Connect with us

Cultură

La ce va ajuta un calculator salariu?

Publicat

pe

Un calculator salariu converteste sumele salariale la valorile corespunzatoare pe baza frecventei de plata. Exemple de frecvente de plata includ plati bi-saptamanale, bilunare sau lunare. Rezultatele includ cifre neajustate si cifre ajustate care tin cont de zilele de vacanta si de sarbatorile din an.

Un salariu reprezinta plata facuta de un angajator catre un lucrator pentru timpul si munca contribuita. Pentru a proteja lucratorii, multe tari impun salarii minime stabilite de guvernele sale. De asemenea, sindicatele pot fi formate pentru a stabili standarde in anumite companii sau industrii.

Salariul este platit in mod obisnuit, iar suma nu fluctueaza in mod normal in functie de calitatea sau cantitatea muncii efectuate. Salariul salariatului este definit in mod obisnuit ca o suma anuala intr-un contract de munca semnat la angajare. Salariul poate fi uneori insotit de o compensatie suplimentara, cum ar fi bunuri sau servicii.

Exista mai multe diferente tehnice intre termenii „salariu net” si „salariu brut”, iar aceste diferente le puteti descoperi cu ajutorul unui calculator salariu net si a unui calculator salariu brut. Codul muncii prevede ca angajatii sa primeasca salariu pentru orele pe care le lucreaza dupa depasirea a 40 de ore pe saptamana, cunoscuta si sub numele de plata orelor suplimentare si, uneori, dublarea (si, mai putin frecventa, tripla) salariului lor daca lucreaza in concediu.

In timp ce salariile sunt importante, nu toate beneficiile financiare din angajare provin sub forma unui salariu. Angajatii salariati beneficiaza in mod obisnuit de alte beneficii, cum ar fi asigurarea medicala acordata de angajatori, impozitele pe salarii, taxe, planuri de pensionare, voucherei de vacanta/zile de concediu, bonusuri, reduceri la anumite companii si multe altele. Angajatii cu norma redusa au mai putine sanse de a beneficia de aceste beneficii.

Diversele beneficii ale angajatilor pot avea o valoare semnificativa in ceea ce priveste valoarea monetara. Ca atare, este important sa se ia in considerare aceste beneficii, precum si salariul de baza sau salariul oferit atunci cand alegeti intre locurile de munca.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Teatru Naţional Radu Stanca Sibiu

Publicat

pe

De

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 19 aprilie, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 5 mai 2019, avanpremiera spectacolului cu piesa „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, în regia actorului TNRS Florin Coșuleț. Spectacolul îi are în distribuție pe: Cătălin Pătru, Cendana Trifan, Adrian Neacșu, Serenela Mureșan, Florin Coșuleț, Mihai Coman, Patricia Buraga, Viorel Rață și Sanda Anastasof. Spectacolul, realizat în coproducție de TNRS și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, va avea premieră în data de 10 mai 2019, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, Sebeș. La Sibiu, premiera spectacolului va avea loc în toamna anului 2019.

„Steaua fără nume. Poveste imaginată și pusă pe hârtie de Mihail Sebastian înainte de apusul destinului său nedrept, dar și la apusul unei extraordinare perioade a literaturii și culturii noastre, cea interbelică! Piesa este scrisă într-o cheie predominant comică, dar atinge sublim teme majore ale umanității. Rețeta poveștii e simplă, dar profund umană! O stea! O iubire! O gară! În demersul nostru pământesc parcă totul se reduce la a prinde sau a nu prinde trenul. Trenul acesta pe cât de comun, pe atât de personal. Trenul acesta ce te poate duce sau aduce, cine știe de unde și cine știe către unde! Spre o stea, o iubire, o gară.” Florin Coșuleț, actor și regizor

Fiind unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, Florin Coșuleț are un portofoliu amplu care cuprinde roluri în multe producții apreciate de public: Pilafuri și parfum de măgar, Cumnata lui Pantagruel, Faust, D’ale Carnavalului și Oidip (regia: Silviu Purcărete), Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Omul cel bun din Sîciuan (regia: Anca Bradu), Electra (regia: Mihai Măniuțiu), Vremea dragostei, vremea morții, Balul și De veghe la Taj Mahal (regia: Radu Nica), Puricele în ureche, Doamna de turtă dulce, Încurcă-i drace! (regia: Șerban Puiu), Ierusalim (regia: Bogdan Sărătean) etc.

