Connect with us

Cultură

De ce sa alegeti firma Artantik ?

Publicat

pe

Doarece magazinul de antichitati ofera obiecte care sunt prezentate detaliat in marea lor majoritate, obiectele oferite spre vanzare sunt vechi si pot prezenta urme de uzura sau patina timpului. Toate eventualele imperfectiuni sunt prezentate in fotografii cu detaliu si mentionate in descrierea produsului.

Daca apreciati faptul ca aveti nevoie de mai multe detalii, va rugam sa nu ezitati in a ne adresa intrebari. Un consultant va raspunde in cel mai scurt timp solicitarii dumneavoastra.

Stiati ca…

Echipa noastra duce o continua activitate de achizitionare directa, selectionand articole demne de a fi supuse atentiei dumneavoastra. Articolele sunt achizitionate prin cumparare directa din tarile de origine, targuri specializate, colectii private si prin intermediul unor schimburi practicate in mod traditional intre colectionarii avizati.

Articolele pot fi cumparate rapid si confortabil, in conditii de maxima siguranta, avand atat garantia unui certificat de conformitate si a unei facturi fiscale, cat si cea a posibilitatii de returnare neconditionata, in deplin acord cu legislatia nationala de protectie a drepturilor consumatorului.

Orice produs cumparat din magazinul nostru online beneficiaza de un termen de garantie de minimum 30 de zile. Garantia poate acoperii doar defectele pe care le are din fabricatie, deteriorarea obiectului cauzata de accidente sau utilizare neadecvata nu va fi acoperita de aceasta.

Ce ofera firma Artantik ?

Brandul Artantik ofera o gama variata de produse in care se inculd si bijuteriile de colectie aflandu-se in galeria de arta a magazinului nostru, dar mai ofera si multe altele cum ar fi obiecte de epoca, colectii tematice, dar si garantia ca toate produsele sunt realizate din materiale de cea mai inalta calitate.

Seriozitate si respectul fata de cumparator ne caracterizeaza, dar si incheiere multor parteneriat cu multi colectionari atat din tara cat si din strainatate, reusind astfel sa stabileasca relatii de colaborare cu ascotiatii interantionale de profil.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cititul cărților – din hobby în idee de afacere

Publicat

pe

Chiar dacă suntem martorii dezvoltării tehologiilor informaţionale performante, a digitalizării, a smartphoanelor şi a altor dispozitive inteligente, sutem siguri că mulţi dintre voi mai ţin câte o carte în mână. Nu doar o ţin, dar şi o citesc. Ba mai mult – nu doar o citesc, dar şi îşi notează undeva impresiile despre cartea citită.

Mereu spunem că nu avem suficient timp pentru a citi o carte, însă, dacă reuşim să găsim timp pentru alte ocupaţii – vizionarea filmelor sau citirea comentariilor pe internet, cu siguranţă ne putem rezerva vreo jumătate de oră pe zi şi pentru lectură. Poate că la început ne vom impune să citim, dar, cu timpul, aceasta s-ar putea transforma într-o obişnuinţă şi, de ce nu, într-o plăcere.

Până una, alta, să vorbim despre cei care iubesc lectura, pentru care aceasta nu este un simplu hobby, dar un mod de viaţă. Ei trăiesc prin prisma eroilor din cărţile citite şi în multe situaţii se comportă după unele acţiuni întâlnite acolo. Poate că aceşti oameni sunt mult mai fericiţi, pentru că nu-şi trăiesc realitatea pe internet, ca şi majoritatea dintre noi. Cu toate că acestea două – cartea şi internetul, ar putea trăi într-o simbioză frumoasă.

Am zis mai sus că poate ar fi bine să ne impunem singuri să citim. Am mai menţionat şi despre marii iubitori de lectură. Ce vrem să spunem este că cei din urmă ar putea să-i ajute pe primii să îndrăgească lectura. Cum? Foarte simplu – cu ajutorul simbiozei de care am pomenit.

Ca să fim ma expliciţi, norocoşii care au dragoste şi timp pentru cărţi ar putea veni cu recomandări pentru cei mai puţin norocoşi. Sunt o sumedenie de bloggeri care postează articole de genul – top 10 cărţi citite sau impresii de lectură, ori – cărţi citite anul trecut etc. Cu siguranţă, dacă într-adevăr cartea le-a lăsat o amprentă puternică, ar putea face o recenzie ce l-ar intriga şi pe cel mai ocupat om din lume ca să-şi rezerve timp pentru a o citi.

