ca iti permite pe timpul zilei sa te bucuri de toate acvitatile pe care ti le doresti, iar in timpul noptii te poti bucura de un pat confortabil.

Cum se alege o canapea buna?

Inainte de a cumpara o canapea, chiar daca esti incantat de model, culoare sau felul cum arata, trebuie sa tii cont de anumite aspecte, cum ar fi locul in care se va amplasa sau dimensiunile acesteia.

In ceea ce priveste dimensiunea camerei, trebuie sa alegi canapeaua in asa fel incat sa poti avea suficient spatiu de miscare ramas in urma amplasarii canapelei pe locul stabilit. Cand este vorba despre dimensiunea canapelei extensibile, trebuie sa avem in vedere numarul de locuri, dar si dimensiunea pe care o va avea dupa extensie.Majoritatea canapelelor sunt concepute pentru 2 sau 3 persoane.

Canapea

De asemenea, difera foarte mult o canapea in functie de forma acesteia, si anume:

– canapea modulara, este cea mai ideala varianta atunci  cand ne dorim o noua canapea, deoarece aceasta poate fi mutata, combinata sau integrata in alta zona.

– canapea rectangulara:se poate potrivi oricarui stil si sunt destul de accesibile in ceea ce priveste pretul

– canapea in stil englezesc: este specifica datorita cotierelor si spatarului arcuite, dar si picioarelor de lemn. Aceasta este mai greu de incadrat in peisaj

– canapea in stil frantuzesc: este considerata un model de lux si este deosebita datorita spatarului care are una sau  doua parti proeminente.

– canapele sectionale sau coltare: sunt cel mai des intalnite si a forma literei L sau U, aceasta este avantajoas deoarece ofera un numar mare de locuri.

Care sunt cele mai bune materiale?

Cel mai important lucru atunci cand ne dorim o canapea care sa aiba o durata de viata foarte mare, este materialul din care este confectionata. Cele mai rezistente sunt produse din lemn si fier, apoi placi de pal.

Fiecare dintre noi isi doreste o canapea care sa reziste o perioada cat mai mare de timp, de aceea este important sa nu te gandesti la diferentele de bani,pentru ca  atunci cand faci compromisuri este posibil ca mai tarziu sa regreti alegerea facuta.

Exista diverse moduri prin care se poate realiza sistemul de extensie, insa trebuie ales unul eficient si care este foarte rezistent in timp.Sistemul de extindere poate fi de diferite feluri, si anume: relaxa, cu bride elastice, tip lift sau tip Nova.

Atunci cand se alege materialul exterior, trrebuie stiut ca materialele sintetice sunt cele mai cautate, deoarece au preturi mai mici canapelele si se curata cel mai usor. Canapelele din piele nu sunt confortabile pe timpul verii, iar cele de bumbac si in sunt foarte greu de curatat.

Este recomandat ca atunci cand alegem o canapea sa avem grija sa alegem una care ne ofera si spatiu de depozitare pentru diverse obiecte.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Siguranta este pe primul loc!

Publicat

pe

Deseori auzim vorbindu-se despre siguranta PSI, insa poate prea putini inteleg ce insamana acest lucru si ce masuri trebuie simple.

In primul rand, trebuie sa stim ca PSI inseamna Prevenirea si Stingerea Incendiilor. Obtinerea avizului si/sau a autorizatiei de securitate la incendiu este necesara inainte de:

-inceperea lucrarilor de executie la constructii si instalatii tehnologice noi;

-dezvoltarea, modernizarea sau schimbarea destinatiei constructiilor si instalatiilor tehnologice existente;

-punerea in functiune a constructiilor si instalatiilor tehnologice.

Obligatia solicitarii si obtinerii avizelor si a autorizatiilor de securitate la incendiu revine persoanei fizice sau juridice care finanteaza si realizeaza investitii noi sau interventii la constructiile existente ori, dupa caz, beneficiarului investitiei. Firma Securitate PSI este cel mai bun ajutor in acest domeniu, deoarece de-a lungul anilor, a realizat numeroase proiecte care au ajutat la mentenanta sistemelor de securitate impotriva incendiilor si sute de firme si-au obtinut avizul apeland la serviciul lor de  consultanta PSI.

Acesta firma ofera inclusiv servicii de executie instalatie hidranti interiori, dar si de executie instalatie hidranti exteriori. Ambele tipuri de hidranti sunt esentiale in stingerea unui incendiu. De cele mai multe ori vedem un hidrant interior in cladiri mari, precum institutii publice, spitale, scoli, fabrici, hale de mari dimensiuni. Acesti hidranti faciliteaza accesul pompierilor la o sursa de apa in cazul unui incendiu.

