Connect with us

Uncategorized

Iluminatul public al unui oraș din Maramureș va folosi energia verde produsă de centrala fotovoltaică construită de Allview și Waldevar Joint Venture

Publicat

pe

Brașov, 14 noiembrie 2023 – Asocierea de tip Joint Venture dintre Visual Fan S.A. și Waldevar Energy S.R.L., a fost desemnată câștigătoare de către comisia de licitație, a contractului de proiectare și execuție al viitorului parc fotovoltaic din orașul maramureșan Seini, care va acoperi consumul sistemului de iluminat public.

Proiectul, având termen de implementare data de 31 decembrie 2023, primește finanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, program dedicat investițiilor în capacități de producere de energie din surse regenerabile pentru consum propriu. Capacitatea totală a proiectului este de 305,9 kW, parcul fotovoltaic având în componență 540 de panouri fotovoltaice Allview de 550 W și trei invertoare trifazate cu putere de 100 kW fiecare. Structura de susținere a panourilor fotovoltaice, fabricată din oțel zincat, are un unghi de înclinare de 30 de grade și permite montarea a câte două panouri în mod portret. Sistemul va conține și un post de transformare tip PTAB de 400 kVA care se va conecta la rețeaua de medie tensiune, acesta fiind deja livrat.

Prin această inițiativă, în următorii 20 de ani, se estimează o producție de ~5.600.000 kW, o economie de peste 1.000.000 euro și o reducere de ~2.200 de tone de CO2. Acest proiect promovează, de asemenea, creșterea competitivității, eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile la nivel național, contribuind la îmbunătățirea calității vieții prin beneficiile economice și ecologice oferite.

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A., a declarat: „Proiectul din Seini marchează un pas semnificativ în direcția atingerii și chiar depășirii obiectivului nostru de anul acesta, de a finaliza proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 20 MW. Această realizare reprezintă dovada angajamentului nostru ferm față de dezvoltarea și promovarea energiei solare, consolidându-ne poziția în domeniul surselor regenerabile de energie. Ne îndreaptă cu hotărâre către un viitor în care vom continua să oferim soluții durabile și inovatoare pentru clienții noștri, alături de parteneri la fel de puternici, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de sustenabilitate și independență energetică.

Nicolae Constantin, COO WALDEVAR Energy S.R.L.: „Cu un progres impresionant în domeniul energiei solare, Waldevar Energy S.R.L. a reușit să construiască peste 200 MW în ultimul an și, în prezent, are șantiere deschise ce însumează peste 300 MW în diverse parcuri fotovoltaice pe teritoriul României. Această reușită nu doar că ne întărește statutul de lideri în sectorul energiei regenerabile, dar subliniază și rolul nostru crucial în transformarea peisajului energetic al țării. Angajamentul nostru față de un mediu mai curat și independența energetică a României este evident prin proiectul nostru din Seini, care marchează un nou punct de referință în misiunea noastră continuă de inovare și excelență.”

Proiectul Orașului Seini se aliniază eforturilor guvernului României de a implementa Planul Național de Energie Regenerabilă, care vizează alimentarea a minim 25% din corpurile de iluminat public din țară din surse regenerabile până în 2030.

Pentru mai multe informații despre soluțiile oferite de Visual Fan prin divizia Allview Industry-IMM, puteți vizita website-ul companiei la adresa www.allview.ro/solarenergy/industry-imm.

Despre Visual Fan S.A.