Pe piaţa media există şi multe site-uri care promovează lectura şi oferă recomandări, precum şi posibilitatea de a descărca gratuit cărţile. Este nevoie, însă, de servicii SEO și de promovarea site-urilor prin intermediul rețelelor de socialilzare, pentru a afla cât mai mulţi despre această oportunitate. Unele dintre ele sunt – carţiAZ.ro; Cărţi bune gratis; Învăţ.ro; bestseller.ro; clublectura.ro şi încă sumedenie de alte, să le spunem aşa – librării on-line. Scopul lor nu este să te facă să descarci anume cartea de acolo, pentru că, oricum descărcarea e gratuită, dar ca să îţi prezinte cele mai bune şi citite cărţi, iar tu, eventual, poţi merge la o bibliotecă să o împrumuţi sau la o librările să o achiziţionezi.

Cei care citesc şi obişnuiesc să-și noteze undeva într-un carnet impresiile despre ceea ce au citit, ar trebui încurajaţi să-şi lanseze un blog sau să scrie pentru unul dintre aceste site-uri, pentru că astfel vor fi promovaţi şi ei, şi operele citite. Din toată povestea asta s-ar putea de câştigat nu doar notorietate, dar şi bani. Dacă la acele site-uri ar funcţiona metoda pay per click, unii elevi mai lenoşi sau poate mai ocupaţi, ar putea accesa pentru a obţine un eventual rezumat sau comentariu al unei opere incluse în programul de la şcoală.

Cum am spus şi mai sus, va fi importantă promovarea site-ului sau a blogului creat pentru a avea cât mai multe vizualizări. Pentru că, dacă citeşti doar tu ce ai scris tot tu – nu înseamnă nimic. Poate ar fi binevenită o campanie de promovare a site-urilor de lectură şi de gândit un fel de strategie de supravieţuire a lor – plasarea reclamelor, acorduri de colaborare cu edituri, librării şi de ce nu – scriitori, care şi-ar putea vinde cărţile pe acele platforme.

Într-un cuvânt, cei care citiţi cărţi şi aveţi ce vorbi despre ele – nu vă sfiiţi! Scrieţi impresiile, recomandările voastre, pentru ca să aduceți inspirație şi să motivaţi mai multă lume.

Înafară de site-urile despre care am vorbit, mai sunt şi grupuri pe Facebook, unde iubitorii de lectură fac schimb de cărţi, iar unele comentarii şi aprecieri te fac să te aşezi cuminte în rând pentru a o primi şi tu.

O altă metodă de ai motiva pe cei mai lenoşi ca să citească sunt aşa-numitele biblioteci stradale sau little free library, amplasate, de regulă, în parcuri, staţii, grădini publice sau în alte locuri mai aglomerate. Proiectul a apărut în SUA şi are ca scop de a scoate cărţile de pe rafturi pentru a le aduce mai aproape de oameni. Este poate cea mai eficientă măsură de a-i motiva pe oameni să citească. Ei nu trebuie să meargă la bibliotecă să ia cărţi, să le cumpere de la librării, să le împrumute de la prieteni sau să aştepte rândul de pe Facebook. Cartea stă la dispoziţia ta, doar trebuie să o citeşti şi să o returnezi.

Chiar e o plăcere să citeşti. Să ştii că, dincolo de serviciu, ambuteiaje şi alte probleme cotidiene, există o altă lume, în care poţi visa şi imagina!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Fara servicii repatrieri, tristetea ar fi si mai mare

Publicat

pe

Niciun om nu  este singur pe lume, chiar daca si-a pierdut familie, tot are prieteni si apartine unei comunitati. La asta ma gandesc, cand ii vad pe ei, oameni ce par sa sfideze timpul, ce au trecut de suta de ani si inca se mai misca si au ramas singuri cuc pe lume.

Pana si cand moare cineva fara urmasi, care nu are niciun stranepot, tot se face o colecta in sat, in bloc sau in institutia la care a lucrat, sa fie inmormantat crestineste. Inmormantarea este o indatorire sacra a supravietuitorilor si un drept al celui care pleaca intr-o lume mai buna.

Ceremonia inmormantarii este o forma de a-ti lua ramas bun de la cel drag care a trecut in lumea celor drepti.

Nu exista durere mai mare pentru o familie ca aceea de a fi in imposibilitatea organizarii acestor triste si ultime ceremonii in memoria celor dragi! Tocamai acum, cand scriu acest material doua familii si-au pierdut fetele, doua fete destepte, frumoase si cuminti ucise de un monstru. Parintii sunt indurerati fiindca fetele au suferit atrocitati inimaginabile, iar trupurile le-au fost arse intr-un crematoriu improvizat de ucigasul in serie, deci abia daca au ce ingropa.

Un om de afaceri arab, putred de bogat, a disparut la noi, in Romania, iar familia lui este dispusa sa dea cea mai mare recompensa, numai sa fie gasit viu sau mort.

