Connect with us

Eveniment

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

Publicat

pe

 

Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la Iulius Town, pe 20 și 21 mai, pentru prezentări și ședințe de coaching financiar gratuite cu participanții.

Banometru este un program gratuit de sănătate financiară care oferă cursuri și ședințe de coaching celor care își doresc să aibă o relație echilibrată cu banii. În 2021, 6.700 persoane au beneficiat de pe urma programului și au reușit să își îmbunătățească viața financiară. Dintre acestea, 1.000 de persoane au beneficiat de coaching financiar unu la unu 100% gratuit. Aceasta înseamnă până la patru sesiuni cu un consultat financiar independent, alături de care și-au analizat situația financiară și au găsit un plan și soluții pentru a depăși problemele cu care se confruntau.

Pe 20 și 21 mai, echipa Banometru va fi prezentă în Iulius Town, Timișoara pentru a discuta cu vizitatorii despre datorii și alte provocări cu privire la bani. De-a lungul celor două zile, cei care vor să își depășească provocările financiare și vor să afle mai multe despre programul Banometru și cum sesiunile de coaching financiar îi pot ajuta, pot vizita standul din Piațeta Intersport între orele 10:00 și 20:00.

Pentru discuțiile de consiliere financiară individuale este necesară înscrierea în prealabil prin completarea unui chestionar: https://banometru.ro/iasi-timisoara/inregistrare.

Pe 21 mai, începând cu ora 16:00, va avea loc un eveniment special în cadrul Iulius Congress Hall din Iulius Town, sala Verdi, etajul 1, în care Dragoș Pătraru de la Starea Nației și Cornel Ionescu, coach Banometru vor vorbi despre bani și provocările financiare pe care oamenii le pot întâlni de-a lungul vieții. La finalul conversației, Cornel și Dragoș vor răspunde la întrebările participanților despre cheltuieli, venituri, datorii, rate și tot ce ține de finanțele personale. Participarea la eveniment este gratuită pe bază de înscriere la fața locului, locurile fiind limitate.

Coachii Banometru sunt profesioniști independenți și nu vor încerca să convingă participanții să își ia un credit sau să acceseze anumite servicii. Toate informațiile oferite de cei care solicită ședințele de coaching sunt gratuite și confidențiale. Aceștia se pot aștepta la următoarele subiecte de conversație:

  • Vor putea afla dacă sunt pregătiți să își ia un credit și ce este nevoie să știe dacă își doresc să se îndatoreze;
  • Vor descoperi mai multe despre cursurile și serviciile gratuite Banometru;
  • Vor afla cum îi poate ajuta un coach Banometru să aibă o relație mai bună cu banii;
  • Vor descoperi cum pot traversa perioada de scumpiri într-un mod sănătos din punct de vedere financiar.

Despre Banometru

Banometru este un program gratuit de sănătate financiară realizat de către Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și ING Bank care îi ajută pe participanți să aibă o relație sănătoasă cu banii. În 2021, în urma cursurilor și a ședințelor de coaching, peste 70% dintre participanți au reușit să își creeze un fond de urgență. Alte comportamente financiare sănătoase pe care programul le urmărește sunt rambursarea datoriilor, crearea fondului de rezervă și planificarea și monitorizarea cheltuielilor lunare. Astfel, 79% dintre beneficiari reușesc să genereze venituri care sunt mai mari decât cheltuielile, iar 89% dintre ei încep să își planifice cheltuielile cu ajutorul bugetului lunar.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Publicat

pe

De

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență artificială

București, România – 25 aprilie – Samsung Electronics a prezentat o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru anul 2024 la evenimentul Unbox & Discover, evidențiind cele mai recente modele Neo QLED 8K și 4K, televizoare OLED și soundbar-uri. Având titlul de cel mai important producător de televizoare din lume timp de 18 ani consecutivi, produsele prezentate de Samsung în cadrul evenimentului îmbunătățesc experiența de divertisment la domiciliu cu o serie de soluții puternice, ghidate de inteligența artificială.

Ne străduim să explorăm noi orizonturi în ceea ce privește divertismentul la domiciliu, integrând inteligența artificială în moduri care depășesc experiențele de vizionare tradiționale. Gama noastră din acest an este o mărturie a angajamentului nostru față de inovație, oferind produse care nu numai că oferă experiențe de vizionare excepționale, ci contribuie și în mod semnificativ la stilurile de viață ale consumatorilor noștri”, declară SW Yong, președinte și sef al diviziei Visual Display Business de la Samsung Electronics.