Visual Fan S.A., deținătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW), este o companie românească cu o vastă experiență în producția de dispozitive mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. Fondată în 2002 în Brașov, Visual Fan a devenit cunoscută drept un vizionar și pionier în domeniul tehnologic, lansând produse inovatoare care aduc tehnologia la îndemâna utilizatorilor. Compania este recunoscută pentru lansarea celui mai complex sistem Smart Home din România în 2016, pentru crearea primului asistent vocal în limba română – AVI, în 2017, și pentru încheierea unui parteneriat direct cu Google Android TV™ în 2019. Allview a fost, de asemenea, primul brand românesc care a adoptat tehnologia QLED în 2020. În continuarea demersurilor sale de inovare, în 2022, compania a lansat conceptul Green by Allview, ce integrează noi domenii de activitate cu un obiectiv clar: construirea unui viitor sustenabil pentru creșterea calitații vieții în ansamblu și a grijii pentru generațiile viitoare. În 2023, aplicația Allview AVI ChatGPT a primit un update important prin adăugarea unui model de limbaj natural antrenat de inteligența artificială (AI). Allview continuă să investească în cercetare și dezvoltare și își propune să creeze un robot inteligent – asistent personal în viitor.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Samsung desemnat ,,Cel mai bun angajator din lume” pentru al patrulea an consecutiv de către Forbes

Publicat

pe

De

București, România – 27 noiembrie 2023 – Samsung Electronics a fost desemnat în luna noiembrie ,,Cel Mai Bun Angajator din Lume” de către revista Forbes. Distincția marchează al patrulea an consecutiv în care Samsung obține această clasare în top, o realizare cu adevărat impresionantă, care atestă eforturile companiei de a susține angajații în a-și atinge potențialul.

Cu ajutorul Statista (una dintre cele mai importante platforme de business intelligence și date statistice din lume), Forbes a chestionat peste 170.000 de angajați din 50 de țări diferite, inclusiv SUA, Regatul Unit, Germania, China, India, Vietnam, Coreea și altele. Participanții au evaluat responsabilitatea socială a Samsung, performanța economică, condițiile de muncă și au răspuns la întrebarea dacă ar recomanda compania familiei sau prietenilor.

*Companiile nu plătesc nicio taxă pentru a participa la sondaj și le este strict interzise să interfereze cu procesul și rezultatele sondajului, toți participanții având anonimatul protejat pe deplin.

Poziționarea Samsung în topul Forbes este rezultatul nivelului ridicat de satisfacție și mândrie pe care angajații îl au în ceea ce privește compania, precum și al reputației pozitive pe care brandul o are în industrie. Forbes a evidențiat prin acest clasament modul în care companiile de top, inclusiv Samsung, pun accent pe oportunitățile de creștere, cooperarea globală, lucrul la distanță și pe modul în care stimulează și motivează angajații în a-i face să simtă că munca pe care o depun este una importantă.

Samsung Electronics continuă să inoveze cultura și sistemele sale pentru a oferi un mediu de lucru confortabil și sigur, care permite angajaților de la toate nivelurile să se dezvolte. Compania oferă, de asemenea, diferite facilități cum ar fi restaurante in-house, clinici, centre de fitness, clinici de consiliere pentru sănătatea mintală și altele. Samsung este, de asemnea, implicată în programe filantropice care contribuie la comunitatea locală, cum este de exemplu și programul ,,Solve for Tomorrow”.

Puteți citi articolul complet despre cei mai buni angajatori din lume, aici, iar topul realizat de Forbes este disponibil aici.

###

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai recente știri, vă rugăm să vizitați Samsung Newsroom România la news.samsung.com/ro/

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Rolul ProEducatie in oferirea unei educații de calitate pentru copii din medii defavorizate

Publicat

pe

De

Proiectul „ProEducație” reprezintă o inițiativă remarcabilă în domeniul educațional, având ca scop principal furnizarea de măsuri integrate pentru a sprijini copiii și elevii afectați de plecarea părinților lor la muncă în străinătate. Această categorie de tineri, adesea neglijată, se confruntă cu multiple provocări, inclusiv riscul crescut de abandon școlar și dificultăți de integrare socială.

Descarcă ghidul pentru părinții, bunicii și aparținătorii copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate

Obiectivul General al acestui proiect este de a asigura oportunități egale pentru 270 de copii și elevi, cu un accent deosebit pe cei aparținând minorității romă și pe cei din mediul rural sau comunități dezavantajate socio-economic. Acest obiectiv vizează creșterea participării acestor tineri la învățământul preșcolar și școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii.