Caseta artistică a spectacolului „Steaua fără nume”

REGIA: Florin Coșuleț

ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof

DECOR: Alin Gavrilă

COSTUME: Corina Boboc – Giorgescu

VIDEO: Daniel Munteanu

SELECȚIE MUZICALĂ: Florin Coșuleț

MANAGER PROIECT: Luminița Bârsan

ASISTENT PROIECT: Denişa Ciocoiu

DISTRIBUŢIE: Cătălin Pătru (Profesorul Miroiu), Cendana Trifan (Mona/necunoscută), Adrian Neacșu (Grig), Serenela Mureșan (Domnișoara Cucu), Florin Coșuleț (Șeful gării), Mihai Coman (Udrea/Ichim), Patricia Buraga (Elevă), Viorel Rață (un țăran/Pascu/conductorul), Sanda Anastasof (o voce).

Este o piesă de teatru magnifică, care pune în prim plan romantismul, iubirea, emoţiile, duse la extrem, dramă, drama romantică. Aşadar, nu lăsaţi timpul să treacă şi cumpăraţi chiar acum bilete teatru drama romantica de pe entertix.ro. Aveţi posibilitatea de a le rezerva şi de a le plăti în 72 de ore. Posibilităţile de achitare pentru bilete teatru sunt multiple, astfel încât primul pas este de a le comanda de pe site-ul menţionat anterior, iar în ceea ce priveşte intrarea în posesie a unui bilet teatru pentru drama “Steaua fără nume” le puteţi primi prin intermediul curierului, astfel încât le veţi plăti în momentul în care vă sunt livrate, le puteţi printa. De asemenea, pot fi ridicate din unul din punctele de lucru entertix, sau din magazinele partenere.

Vă aşteptam cu drag!

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Expoziția „Sârmă și Vin” la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu

Publicat

pe

De

 

Valeriu Sepi, artist complex și membru fondator al trupei Phoenix, expune la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal. Expoziția „Sârmă și Vin” reînvie nostalgia unor vremuri când lupta pentru frumos și libertate era reală, când spiritele libere erau fabricate după moda occidentală însă, potrivit sufletului românesc, în creuzete autohtone.

Artistul propune publicului sibian o expoziție frontieră în care desenul și pictura se alătură materialelor audio-video, autobiograficul se alătură fantasticului de factură mitologică iar trecutul se alătură prezentului.

Vernisajul va avea loc miercuri, 4 aprilie, orele 17:00 la Muzeul de Artă Contemporană de pe Str. Tribunei, Nr. 4, urmând ca expoziția să poată fi vizitată până în data de 30 aprilie, 2018.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

”Sârmă și vin”, expoziție inedită la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu

Publicat

pe

De

Miercuri, 4 aprilie, ora 17.00, la Muzeul (Brukenthal) de Artă Contemporană, pe str. Tribunei, nr. 6, Sibiu, va avea loc vernisajul expoziției personale a lui Valeriu Sepi, Sârmă și Vin, ai cărei curator sunt Alexandra Gălăbuț și Alexandru Chituță.