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit apa pentru stingerea incendiilor. Inventatorul hidrantului de incendiu, asa cum arata el astazi, nu poate fi indicat cu exactitate. In China Antica se foloseau cazane de fier pe post de “hidrant de incendiu”. Aceste cazane cu apa erau amplasate in locuri strategice pentru folosirea lor in cazul unui incendiu. Acest sistem de depozitare a apei in rezervoare a fost folosit si in coloniile Americane pentru stingerea incendiilor . Astazi, toate constructiile civile si industriale trebuie sa fie dotate cu sisteme de protectie impotriva incendiilor. Au fost elaborate standarde si normative pentru proiectarea, amplasarea si mentenanta sistemelor de stingere a incendiilor. Retelele de distributie a apei din localitate sunt dotate cu hidranti exteriori. Ii puteti observa pe strazi, amplasati in deosebi pe trotuare, protejati uneori cu cadre metalice de culoare rosie. Acest necesar de apa pentru stingerea incendiilor poate fi extins printr-o retea separata de hidranti cu rezerva de apa proprie.

Constructiile ce necesita protejarea cu Hidranti exteriori sunt : halele de productie, cladirile inalte si foarte inalte, centrele comerciale, parcarile supraetajate si subterane, parcurile industriale, etc. Avand in vedere ca acesti hidranti sunt amplasati in exterior, exista riscul de inghet. In functie de zona geografia se alege adancimea de ingropare. Aceasta poate fi : 1 m , 1.25, 1.50 m. Hidrantii exteriori sunt pravazuti cu sisteme de golire. Aceste sisteme golesc apa dupa inchiderea hidrantului exterior pentru a preveni inghetul si distrugerea acestuia.

Materialul din care sunt fabricati hidrantii exteriori este fonta ductila vopsita in camp electrostatic. Culoare lor este de obicei rosie sau albastra. SecuritatePSI.ro ofera cele mai bune servicii de executie instalatie hidranti exteriori la preturi convenabile. De asemenea, firma se ocupa si de instalatii pentru sisteme cu sprinklere si mentenanta. Siguranta are prioritate si acest lucru trebuie tratat cu maxima seriozitate!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Fara servicii repatrieri, tristetea ar fi si mai mare

Publicat

pe

Niciun om nu  este singur pe lume, chiar daca si-a pierdut familie, tot are prieteni si apartine unei comunitati. La asta ma gandesc, cand ii vad pe ei, oameni ce par sa sfideze timpul, ce au trecut de suta de ani si inca se mai misca si au ramas singuri cuc pe lume.

Pana si cand moare cineva fara urmasi, care nu are niciun stranepot, tot se face o colecta in sat, in bloc sau in institutia la care a lucrat, sa fie inmormantat crestineste. Inmormantarea este o indatorire sacra a supravietuitorilor si un drept al celui care pleaca intr-o lume mai buna.

Ceremonia inmormantarii este o forma de a-ti lua ramas bun de la cel drag care a trecut in lumea celor drepti.

Nu exista durere mai mare pentru o familie ca aceea de a fi in imposibilitatea organizarii acestor triste si ultime ceremonii in memoria celor dragi! Tocamai acum, cand scriu acest material doua familii si-au pierdut fetele, doua fete destepte, frumoase si cuminti ucise de un monstru. Parintii sunt indurerati fiindca fetele au suferit atrocitati inimaginabile, iar trupurile le-au fost arse intr-un crematoriu improvizat de ucigasul in serie, deci abia daca au ce ingropa.

Un om de afaceri arab, putred de bogat, a disparut la noi, in Romania, iar familia lui este dispusa sa dea cea mai mare recompensa, numai sa fie gasit viu sau mort.

Toate familiile acestea care sunt indurerate ca persoana draga a disparut fara urme sau din ea nu au ramas decat resturi de oase si un pumn de cenusa dau lectii celor care isi abandoneaza mortii pe pamant strain.

Din moment ce exista servicii de repatrieri  care fac totul atat pentru defunct, cat si pentru familia acestuia, niciun roman nu trebuie sa ramana ingropat in pamant strain, ci trebuie adus acasa neintarziat.

In cazul in care ai pierdut pe cineva drag in una dintre aceste tari: Italia, Germania, Anglia, Franta, Austria, Belgia, Olanda, Grecia, Spania, Turcia, Serbia, Norvegia, SUA sau Moldova, apeleaza la cea mai buna firma de pompe funebre, Transport-decedati.ro, sa te achiti de indatorirea morala pe care o ai fata de cel drag!

Colaborarea cu ei  ia toata povara de pe umerii apartinatorilor, fiindca personalul firmei se ocupa de tot ceea ce presupune repatrierea, incepand de la punerea la punct a dosarului de repatriere, pana la pregatirea trupului neinsufletit si transportul funerar.