Un aspect crucial al ProEducației este dezvoltarea de parteneriate. Colaborarea cu instituții de învățământ, autorități locale și ONG-uri este esențială pentru a oferi un sprijin cuprinzător și eficient. Aceste parteneriate permit accesul la resurse, expertiză și rețele de suport, contribuind semnificativ la succesul inițiativei.

Serviciile de suport educațional reprezintă un alt pilon al proiectului. Prin activități de dezvoltare a deprinderilor de comunicare și limbaj pentru 50 de copii preșcolari și sesiuni de dezvoltare a abilităților sociale și de învățare pentru 220 de elevi, programul abordează nevoile educaționale specifice ale acestei categorii vulnerabile. Aceste activități sunt esențiale pentru a preveni abandonul școlar și pentru a stimula o participare activă în procesul educațional.

Proiectul include și activități recreative și de socializare, cum ar fi organizarea de tabere tematice și ateliere, care au rolul de a îmbunătăți integrarea socială și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor implicați. Aceste activități oferă un mediu sigur și sprijinitor în care tinerii pot interacționa, învăța și se pot dezvolta în moduri care depășesc cadrul tradițional al școlii.

Acordarea de subvenții este, de asemenea, un element important, oferind un ajutor tangibil familiilor afectate. Subvențiile de 100 de lei pe lună pe copil, pentru o perioadă de 18 luni, contribuie la atenuarea dificultăților financiare și la asigurarea accesului la educație.

Campaniile de promovare joacă un rol crucial în conștientizarea și informarea publicului despre problemele cu care se confruntă acești copii și despre modul în care ProEducație abordează aceste provocări. Prin broșuri informative, evenimente și campanii online, proiectul își propune să crească gradul de conștientizare și să mobilizeze sprijin pentru această cauză importantă.

Pe termen lung, impactul ProEducației poate fi semnificativ. Prin abordarea holistică și integrată, proiectul nu doar că va ajuta la reducerea ratei abandonului școlar în rândul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, dar va contribui și la dezvoltarea lor personală și socială. Efectele pozitive ale acestui program se vor resimți nu numai la nivel individual, ci și la nivelul întregii comunități, îmbunătățind coeziunea socială și promovând egalitatea de șanse în educație.

Educația de calitate joacă un rol crucial în dezvoltarea viitorului pentru copii proveniți din medii defavorizate, cum ar fi cei vizați de Proiectul „ProEducație”. Acesta oferă nu doar cunoștințe academice, ci și competențe vitale pentru viață, contribuind la echilibrarea inegalităților sociale și economice.

În primul rând, educația de calitate deschide porți către oportunități de angajare mai bune, care sunt esențiale pentru a ieși din cercul sărăciei. Copiii din medii defavorizate, în special cei cu părinți plecați la muncă în străinătate, se confruntă adesea cu un deficit de resurse și sprijin. Accesul la educație de bună calitate le poate oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a se califica pentru joburi bine plătite și stabile, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor lor de viață și a celor din comunitățile lor.

Pe lângă aspectele economice, educația de calitate contribuie la dezvoltarea socială și emoțională a copiilor. Prin programe educaționale bine structurate, copiii învață să socializeze, să colaboreze și să dezvolte relații sănătoase cu colegii și adulții. Acest lucru este vital pentru copiii care se pot simți izolați sau neglijați datorită absenței părinților. Educația oferă un cadru stabil și predictibil, care ajută la dezvoltarea unui sentiment de siguranță și apartenență.

În plus, educația de calitate stimulează gândirea critică și creativitatea. Aceste competențe sunt esențiale în lumea modernă, care se schimbă rapid și unde capacitatea de a gândi independent și de a aborda probleme complexe este foarte valoroasă. Copiii din medii defavorizate pot, prin educație, să-și dezvolte aceste competențe, care le vor fi utile pe tot parcursul vieții.

Proiectul „ProEducație” recunoaște importanța educației de calitate și se străduiește să o asigure prin serviciile sale. De la dezvoltarea abilităților de comunicare și limbaj la organizarea de activități recreative și de socializare, fiecare componentă a proiectului este gândită pentru a asigura o educație holistică și cuprinzătoare.