Demersul lui Valeriu Sepi ca artist vizual pornește la explorarea conexiunilor existente între mitologie, hermeneutică, estetică și experiență personală. Lucrările sale s-ar putea defini cel mai bine prin acea acţiune determinată de desen ca dinamică, tensiune, mișcare și vibrație.
Revenit în urmă cu trei ani în România, Valeriu Sepi are o activitate artistică de peste 50 de ani. Valeriu Sepi este în primul rând un artist vizual, dar a fost în acelaşi timp designer, muralist, inginer, muzician, actor, coregraf și profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. Cunoscut drept unul dintre membrii formaţiei Phoenix, care s-a impus ca model pentru câteva generaţii din România, Sepi a pornit de la un obiect tradițional pentru a-și confecționa propriul instrument de percuţie, caprele.
Valeriu Sepi rămâne un personaj devenit cunoscut în principal ca pictor, grafician și membru a mult-cunoscutei trupe de etno-rock, Phoenix, dând dovadă în toate domeniile de activitate de profesionalism și, mai ales, de talent. Cunoscut drept unul dintre membrii formaţiei Phoenix, care s-a impus ca model pentru câteva generaţii din România, s-a folosit de un obiect tradițional pentru a-și confecționa propriul instrument de percuţie, caprele. Alt fapt care îl definește pe Sepi ca parte dintr-o perioadă de influență a trupei au fost cele trei coperte ale celor mai importante discuri pe care le-a realizat, precum și majoritatea afișelor de jazz și ale formaților rock din acea perioadă din Timișoara: Progresiv TM, Pro Musica, Gramofon etc.

 

Sârmă și Vin e un proiect în care Valeriu Sepi expune pictură, grafică, desen și o instalație audio-video, reușind astfel să stabilească o legătură între mediile artistice clasice și cele mai noi. Astfel, pictura centrală a expoziției, având dimensiunea de 3/ 8 metrii, realizată pe pânză, constând în același timp în redarea unei istorii personale în relație perpetuă cu mitologia, devine un tablou care narează atât vizual, cât și propriu-zis o istorie.

Conceptul curatorial al expoziției Sârmă și Vin se bazează pe reactualizarea în relație cu elemente preluate din mitologie a unei istorii personale de o mare importanță pentru artist. În cadrul expoziției, sârma și vinul se vor regăsi în postura de simboluri cu o multitudine de trimiteri care dau posibilitatea unor interpretări ce leagă frontiera, o linie delimitatoare, de o bacanală cu caracter balcanic sau sărbătorile culesului de cele pascale și în același timp o serie de sentimente sau situații, adesea, antinomice, cum ar fi jerfa, opresiunea, întâlnirea, separația, lupta etc.

 

După ce a fost expusă la sala Constantin Brâncuși de la Palatul Parlamentului, Bacanala, având dimensiuni de 3/ 8 metri, realizată anul trecut, a mai fost expusă în Timișoara într-o fostă hală ce aparține patrimoniului industrial din Timișoara în luna decembrie. Pentru Valeriu Sepi, această lucrare monumentală reprezintă: „o paralelă între bacanala balcanică și ciclul anotimpurilor la care am asistat din postura de copil născut după război, la Valcani, locul cel mai drag al copilăriei mele”.
Desproprietărirea și depersonalizarea țăranului ca efecte târzii ale colectivizării marchează începutul unui trai nou. Acel spațiu devine o zonă de frontieră în care rămân urmele tractorului cu șenile ca o ștampilă pe un act de deces al proprietăților particulare și grănicerii responsabili cu supravegherea graniței. Acest ultim cules al viei la care se aduna tot satul rămâne un eveniment marcant atât pentru întreaga comunitate, cât și pentru Valeriu Sepi care a „dus” aceste imagini cu el în întreaga lume, dar pe care le-a reprezentat odată revenit în România.

În expoziția din prezent vom regăsi pe lângă această pictură de mari dimensiuni, lucrări de pictură și desene în cărbune pe pânză sau în tuș pe hârtie, realizate în acest an. Simboluri ale sărbătorilor pascale vor fi, de asemenea, prezente în această nouă serie de lucrări. Spre exemplu, oul pascal va fi de această dată un ou realizat din sârmă ghimpată, într-o serie de trei lucrări cu un mesaj și un desen puternic, caracteristic pentru întreaga carieră a lui Valeriu Sepi.
Lucrările din expoziția Sârmă și Vin vor construi un areal complex în care desenul și pictura, alături de materiale audio-video construiesc o complexă narațiune în care vor fi abordate în aceeași măsură evenimente autobiografice și elemente de factură mitologică

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Exclusiv16 ore inainte

PROMO/MASCATI SI MASONII TEPARI DIN PRAHOVA /CAMERELE DE COMERT SI INDUSTRIE DIN COSTA RICA/IN CURAND

La data de 22.05.2019, Incisiv de Prahova a publicat articolul ”Fals si uz de fals la Politia Locala Ploiesti/Mason in...