Îmbunătățind experiența cu Neo QLED 8K: Claritate, Sunet și Inteligență

Neo QLED 8K se remarcă ca vârful de gamă al celei mai recente linii de televizoare de la Samsung, fiind echipat cu procesorul avansat NQ8 AI Gen3, care reprezentă un salt semnificativ în tehnologia AI TV. Acest procesor include o Unitate de Procesare Neurală (NPU) care oferă o viteză de două ori mai mare decât predecesorul său, împreună cu o creștere de opt ori a rețelelor neurale, de la 64 la 512– asigurând o experiență de vizionare excepțională, cu detalii clare, indiferent de sursa de input.

Fiecare cadru pe Neo QLED 8K este o bucurie pentru ochi, datorită tehnologiei sale de imagine condusă de inteligența artificială. Acesta scoate în evidență cele mai subtile detalii cu o claritate și naturalețe remarcabile, de la expresiile faciale până la cele mai fine nuanțe. Cu 8K AI Upscaling Pro, emisiunile și filmele preferate ale utilizatorilor sunt transformate pentru a se apropia cât mai mult de afișajul 8K, permițându-le să se bucure de nivelul de detalii și claritate a imaginii care depășesc televizoarele 4K tradiționale. În plus, AI Motion Enhancer Pro face acțiunile rapide mai fluide și mai clare – fanii sportului vor aprecia – în timp ce Real Depth Enhancer Pro adaugă o adâncime realistă imaginii și atrage privitorii în fiecare scenă de fiecare dată. Toate aceste caracteristici se combină pentru a redefini experiența pe un ecran mare, stabilind un nou standard în imersiunea vizuală.

Neo QLED 8K oferă, de asemenea, sunet precis, alimentat de tehnologia audio AI. În acest an, Active Voice Amplifier Pro excelează în extragerea dialogului din zgomotul de fundal, asigurându-se că fiecare cuvânt este clar. Object Tracking Sound Pro îmbunătățește, de asemenea, experiența audio prin sincronizarea sunetului cu acțiunea de pe ecran, creând o experiență de vizionare mai dinamică și captivantă. Adaptive Sound Pro rafinează și mai mult experiența audio prin ajustarea inteligentă a sunetului la conținut și la acustica încăperii, oferind un sunet cu adevărat bogat și realist.

Neo QLED 8K include și caracteristici AI care înțeleg și se adaptează nevoilor utilizatorului. Modul Auto Game AI intră în acțiune în timpul sesiunilor de joc, optimizând imaginea și sunetul pentru o experiență de gaming și mai captivantă și imersivă. Modul AI Customization ajustează imaginea pentru fiecare scenă în funcție de preferințele utilizatorului, în timp ce Modul Energy AI economisește energie fără a compromite calitatea imaginii. Neo QLED 8K este prin urmare ușor de utilizat, personalizabil și eficient energetic pentru toate nevoile de divertisment.

Disponibil în două modele, QN900D și QN800D, și în dimensiuni de 65, 75 și 85 de inci, gama Neo QLED 8K promite o experiență de vizionare de neegalat, stabilind noi standarde în categoria premium a ecranelor mari.

Funcții inteligente cu sistemul de operare Samsung Tizen pentru integrare și personalizare îmbunătățită

În 2024, ecranele AI Samsung sunt gata să redefinească experiența utilizatorului prin conectivitate avansată și o suită de funcții inteligente, aplicații și platforme. Cu ajutorul sistemului de operare puternic Tizen OS, aceste inovații au creat un ecosistem conectat, personalizat și sigur. Astfel, dispozitivele se integrează fără efort în lumea digitală a utilizatorilor, oferindu-le o experiență optimizată și centralizată.

Televizoarele Samsung cele mai recente sunt concepute să se conecteze imediat la un ecosistem inteligent odată ce sunt configurate. În momentul în care utilizatorii își pornesc noul televizor Samsung, acesta recunoaște și se conectează automat la rețelele și dispozitivele existente, printr-o simplă notificare pe smartphone-urile lor. Această configurare fără efort se extinde la toate dispozitivele Samsung din casă, precum și la electrocasnicele și dispozitivele IoT de la terțe părți, datorită compatibilității cu HCA și Matter. Acest lucru elimină necesitatea unor hub-uri suplimentare, permițând gestionarea directă de pe ecran a tuturor dispozitivelor, de la iluminat la senzori de securitate.