Toate familiile acestea care sunt indurerate ca persoana draga a disparut fara urme sau din ea nu au ramas decat resturi de oase si un pumn de cenusa dau lectii celor care isi abandoneaza mortii pe pamant strain.

Din moment ce exista servicii de repatrieri  care fac totul atat pentru defunct, cat si pentru familia acestuia, niciun roman nu trebuie sa ramana ingropat in pamant strain, ci trebuie adus acasa neintarziat.

In cazul in care ai pierdut pe cineva drag in una dintre aceste tari: Italia, Germania, Anglia, Franta, Austria, Belgia, Olanda, Grecia, Spania, Turcia, Serbia, Norvegia, SUA sau Moldova, apeleaza la cea mai buna firma de pompe funebre, Transport-decedati.ro, sa te achiti de indatorirea morala pe care o ai fata de cel drag!

Colaborarea cu ei  ia toata povara de pe umerii apartinatorilor, fiindca personalul firmei se ocupa de tot ceea ce presupune repatrierea, incepand de la punerea la punct a dosarului de repatriere, pana la pregatirea trupului neinsufletit si transportul funerar.

Familia care semneaza un contract de prestari servicii cu firma de pompe funebre nu trebuie sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul, nici sa se intereseze de imbracamintea pentru decedat,  de cele doua sicrie obligatorii si speciale, unul din zinc si altul din lemn masiv, de capac, de sigilarea acestuia, de crucea inscriptionata cu numele lui si data decesului sau de injectia de imbalsamare si aplicarea acesteia.

Manopera pregatirii trupului neinsufletit, care este si ea dificila, fiindca trupul este inert, este executata cu maxima precizie de catre angajatii firmei din statul unde a avut loc decesul. Fac acest lucru de zeci de ani si toti clientii au fost 100% multumiti.

Tot in sarcina lor trece si manipularea sicrielor grele si transportul cu masina funerara autorizata, dotata cu frig.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

DRAGOSTE ÎN VREMEA REVOLUȚIEI

Publicat

pe

De

Doamnelor şi domnilor, duminică, 16 iunie 2019 începând cu orele 19:30, sunteţi invitaţi să luaţi parte impreuna cu cei mici, si cu cei dragi la o piesă de teatru absolut impresionantă şi excepţională, ce va avea loc la Teatrul Gong Sala Etaj, Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu. Este vorba despre piesa de teatru “Dragoste în vremea revolutței”.

Rezumat al piesei de teatru

Dragoste în vremea revoluției

De: Ren Saito

Regia: Hajime Mori

În distribuție: Tatsuhiro Ito, Natsuko Nagahama, Hiroshi Kawachi, Akari Sato, Atsushi Saito, Yasuhiro Wakita, Takeshi Yatsuyanagi, Kengo Matsuzaki, Nobuyasu Oda, Nanae Saito, Makoto Tsujii, Akane Masuda

Lumini: Yuta Tanaka

Sunet: Taku Kiuchi

Compozitor: Yoshihiro Tanabe

Spectacol prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română şi engleză.

Spectacol nerecomandat celor sub 14 ani.

Durata: 1h 50min

Data premierei: 25.10.2017

Titlu original: Kusuko-Aino Hanran

Kusuko –îndrăgostită sau doar o femeie ușoară?

O dramă puternică, dinamică, erotică, cu gelozie și iubire din abundență. Piesa include toate elementele ce imprimă forță unui spectacol de teatru, având la bază o poveste reală. Dramaturgul, Ren Saito, s-a inspirat dintr-un incident care a avut loc în anul 810 în Japonia. Eroina, Kusuko, era soția unui general. Într o zi, principele moștenitor s-a îndrăgostit de fiica acestora. În ziua nunții, Kusuko s-a întâlnit cu principele, iar acesta s a îndrăgostit de ea numaidecât, uitând de fiica sa. Kusuko l-a respins cu fermitate, însă insistențele lui au fost uriașe. În final, femeia a fost de acord să se vadă cu principele, dar numai pentru o noapte. Așa a început călătoria spre infern. Mama miresei și mirele s-au mutat în cuibușorul lor de nebunii. Iar când principele a devenit împărat, femeia a căpătat putere și a început să controleze țara în numele lui. A devenit forța din spatele împăratului și i-a izolat toți inamicii politici, în încercarea de a-l proteja. În urma unei lovituri de stat, împăratul a fost trimis la un templu, unde s-a călugărit, iar Kusuko a ales calea sinuciderii.

Saito a scris povestea în cuvinte simple, dar puternice, în stilul lui Shakespeare.