Familia care semneaza un contract de prestari servicii cu firma de pompe funebre nu trebuie sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul, nici sa se intereseze de imbracamintea pentru decedat,  de cele doua sicrie obligatorii si speciale, unul din zinc si altul din lemn masiv, de capac, de sigilarea acestuia, de crucea inscriptionata cu numele lui si data decesului sau de injectia de imbalsamare si aplicarea acesteia.

Manopera pregatirii trupului neinsufletit, care este si ea dificila, fiindca trupul este inert, este executata cu maxima precizie de catre angajatii firmei din statul unde a avut loc decesul. Fac acest lucru de zeci de ani si toti clientii au fost 100% multumiti.

Tot in sarcina lor trece si manipularea sicrielor grele si transportul cu masina funerara autorizata, dotata cu frig.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

Sfaturi pentru igiena orală a copiilor

Publicat

pe

De

Deși o igienă orală completă și regulată este esențială încă de la vârste fragede pentru copii, părinții tind să neglijeze acest obicei important, ca mai apoi să întâmpine probleme dentare la cei mici.

Dr. Gretchen Henson, medic stomatolog la Centrul Medical Interfaith din New York City a declarat într-un comunicat de presă al centrului că „Dezinformarea abundă, iar obişnuinţa copiilor de a lua gustări pe tot parcursul zilei, ce poate duce la probleme dentale grave, este din ce în ce mai răspândită”.

Problemele dentare grave sau mai puțin grave sunt adesea consecințe ale ignoranței părinților și lipsa dezvoltării obiceiurilor dentare benefice copiilor. De asemenea, este încurajat ca cei mici să fie dezvățați de deprinderea de a mânca dulciuri și gustări nesănătoase regulat care produc carii și alte complicații stomatologice.

Prevenirea degradării dinţilor, precum şi alte probleme dentare pot apărea chiar şi la copii în vârstă de şase luni.

În plus, din cauza neglijării vizitelor la cabinetul stomatologic copii nu sunt obișnuiți cu mediul respectiv, formându-se frica de dentist și de tratamentele sau aparaturile stomatologice. Unul dintre rolurile controalelor dentare la cabinetul stomatologic este acela de a preveni potențialele probleme dentare sau tratarea celor deja existente.

La cabinetul stomatologic Dentocalm (Cluj) găsiți cele mai bune servicii pedodontice din Cluj-Napoca deoarece aceștia dispun de o tehnologie avansată cu inhalosedare pentru copiii dumneavoastră. Inhalosedarea este soluția ideală pentru diminuarea fricii de groaznicul cabinet stomatologic  și pentru ca cei mici să se bucure de o experință dentară fără durere sau complicații. Totodată, echipa primitoare Dentocalm este una bine instruită și cu experință, tot timpul dedicați pacienților mai mici sau mai mari și rezultatelor ideale.

Bacteriile cariilor dentare sunt extrem de contagioase şi uşor de transferat pe obiecte precum linguri, jucării sau suzete. Nu lăsaţi bunicii sau dădacele să împartă ustensilele pentru mâncat cu cei mici, şi nu îi lăsaţi să pupe copii pe gură, tocmai din această cauză. Spălați sau dezinfectați riguros tot timpul suzeta sau ustensilele folosite.

Nu lăsaţi copii să ia gustări toată ziua, deoarece chiar şi cele mai sănătoase gustări pot lăsa reziduuri ce hrănesc bacteria cariilor dentare. Dacă le oferiţi copiilor gustări, acestea ar trebui să constate în fructe proaspete sau mâncăruri întregi, în schimbul mâncărurilor lipicioase şi ambalate precum ursuleţii gumaţi (jeleurile în general), pacheţelele de fructe bezelele, fructe uscate, cereale îndulcite, etc .

Periaţi dinţii copiilor dumneavostră sau învățați-i într-un mod distractiv să-și spele dinții de cel puţin două ori pe zi, folosind o periuță potrivită care să nu fie prea dură și pastă de dinţi cu un conţinut mare de fluor, punând pe periuţă o cantitate asemănătoare bobului de orez.

Vârsta de la care copii pot începe să îşi perieze singuri dinţii variază de la individ la individ. Un copil ce îşi poate lega singur şireturile şi îşi poate face o coadă, poate avea dexteritatea necesară pentru a şi peria singur dinţii. Aceştia trebuie să înceapă să folosească aţa dentară și apa de gură, în momentul în care au doi dinţi ce se ating pentru eficientizarea procesului de curățare orală.

În caz că aveți anumite nelămuriri sau doriți mai multe detalii cu privire la igiena orală a copiilor dvs sau la tratamentele stomatologice potrivite celor mici, cabinetul stomatologic Dentocalm vă este disponibil de luni până vineri între orele 9-20 pe Calea Turzii, numărul 7, etajul 3, oferind și parcare clienților.