Televizoarele Samsung din linia din 2024 aduc, de asemenea, integrarea cu smartphone-urile utilizatorilor. Utilizatorii trebuie să apropie smartphone-ul de televizor pentru a activa Smart Mobile Connect, transformând astfel dispozitivul într-o telecomandă universală pentru televizor și pentru electrocasnicele conectate. În plus, în 2024, utilizatorii își pot folosi smartphone-urile ca și controlere de gaming, având o interfață personalizabilă și feedback haptic, oferindu-le o experiență de joc excelentă.

În afara conectivității, televizoarele inteligente Samsung din 2024 oferă, de asemenea, o experiență extrem de personalizată prin aplicațiile și platformele pe care le includ. Prin adăugarea celor mai recente widget-uri, ecranele televizoarelor devin acum tablouri de bord personalizate care permit utilizatorilor să monitorizeze cu ușurință starea casei, fluxurile de camere, consumul de energie, actualizările meteorologice și multe altele. De asemenea, Samsung introduce Samsung Daily+, o platformă inteligentă pentru acasă unificată care adună o gamă variată de aplicații, categorizându-le în SmartThings, Health și Workspace, fiecare cu scopul de a îmbunătăți diferite aspecte ale stilului de viață al utilizatorilor.

Securitatea este fundamentală, iar cu Samsung Knox, fiecare caracteristică, aplicație și platformă beneficiază de protecție, permițând ca experiențele conectate să rămână private și sigure.

O gamă extinsă pentru toate nevoile de divertisment: Neo QLED 4K, OLED și dispozitive audio

În acest an, Samsung prezintă o gamă extinsă și îmbunătățită de televizoare și dispozitive audio, create pentru a oferi consumatorilor o varietate mai mare de opțiuni pentru a se potrivi cu diferitele lor stiluri de viață și preferințe. Această gamă cuprinzătoare subliniază angajamentul Samsung față de inovație și abordarea  centrată pe consumator.

Gama Neo QLED 4K din 2024 aduce inovații de vârf de la cele mai recente televizoare flagship Neo QLED 8K, îmbunătățind experiența de vizionare cu caracteristici revoluționare alimentate de procesorul NQ4 AI Gen2. Acest cip avansat dă viață aproape oricărui conținut, redându-l într-o rezoluție uimitoare de 4K. Îmbunătățit de Real Depth Enhancer Pro și Quantum Matrix Technology, ecranul asigură un contrast impecabil chiar și în scenele complexe. Cu primul ecran validat Pantone pentru precizia culorilor și Dolby Atmos pentru o experiență audio captivantă, Neo QLED 4K ridică standardul în ceea ce înseamnă experiența 4K UHD. Neo QLED 4K va fi disponibil în dimensiuni cuprinse între 43 și 98 de inci.

Samsung introduce, de asemenea, primul OLED fără reflexii din lume, eliminând reflexiile inutile și păstrând în același timp negrul profund și imaginile clare în orice condiții de iluminare. Cu ajutorul aceluiași puternic procesor NQ4 AI Gen2 ca și gama Neo QLED 4K, televizoarele OLED Samsung vin cu caracteristici precum Real Depth Enhancer și OLED HDR Pro, îmbunătățind experiența de vizionare prin calitatea imaginii.

În plus, cu caracteristici precum Motion Xcelerator 144Hz, asigurând mișcări fluide și rate de răspuns rapide, televizoarele OLED Samsung sunt alegerea potrivită când vine vorba de gaming. Completate de design-uri elegante, aceste televizoare OLED oferă o experiența de vizionare excelentă. Disponibile în două modele – S95D și S90D – cu dimensiuni cuprinse între 48 și 83 de inci, există o potrivire perfectă pentru fiecare casă.

În lista din 2024 se află și cel mai recent soundbar din gama, Q990D, care se remarcă printr-un setup de 11.1.4 canale cu Dolby Atmos wireless. Acest model vine cu o serie de caracteristici care atestă poziția de lider a Samsung în calitate de cea mai bine vândută marcă de soundbar-uri din lume în ultimii 10 ani, incluzând inovații precum Sound Grouping pentru un sunet complet, care umple încăperea, și o opțiune pentru ascultare personală care permite utilizatorilor să se bucure de conținutul lor prin difuzoarele din spate fără a-i deranja pe ceilalți.