Impactul pe termen lung al unei educații de calitate este enorm. Copiii care beneficiază de o educație bună sunt mai susceptibili de a deveni adulți responsabili, conștienți și contributivi la societate. Ei sunt mai înclinați să transmită valoarea educației generațiilor viitoare, creând un ciclu pozitiv de îmbunătățire continuă în comunitățile lor.

Prin urmare, investiția în educația de calitate pentru copiii din medii defavorizate, așa cum face Proiectul „ProEducație”, este nu doar o investiție în viitorul acestor copii, ci și în viitorul societății în ansamblu. Educația acționează ca un nivelator, oferind tuturor, indiferent de fundalul lor, șansa de a-și atinge potențialul și de a contribui pozitiv la lumea din jurul lor.

Putem încheia prin a spune ca proiectul ProEducație reprezintă un exemplu strălucit de inițiativă care abordează nevoile unui segment adesea marginalizat al societății. Prin eforturile sale cuprinzătoare și orientate către nevoile specifice ale acestor copii, proiectul stă mărturie pentru puterea și importanța educației ca instrument de schimbare socială și empowerment individual.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

PENNY România ajunge la o rețea de 355 de magazine

Publicat

pe

De

PENNY continuă să se extindă rapid în România și inaugurează două noi magazine, unul în București, iar celălalt în Corunca, județul Mureș.

Magazinul din București dispune de cinci case de marcat, din care două de tipul self-checkout. Acesta este situat pe strada Baba Novac, Nr. 9-11, Sector 3, București și are o suprafață de vânzare de 580 mp.

Magazinul își va întâmpina clienții după următorul program de funcționare:

  • luni – sâmbătă, între 07:00 – 22:00
  • duminică, între 08:00 – 21:00.

Magazinul din Corunca dispune de patru case de marcat și este situat pe strada Calea Sighișoarei, Nr. 52, județul Mureș. Are o suprafață de vânzare de 856.45 mp și 70 de locuri de parcare, din care trei sunt pentru persoane cu dizabilități.

Magazinul își va întâmpina clienții după următorul program:

  • luni – sâmbătă, între 07:00 – 22:00
  • duminică, între 08:00 – 20:00.

Clienții care vor vizita noile magazine PENNY se vor bucura de un design modern, accesibil și primitor. Acesta reflectă evoluția strategică a retailerului PENNY în România și pune accent pe crearea unei experiențe cât mai plăcute pentru clienți și pe dezvoltarea portofoliului de produse 3RO (produse cu ingredientul principal din România, procesate și ambalate în țară).

Sesiunea de cumpărături pentru clienți este îmbunătățită datorită zonei extinse pentru produse proaspete, mărci proprii conform preferințelor clienților români, dar și datorită semnalizării mai vizibile a promoțiilor și a categoriilor principale de alimente. În plus, magazinele PENNY oferă soluții simple, adaptate stilului de viață alert, precum produsele ready to eat, dar și cele semipreparate, refrigerate sau congelate.

PENNY Punct reprezintă evoluția strategică a Penny Market în România și este structurată în șapte piloni cheie: experiență îmbunătățită în magazine, expansiune, produse românești, oameni, digitalizare, sustenabilitate și comunicare integrată.

 Despre PENNY

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 355 magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 6.500 de angajați.

PENNY se află printre organizațiile de top care au primit titulatura de Angajator de Top (Top Employer) 2023 în România. Certificarea de Angajator de Top reflectă grija și angajamentul pentru echipă și performanțele în practicile de resurse umane.

Pentru mai multe detalii despre companie, accesati website-ul oficial https://www.penny.ro/

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Uncategorized22 de ore inainte

Samsung desemnat ,,Cel mai bun angajator din lume” pentru al patrulea an consecutiv de către Forbes

București, România – 27 noiembrie 2023 – Samsung Electronics a fost desemnat în luna noiembrie ,,Cel Mai Bun Angajator din Lume”...

Uncategorized22 de ore inainte

Rolul ProEducatie in oferirea unei educații de calitate pentru copii din medii defavorizate

Proiectul „ProEducație” reprezintă o inițiativă remarcabilă în domeniul educațional, având ca scop principal furnizarea de măsuri integrate pentru a sprijini...