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Exclusiv3 ore inainte

Luați-vă popcornul și asistati la circ/Primarul PNL Adrian Dobre si seful Politiei Locale Ploiesti au furat startul si ne ofera circ inainte de campania electorala

Precizam intr-un articol anterior ca circul și pâinea sunt folosite și acum la pachet, nu doar când se apropie momentul...

ExclusivO zi inainte

Care este serverul perfect pentru voi

Procurorul Ionuţ Botnaru, unul dintre cei cinci candidaţi admişi la interviurile de la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al...

Exclusiv2 zile inainte

Alegerea unui PC ieftin – Ziarul Nationalul

Se poate intampla sa aveti un buget care sa nu va permita achizitionarea unui PC prea scump, de aceea, urmatorul...

Exclusiv2 zile inainte

Procurorul Ionuţ Botnaru şi-a retras candidatura pentru funcţia de şef al DNA

”Teroriștii” din decembrie au fost securiștii aflați sub comanda lui Iulian Vlad, securisti care ne conduc si azi si/sau sunt...

Exclusiv4 zile inainte

,,Poți să îi prostești pe puțini de multe ori, pe mulți de puține ori, dar niciodata pe mulți de multe ori”/Că așa e cu statul de drept

”Teroriștii” din decembrie au fost securiștii aflați sub comanda lui Iulian Vlad, securisti care ne conduc si azi si/sau sunt...

Exclusiv4 zile inainte

Cadourile potrivite de botez si aniversari

Desi alegerea cadoului potrivit ar putea sa va puna unele dificultati, aceasta alegere fiind si o provocare destul de mare...

Exclusiv4 zile inainte

Cum purtam hanoracul – Ziarul Nationalul

Hanoracul are origini sportive, acesta fiind o piesa vestimantara excelenta, el fiind caracteristic modei strazii. Hanoracul in ziua de azi...

Exclusiv5 zile inainte

Afla cum poti solicita si tu credite nebancare de la Provident!

Tot mai multi romani sunt tentati de ideea unei afaceri pe cont propriu, care le ofera atat libertatea programului, cat...

Exclusiv6 zile inainte

OPINIE/Politicienii, preocupați doar de soarta lor, preferă să sacrifice o țară și un popor decât să renunțe la furtul din banii publici

Caracter, conștiință, bun simț, altruism, muncă, modestie cinste, onoare, devotament, credință, atribute ale civilizației și ale lumii moderne, sunt pentru...

Exclusiv7 zile inainte

Iohannis, dublă strategie anti-Orban – Ziarul Incisiv de Prahova

(Preluare PRESA CURATĂ): Dosare penale ţinute în DNA şi peste 12 ani, instanţe cercetate aproape cu totul. 97,08% din cererile...

ExclusivO săptămână inainte

Șeful DGIA, la mâna celui mai loial ”iohannist” din sistem – noul ministru al Apărării

(Preluare National – Catalin Tache): Generalul Ciucă nu uită și nu iartă! Mai ales că șeful Direcției Generale de Informații...

ExclusivO săptămână inainte

Justiţia României, sub supraveghere în masă şi control total!/Peste 1900 de judecători vizaţi de dosare penale în tot DNA

(Preluare PRESA CURATĂ): Dosare penale ţinute în DNA şi peste 12 ani, instanţe cercetate aproape cu totul. 97,08% din cererile...

ExclusivO săptămână inainte

Bazindu-se pe lipsa de informare a populatiei și pe confuzia intre OPTICA și OPTOMETRIE s-a dorit transformarea sănătății în comert/”Optica mobila” si „OPTICA de Chiosc”

(Preluare National – Catalin Tache): Situație pur și simplu halucinantă pornită de la interesele meschine ale actualei conduceri a Companiei...

Exclusiv2 săptămâni inainte

„Diferenţa dintre prostie şi gripă este aceea că pentru gripă există vaccin“

(Preluare National – Catalin Tache): Autointitulat ”Samuraiul” Justiției române, procurorul Daniel Horodniceanu trage tare pentru a se întoarce la șefia...

Exclusiv2 săptămâni inainte

CÂT DE EFICIENTE SUNT MATERIALELE PROMOȚIONALE PENTRU AFACERILE MICI?

Afacerile au nevoie de materiale promoționale deoarece acestea sunt o modalitate eficientă de a transmite mesajul afacerii către cât mai...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Paharele de carton biodegradabile sunt foarte populare în rândul vânzătorilor de mâncare stradală, cafea și fast food

Paharele de carton biodegradabile au devenit foarte populare în rândul vânzătorilor de mâncare stradală, cafea și fast food. Toate acestea...

Știrile Săptămânii