Soundbar-urile ultra- slim S800D și S700D continuă să ofere o calitate excepțională a sunetului într-un design incredibil de subțire și compact. În plus, toate soundbarurile Samsung vin cu tehnologii audio avansate precum Q-Symphony, care integrează perfect televizoarele și soundbarurile Samsung pentru o experiență sonoră deosebită.

În final, Samsung a dezvăluit noul Music Frame, combinând sunetul premium cu un design artistic inspirat de The Frame. Acest dispozitiv versatil permite utilizatorilor să afișeze imagini personale sau opere de artă în timp ce se bucură de sunet wireless cu funcții inteligente. Indiferent dacă este folosit ca un dispozitiv independent sau cuplat cu un televizor și un soundbar, Music Frame promite o experiență audio îmbunătățită care completează orice spațiu.

Ofertă specială de precomandă, valabilă în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024

Televizoarele din noua gamă Samsung a anului 2024 vor fi disponibile pentru precomandă atât în magazinul online Samsung, cât și la parteneri, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024.

La achiziția oricărui model din noua serie 2024, Samsung AI TV: Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, OLED dar şi The Frame de pe samsung.com/ro, utilizatorii vor primi un soundbar pereche și vor plăti doar preţul televizorului. În plus, oferta include şi alte beneficii, valabile la comenzile de pe site, precum discount instant prin programul Rabla-Samsung, livrare gratuită, 24 rate fără dobândă, puncte Samsung Rewards valabile la viitoare comenzi pe site şi rame incluse pentru The Frame.

Pentru mai multe informații sau pentru a precomanda produsele Samsung AI TV, vă invităm să vizitați samsung.com/ro.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile, tabletelor, electrocasnicelor, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, Sistem LSI, producției de semiconductori și soluțiilor LED, oferind o experiență conectată fluentă prin ecosistemul său SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru ultimele știri, vizitați Samsung Newsroom la adresa news.samsung.com/ro .
 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Publicat

pe

De

  • Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării.
  • Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt percepute de segmente importante ale populaţiei ca activităţi ilicite lipsite de pericol social.  
  • Parteneriatul public-privat reprezintă cheia combaterii eficiente a traficului ilicit de mărfuri. Acesta creează cadrul necesar de colaborare a tuturor factorilor interesați în lupta împotriva comerțului ilicit și a criminalității transfrontaliere.
  • Conferința a constituit un bun prilej de abordare a cooperării și colaborării în ceea ce privește activitățile de prevenire și combatere a traficului ilicit de mărfuri, in special cu țigarete și produse din tutun, din România, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia.

 

(București, 23 aprilie 2022)

Asociația ACTIV, ONG din România dedicat prevenirii și combaterii comerțului ilegal, a organizat, luni, 22 aprilie, în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română și Poliția de Frontieră Română, conferința „Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri”.

Conferința internațională, aflată la cea de-a treia ediție, și-a  propus să reunească toți actorii implicați în prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri având ca scop stimularea dialogului și consolidarea colaborării între instituțiile de aplicare a legii, decidenții politici, industriile afectate de criminalitatea transnațională, societatea civilă.

S-au reunit, la București, cu această ocazie, reprezentanți ai unor importante organizații internaționale cu competențe în prevenirea și combaterea comerțului ilicit (OLAF, FRONTEX,  SELEC, EUAM, EUBAM, ICMPD), precum și reprezentanți ai structurilor Vamale, de Poliție de Frontieră și Poliție, din Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, România. De asemenea, printre invitați s-au numărat membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ambasadori, atașați vamali, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Astfel, prin colaborarea la nivel regional, utilizând exemplele de bune practici furnizate de organismele internaționale, vor fi analizate transformările importante în dinamica traficului ilicit de mărfuri în contextul regional actual, pe baza cărora se va putea anticipa evoluția fenomenului în perioada următoare.

„Ca reprezentanți ai societății civile, considerăm că  există două metode eficiente de luptă împotriva traficului ilicit de mărfuri: (1) Stimularea cooperării internaționale și a schimbului de bune practici și (2) Informarea și educarea publicului cu privire la riscurile și costurile generate de traficul ilicit de mărfuri.