Turism2 zile inainte

Cum ne relaxăm în vacanţa de vară ?

În afara orelor petrecute pe plajă, sub razele soarelui, sau în valurile mării, staţiunea Eforie Nord, de exemplu oferă şi...

Exclusiv2 zile inainte

EXCLUSIV/INTERVIU CU GABRIEL OPREA, PREȘEDINTELE UNPR/”Trebuie să ne întoarcem la valorile fundamentale, care ne definesc pe noi, ca națiune”

„Cine bate palma cu Oprea și UNPR are garanția respectării cuvântului dat” Ziarul Incisiv de Prahova a reusit sa obtina,...

Exclusiv3 zile inainte

Editorial / Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime

ALDE Mehedinţi a fost în mod sigur revelaţia ultimului  scrutin parlamentar din anul 2016 în judeţ. A obţinut în judeţ...

Exclusiv4 zile inainte

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul...

Exclusiv5 zile inainte

Care este adevărul?Prostie, dezinteres, bataie de joc si/sau incompetenta?

Card de credit cu 55 zile fără dobândă. Card de credit 30 zile cu dobândă zero și fără comisioane. Mesaje...

Exclusiv6 zile inainte

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

ExclusivO săptămână inainte

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

10 greșeli SEO pe care este posibil să le faci și tu 10 greșeli SEO pe care este posibil să le faci și tu
AfaceriO săptămână inainte

10 greșeli SEO pe care este posibil să le faci și tu

La ora actuală există o cantitate impresionată de articole, tutoriale, ghiduri și filmulețe pe YouTube care ne învață să facem...

ExclusivO săptămână inainte

Florin Diaconu ocupa functia de director la APM PRAHOVA- in mod ILEGAL/Florin Diaconu este mai presus de lege?!.

Florian Coldea, este așteptat pentru audieri joi, 16 mai, de către procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul Laurei...

UncategorizedO săptămână inainte

VIVE PRO EYE ESTE LANSAT ÎN EUROPA

Sistemul VR pentru companii poate fi achiziționat de pe website-ul Vive.com și din portofoliul retailerilor selectați din peste 25 de...

ExclusivO săptămână inainte

TELEKOM scumpeste abonamentele unilateral

TELEKOM scumpeste abonamentele unilateral, cui nu-i convine nu are incotro (toti fac la fel). Mi-a scumpit abonamentele cu aproximativ 13...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Sinteza zilei/Pușcăriașii își execută pedepsele în condiții inumane? /Atunci, PSD-ule, copiii cum sunt tratați?/PRIN EXTERMINARE UMANĂ?

Am aflat cum, de ce și de cine a fost protejat fiul lui Dragnea la Drobeta! Dragnea jr., a fost...

Exclusiv2 săptămâni inainte

În Mehedinți…Slugile lui Ceaușescu…O duc bine mersi…/ “ATOP” unde, comuniști și vechi securiști controlează toate instituțiile!

Iar PSD Mehedinți este construit pe aceeași structură a PCR de dinainte de 1989… Să vezi și să nu crezi!...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Colosal/Declaratii “inedite” ale ofiterului VASILE Marian DE LA STS, in fata instantei

Ieri s-a judecat un nou termen in dosarul penal inventat lui Cezar Stoichiciu de uneltele lui Negulescu Mircea de la...

Cultură2 săptămâni inainte

La ce va ajuta un calculator salariu?

Un calculator salariu converteste sumele salariale la valorile corespunzatoare pe baza frecventei de plata. Exemple de frecvente de plata includ...

Știrile Săptămânii