Entertix – soluţia perfectă

Pentru achiziţionarea unor bilete de teatru accesaţi site-ul Entertix.ro, unde veţi putea cumpăra, sau rezerva biletele având la dispoziţie 72 de ore să le achitaţi. De asemenea, pentru a intra în posesia bilete la teatru, le puteţi comanda de pe acest site şi vor fi livrate printr-un curierat în cel mai scurt timp la adresa menţionată. Poţi fi plătite cu cardul, sau ramburs la preluarea comenzii. De altfel, le puteţi comanda şi ridică de la unul din punctele de lucru Entertix, sau de la magazinele partenere pe care le găsiţi pe site-ul nostru. Aşa cum am menţionat şi anterior preţurile sunt extrem de accesibile, astfel încât pentru orice eveniment preţul unui bilet este de 9 lei.

Aşadar, vă invităm să luaţi parte la un spectacol cu totul şi cu totul deosebit. Nu rataţi ocazia de a achiziţiona bilete teatru Gong de pe entertix, dacă timpul nu va permite să vă deplasaţi mai devreme la locul evenimentului.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Exclusiv14 ore inainte

Antrenamentul care da cele mai bune rezultate

Inainte de a incepe orice fel de antrenament, trebuie sa va stabiliti in mod clar un program cat mai bun...

Exclusiv20 de ore inainte

Ceea ce a facut precedentul guvern, ca derapaj, baietii noi si „onesti” sublimeaza: amplifica derapajul

Dacă ,,omul de rând” al lui Iohannis este cel care joacă golf miercurea la Clubul Diplomaților sau cel care nu...

ExclusivO zi inainte

Cum să ai un gazon perfect cu ajutorul unei motocoase Stihl

Grădina este prima pe care o vedem atunci când intrăm în curtea unei case, iar mulți dintre propietarii de case...

ExclusivO zi inainte

Alegeri potrivite pentru situatiile in care va aflati

In anumite momente avem senzatia ca noi suntem cei mai neputinciosi si ca nimeni in afara de noi nu mai...

Exclusiv2 zile inainte

Dobre terminat! Volo’, fostul si viitorul primar, achitat in mizeria de dosar fabricat de licheaua si zdeanta de procuror Negulescu Mircea

Nu e nimic nou sub soarele României. De când am început să percep ce se întâmplă în jurul meu (percepţie...

Exclusiv2 zile inainte

Transformarea unui server folosit intr-unul refurbished

Daca doriti sa cumparati niste servere folosite, e posibil sa fi descoperit si serverele refurbished. Trebuie sa stiti insa cateva...

Exclusiv3 zile inainte

OPINIE/Suntem slugile hoților ce controlează societatea!!!

Analiza efectelor ne ocupă majoritatea timpului în care am putea acumula experiență reală, cultură și civilizație și am putea îndrepta...

Afaceri3 zile inainte

Transport decedati intern si international

Cand decedatul a fost spalat, imbalsamat, imbracat si asezat in sicriu, iar actele sunt gata, s-ar crede ca tot ce...

Exclusiv4 zile inainte

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la...

Exclusiv5 zile inainte

Un articol tipic „Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta de a se afla adevarul ci de a manipula

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Afaceri6 zile inainte

Cum crestem rata de click in Google Ads

Toti cei care isi promoveaza afacerea prin Google Ads vor sa creasca rapid performanta anunturilor lor, dar si sa scada...

Exclusiv6 zile inainte

IPJ Prahova sta pe butoi de pulbere/De la culoarea „rosie” (grena) la portocaliu – galben, cu „sageata”

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

ExclusivO săptămână inainte

Fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru si-a „cumparat de la bec” o banda dintr-o strada in Parcul Industrial Ploiesti/Fostii subalterni de la Politia Rutiera se fac ca au „orbul gainilor”

Directorul Parcului Industrial Ploieşti- Andrei Tudor – a decedat în somn, în urma unui infarct, acum cca doua saptamani de...

ExclusivO săptămână inainte

Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, alertate de mai multe ori în cazul ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, şi mai mulţi oficiali români

Articolul care urmează nu este despre România stat de drept, acest articol este despre cum a evoluat învățământul din România,...

ExclusivO săptămână inainte

La Multi Ani, AJCSPH! La Multi Ani tuturor persoanelor cu dizabilitati de pe mapamond

Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoane cu Handicap (AJCSPH) a sarbatorit pe data de 3 decembrie, impreuna cu partenerii...

ExclusivO săptămână inainte

Doamna ministru al educatiei este REALA?

Procedura asumării răspunderii prin Parlament se aplică în mod excepțional. Este prevăzută prin Constituție, pentru că părinții Legii Fundamentale au...

Știrile Săptămânii