În Romania, conform cercetărilor sociologice, contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt percepute de segmente importante ale populaţiei ca activităţi ilicite lipsite de pericol social. Astfel, la inițiativa asociației noastre, în data de 21 aprilie, prin lege, marcam <Ziua naţională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri>, prilej cu care încercăm să ajungem la cât mai mulți consumatori cu mesaje referitoare la riscurile la care se expun în momentul în care achiziționează produse fără proveniență legală. Și în acest an am lansat în mediul online o campanie de conștientizare, menită să schimbe percepția eronată asupra riscurilor generate de traficul ilicit de mărfuri”, declară Daniel MĂRĂCINEANU, coordonatorul ACTIV.

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării, iar contracararea acestor fenomene infracționale reprezintă un obiectiv prioritar al Poliției de Frontieră Române, atât prin demersuri instituționale proprii, cât și prin colaboare cu alte structuri ale statului sau cu reprezentanți ai societății civile.

„Având în vedere prejudiciul adus la bugetul de stat, dar și pericolul pentru consumatori, Poliția de Frontieră Română întrepinde permanent măsuri ferme în toate zonele de competență, în vederea depistării și sancționării persoanelor implicate în traficul cu mărfuri ilicite, precum și a reținerii, în vederea confiscării, a mărfurilor traficate. Rezultatele obținute pentru combaterea acestor fenomene sunt foarte bune. În anul 2023 avem 5,5 milioane pachete de țigări confiscate, cu o valoare de piață de aproximativ 100 milioane de lei. În timp ce, în primele trei luni ale acestui an, au fost confiscate aproximativ 600.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 13 milioane de lei. Pe linia dreptului de proprietate intelectuală, traficul ilicit cu produse contrafăcute a cunoscut în anul 2023 o altă dimensiune, la nivelul Poliției de Frontieră fiind constatate independent, sau în colaborare cu lucrătorii vamali, 1.222 fapte de natură infracţională, de 3,1 ori mai mult comparativ cu anul 2022, când au fost depistate 397 fapte infracționale. Valoarea bunurilor ridicate, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de aproximativ 300 milioane de lei, majoritatea dintre acestea fiind reprezentată de articole vestimentare și parfumuri” – precizează Chestor de Poliție Cornel-Laurian STOICA, Inspector General desemnat al Poliţiei de Frontieră Române.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova salută colaborarea la nivel regional și schimbul calitativ de bune practici cu partenerii internaționali.

„Luând în considerare situația instabilă din Ucraina, care generează noi și noi provocări pentru Republica Moldova, printre care și traversări ilegale ale Frontierei de Stat, organizarea migrației ilegale, dar și contrabanda cu arme, muniții, produse din tutungerie, produse de larg consum și alte infracțiuni conexe, în vederea asigurării unei frontiere sigure și în vederea asigurării unei protecții mai bune pentru cetățeni, împreună cu autoritățile naționale și internaționale ne propunem să anticipăm, să gestionăm și să combatem fenomenele infracționale cu care ne confruntam în prezent, dar și evoluția continua a acestora”, a declarat Andrei TROFIMOV, Șef Adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republicii Moldova.

Conferința din 22 aprilie 2024 a constituit un bun prilej de abordare a cooperării și colaborării în ceea ce privește activitățile de prevenire și combatere a traficului ilicit de țigarete și produse din tutun pe care autoritățile vamale din România, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia  le desfășoară în această zonă a Europei.

„Cu această ocazie, în cadrul discuțiilor și schimbului de bune practici în domeniul antifraudă vamală, am subliniat că, pe lângă eforturile susținute proprii ale Autorității Vamale și ale celorlalte instituții competente din România, în legătură cu prevenirea și combaterea acestui fenomen, fapt dovedit și de înregistrarea unui nivel scăzut al consumului de țigarete provenite din contrabandă, un factor determinant îl reprezintă dezvoltarea cooperării între autorități, inclusiv prin crearea unor grupuri de lucru operative interinstituționale, care să asigure o mai mare eficacitate combaterii manifestărilor de trafic ilicit și contrabandă la frontiera comună și care să faciliteze colaborarea cu instituțiile similare din aceste state. De asemenea, evenimentul a confirmat că parteneriatetele stabilite cu societatea civilă și mediul de afaceri onest reprezintă o soluție viabilă pentru o bună și corectă informare a cetățenilor privind pericolele reprezentate de consumul unor produse cu proveniență ilegală și necontrolată”, a declarat Alexandru Ioan DUDU, Vicepreședintele Autorității Vamale Române.