Uncategorized4 zile inainte

PENNY România ajunge la o rețea de 355 de magazine

PENNY continuă să se extindă rapid în România și inaugurează două noi magazine, unul în București, iar celălalt în Corunca,...

Uncategorized4 zile inainte

Miaunismul: un nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor

Prin campania Artă Miaunistică, Whiskas își propune să încurajeze adopțiile și să arate că viața alături de pisici este mult...

Uncategorized5 zile inainte

Sinonim cu Pionieratul

O Istorie prin Inovație În peisajul dinamic al dezvoltării imobiliare comerciale, Genesis Property se distinge ca un pionier, un vizionar...

Uncategorized5 zile inainte

Premieră în peisajul imobiliar românesc

Peste 20 milioane de Euro investite pentru Faza II a proiectului YUNITY Park: pădure urbană, promenadă etajată și energie regenerabilă...

Eveniment6 zile inainte

NAVITEL RE 5 DUAL: Inovația ce transformă fiecare călătorie într-o experiență de navigație și supraveghere deosebită

NAVITEL®, liderul incontestabil în tehnologia dispozitivelor auto, anunță cu mândrie lansarea celei mai recente inovații din portofoliul său de produse, NAVITEL...

Uncategorized6 zile inainte

Studiu carVertical: Piața de mașini second-hand din România este una dintre cele mai puțin transparente din Europa

59% dintre mașinile din România au avut pagube minore sau majore 66% dintre mașinile analizate au fost importate Aproape 8%...

Uncategorized7 zile inainte

Cifra de afaceri a Bergerat Monnoyeur a depasit borna de 150 de milioane de euro

Bergerat Monnoyeur (BM), dealer Cat® de peste 90 de ani si parte a Grupului Monnoyeur, a organizat astazi, 21 noiembrie 2023,...

Uncategorized7 zile inainte

Restructurarea creditelor a fost principala soluție găsită în negocierile consumatori-bănci din acest an | Record de cereri și negocieri desfășurate în ultimii 7 ani în cadrul CSALB

21 noiembrie, București. Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest...

Uncategorized7 zile inainte

Black Friday cu TCL: Explorează divertismentul care te captivează și îți îmbunătățește viața de zi cu zi

România, 21 noiembrie 2023: Fiind un brand de top în domeniul electronicelor, TCL înțelege importanța unui mediu de acasă confortabil...

UncategorizedO săptămână inainte

Iluminatul public al unui oraș din Maramureș va folosi energia verde produsă de centrala fotovoltaică construită de Allview și Waldevar Joint Venture

Brașov, 14 noiembrie 2023 – Asocierea de tip Joint Venture dintre Visual Fan S.A. și Waldevar Energy S.R.L., a fost desemnată...

Administrație localăO săptămână inainte

Kingston Digital este lider la vânzările de SSD-uri

O cotă de piață de 28% Poziția solidă a activității continuă și în 2023 București, România – 20 noiembrie 2023 –...

UncategorizedO săptămână inainte

Comisia Europeană premiază Social Innovation Solutions pentru promovarea spiritului antreprenorial

Social Innovation Solutions, organizație activă în sustenabilitate și educație antreprenorială, a câștigat marele premiu pentru promovarea spiritului antreprenorial din partea...

ExclusivO săptămână inainte

A fost  a 3-a noapte când echipajele de urgență au fost solicitate la Academia de Poliție!!!/Rușine, conducerii Academiei de Poliție! – Ziarul Incisiv de Prahova

Va dezvaluiam acum cateva zile faptul ca, tentaculele mafiei se întind mult dincolo de granițele IPJ Prahova dar, „Lumea” vorbește...

Viața în Sibiu2 săptămâni inainte

Gadgeturi și Tehnologii Utile pe Care Să Le Ai în Vedere

În era tehnologiei rapide și a inovațiilor continue, gadgeturile și tehnologiile utile devin tot mai importante pentru a ne facilita...

Știrile Săptămânii