„Serviciul Vamal al Republicii Moldova întreprinde toate acțiunile necesare în scopul prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri prin aplicarea eficientă a măsurilor legale. Sunt ferm convins că, împreună, prin schimbul de informații și acordare a asistenței prompte în procesul de investigare, vom aduce beneficii atât pentru instituțiile noastre, cât și pentru formarea unei comunicări mai viabile internaționale.” – adaugă

Ilie TOLOCENCO – Șef al Direcției Investigare Fraude Vamale, Departamentul Antifraudă și Conformare, Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Parteneriatul public-privat reprezintă cheia combaterii eficiente a traficului ilicit de mărfuri. Acesta creează cadrul necesar de colaborare a tuturor factorilor interesați în lupta împotriva comerțului ilicit și a criminalității transfrontaliere. Tradițional, contrabanda cu țigări a reprezentat cea mai mare provocare pentru instituțiile de aplicare a legii din România și multe din țările vecine.

„Nivelul de sub 10% al pieței ilicite din ultimii patru ani înseamnă că, față de valoarea de 16,5% din 2018, circa 8 miliarde de țigarete au rămas în piața legală și un plus de 17 miliarde de lei au fost încasați de bugetul de stat din comerțul legitim sub forma de taxe. Conform datelor centralizate pe stopcontrabanda.ro, în primele 3 luni ale anului 2024 autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete în valoare de circa 15 milioane de lei pe piața neagră. 85% dintre capturi (12 milioane de țigarete de contrabandă) au fost înregistrate în zona de sud a țării, ceea ce reflectă tendința de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sud (Bulgaria, Turcia), unde prețul țigaretelor este semnificativ mai mic. Contrabanda reprezintă un risc major la adresa dezvoltării economice, a comunităților și a mediului legitim de business, iar ponderea crescută a contrafacerii – 41,4% și a produselor legitime din Bulgaria – 20,5% în piața neagră din România reflectă interesul crescut al rețelelor infracționale pentru monetizarea acestui segment de piață. Este imperativ să susținem eforturile integrate ale autorităților și salutăm inițiativa Asociației ACTIV pentru organizarea acestui eveniment relevant, care facilitează dialogul instituțiilor din regiune și cooperarea transfrontalieră pentru combaterea traficului ilicit”, a declarat Ileana DUMITRU, Director pentru Relații Externe al Ariei Europa de Sud Est, BAT.

 „Această conferință internațională are loc în contextul unei creșteri record a contrabandei cu țigarete pentru ultimii zece ani, de la 7,7% în ianuarie la 9,8% în martie, majorare consemnată de studiul realizat de Novel Reasearch. O altă tendință îngrijorătoare semnalată în cercetarea Novel este majorarea ponderii produselor provenite din Bulgaria pe piața neagră din România. Sperăm ca reprezentanții autorităților reuniți la eveniment să fi pus bazele unor colaborări fructuoase, care să contribuie la reducerea comerțului ilegal. JTI va continua și pe viitor să fie un partener de nădejde al autorităților de aplicare a legii. JTI a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi în 2008 cu Autoritatea Națională a Vămilor, respectiv în 2014 cu Direcția Generală a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea produselor din tutun, drogurilor și a numerarului au fost donați de JTI în ultimii 14 ani Autorității Vamale. În 2013, am semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, iar în 2019  JTI a donat echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente.  De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii doi ani și în Republica Moldova”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

“Comerțul ilicit cu tutun rămâne o amenințare majoră în Europa, iar legislația eficientă, împreună cu sancțiunile aspre sunt unele dintre elementele esențiale pentru reducerea acestuia. Mai mult ca niciodată, parteneriatul public-privat continuă să joace un rol esențial în lupta împotriva traficului de bunuri ilicite. Philip Morris International a lansat programul PMI Impact în 2016 și a alocat un buget de 100 milioane USD pentru proiecte care au ca obiectiv lupta împotriva comerțului ilegal și a infracțiunilor conexe. În România, au fost până în prezent finanțate trei proiecte prin intermediul PMI Impact. Grație celei de a treia runde de finanțare, PMI a  furnizat recent două drone performante, în valoare de aproape 700.000 USD, iar rolul acestora este să ajute autoritățile române de aplicare a legii să obțină rezultate și mai bune în reducerea comerțului ilicit. Investițiile programului PMI Impact în Romania totalizează 3,3 milioane USD, iar eforturile noastre confirmă încă o dată că suntem alături de autorități în eliminarea comerțului ilicit, în toate formele sale. Pentru PMI, atât la nivel global, cât și aici, în România, lupta împotriva comerțului ilicit rămâne o prioritate.”, a declarat Klaus Berg, Director Illicit Trade Prevention Europe, Philip Morris International.  

Conferința „Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri” a facilitat, astfel, un context colaborativ și acționabil pentru ca mediul public și privat să dezvolte, în continuare, proiecte comune care să conducă la prevenirea și combaterea eficientă a traficului ilicit de mărfuri.

DESPRE ASOCIAȚIA ACTIV

Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul”- ACTIV are drept scop promovarea, sprijinirea realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la conștientizarea publicului și a autorităților cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de mărfuri. ACTIV promovează următoarele valori: integritatea, responsabilitatea, respectul și cooperarea.

Contact:

Daniel Mărăcineanu

Președinte Asociația ACTIV

Telefon: 0728.220.498

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Publicat

pe

De

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla sau Rabla Plus

Autovit.ro, lider în domeniul auto online din România, pornește o campanie online cu dealerii parteneri dedicată mașinilor noi. Aceștia pun la dispoziția utilizatorilor peste 1200 de autoturisme cu livrare rapidă sau direct din stoc. Autovit.ro aduce o nouă dimensiune pe piața mașinilor noi, oferind cumpărătorilor posibilitatea de a găsi și compara toate opțiunile într-un singur loc, aceștia beneficiind de acces rapid și simplu la informații despre prețuri și oferte. Toate ofertele de mașini noi sunt disponibile în secțiunea dedicată, care poate fi accesată direct pe site.

Peste 100 de dealeri auto din toate regiunile țării s-au alăturat campaniei. Mașinile noi listate în secțiunea dedicată de pe site sunt deja disponibile, iar clienții pot contacta dealerii pentru a se programa la un test-drive. Toate autoturismele beneficiază de garanție de la producători, cu posibilitatea de a ajunge până la 7 ani pentru unele mărci. Livrarea este posibilă imediat pentru cele mai multe modele, iar pentru unele termenul poate varia în funcție de configurație și preferințele cumpărătorului. Autovit.ro și dealerii parteneri se angajează să livreze autoturismele în termen de 90 de zile, însă acest termen poate varia în cazul configurațiilor atipice. Discuțiile sunt purtate direct între cumpărător și dealer.

200 de oferte sunt disponibile în zona București – Ilfov, iar prețurile pornesc, aici, de la aproximativ 14.000 euro (cu TVA inclus) pentru Suzuki Ignis Hibrid și pot ajunge până la peste 300.000 euro (TVA inclus) pentru un Mercedes-Benz S Maybach 580 4MATIC MHEV Long. În clasamentul ofertelor pe regiuni, Maramureșul se situează pe locul secund, cu 110 mașini noi listate, urmat de Bihor cu 101, Arad cu 95, Mureș cu 88 și Argeș cu 74 de mașini noi listate.

60% din anunțurile din campanie au finanțare direct la dealerii parteneri Autovit.ro. Raportat la întreaga ofertă, prețurile încep de la 12.483 euro (TVA inclus) pentru un Mitsubishi Space Star 1.2, benzină, 12.959 euro (TVA inclus) pentru un Fiat 500 Mild Hybrid 1.0 sau de la 13.608 euro (TVA inclus) pentru un Opel Corsa 1.2 benzină. În total, sunt peste 30 de mărci de mașini incluse în campanie.

Mai bine de o treime (34%) din ofertă este reprezentată de mașini verzi, cu motorizări electrice (12%), hibrid (15%) sau hybrid plug-in (6%) și sunt eligibile pentru subvenționarea prin programul Rabla și Rabla Plus. În această categorie, prețurile pornesc de la puțin sub 14.000 de euro pentru Microlino electric sau Suzuki Ignis hibrid, aproximativ 16.000 de euro pentru Dacia Spring, 20.000 de euro pentru Ford Puma, Mazda 2 sau Renault Clio hibrid.  Pentru mașinile electrice, dealerii parteneri Autovit.ro pot oferi beneficii suplimentare, cum ar fi “plinuri” de baterie sau montarea de stații de încărcare la domiciliu.

Conform datelor Autovit.ro privind tranzacțiile raportate, în primele trei luni ale acestui an s-au cumpărat peste o treime din mașinile listate pe platformă (noi și second-hand). 40% dintre aceste achiziții au fost autoturisme din categoria de preț cuprinsă între 10.000 și 25.000 de euro.

Campania dedicată mașinilor noi, de pe platforma Autovit.ro, se desfășoară în perioada 15 aprilie-15 iunie 2024.

Despre Autovit.ro

Autovit.ro este cea mai  mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de  mașini noi și second-hand, cu peste 3 milioane de vizitatori lunar și peste 1.000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei. Potrivit unui studiu Unlock Market Research, 78% dintre românii interesați de domeniul auto au folosit Autovit.ro pentru a vinde sau a cumpăra o mașină.

Aparținând OLX Group și cu o experiență de 24 de ani pe piața din România, Autovit.ro consolidează relațiile între vânzători și cumpărători și oferă acces la informații de încredere și consultanță asupra vânzărilor de autoturisme, camioane, autoutilitare, motociclete, utilaje de construcții, mașini agricole și piese auto second-hand.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Uncategorized4 ore inainte

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea...

bilete teatru Radu Stanca bilete teatru Radu Stanca
Exclusiv8 ore inainte

Sibiu: O incursiune în inima Transilvaniei

Sibiul, oraș medieval fermecător așezat în inima Transilvaniei, te așteaptă să descoperi comorile sale ascunse și să te pierzi în...

Uncategorized9 ore inainte

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Eveniment10 ore inainte

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Eveniment10 ore inainte

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării. Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt...

Administrație locală11 ore inainte

PUMA PALERMO LANSEAZĂ O NOUĂ COLECȚIE

Herzogenaurach, Germania, 6 martie 2024 – Colecția PUMA Palermo se întoarce acasă în capitala Siciliană pentru un nou sezon. Noii...

Afaceri21 de ore inainte

Profesioniștii în Vospire de Acoperișuri: Experiență și Încredere la Dachdecker und Spengler

Dachdecker und Spengler Când vine vorba de protejarea casei tale împotriva elementelor naturii și de menținerea confortului și siguranței familiei...

Afaceri21 de ore inainte

Dachdecker Service: Specialiștii în Vospire de Acoperișe

Într-o lume în care protecția și confortul casei tale sunt prioritare, alegerea unei companii de încredere pentru serviciile de vospire...

UncategorizedO zi inainte

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

Uncategorized2 zile inainte

TikTok sărbătorește Ziua Internațională a Cărții alături de comunitatea #BookTok din România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, TikTok lansează un efect AR disponibil în aplicație, care să aducă împreună iubitorii de...

Uncategorized2 zile inainte

Studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România despre comportamentul alimentar al românilor: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România și-a propus să identifice atitudinile și comportamentele...

Rollshape masaj anticelulitic Rollshape masaj anticelulitic
Exclusiv2 zile inainte

Descoperă cele mai eficiente tratamente corporale neinvazive

În căutarea unei soluții pentru remodelarea corporală, mulți oameni se orientează către tratamentele corporale neinvazive, care oferă rezultate semnificative fără...

Care sunt limitările ambalajelor din carton? Care sunt limitările ambalajelor din carton?
Afaceri3 zile inainte

Care sunt limitările ambalajelor din carton?

În ultimii ani, ambalajele din carton au câștigat teren în fața celor din plastic datorită preocupărilor crescânde legate de mediu...

Uncategorized3 zile inainte

Creativitate fără limite cu noua serie de monitoare AOC Graphic Pro U3

Noile modele dedicate creatorilor de conținut digital sunt certificate Calman Ready și beneficiază de tehnologie USB-C pentru flexibilitate sporită București,...

Administrație locală6 zile inainte

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

Eveniment6 zile inainte

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Știrile Săptămânii