Connect with us

Exclusiv

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, finul lui Marcel Ciolacu și apropiat al nepotului său, Miță Ciolacu. Miță Ciolacu este interpusul premierului Marcel Ciolacu în afaceri. Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport a energiei electrice se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului. În cadrul SGG dictează foștii baroni de Ialomița, Neacșu și Moraru, momentan expulzați în Sectorul 3 la Negoiță. Transelectrica a fost obligată în instanță să plătească peste 30 de milioane de lei drept salarii, prime, bonusuri și penalități către foști șefi concediați ilegal, și nu a făcut tot ce putea pentru a câștiga aceste procese, arată un raport al Curții de Conturi. Oamenii lui Ciolacu și-au dat singuri măriri de salarii cu de la sine putere. Au plătit membrii consiliului de supraveghere și ai directoratului cu până la 55.050 lei brut/lună, sume care depășeau nivelul maxim care le putea fi acordat.

(Preluare –  Anchetatorii.ro):

Odată ce a pus mâna pe Transelectrica, nepotul premierului și-a extins afacerile în domeniul energiei

Miță Ciolacu – Marcel Ciolacu

Două societăți la care Mihai Cristian, nepotul premierului Marcel Ciolacu, deține câte 50% din părțile sociale, au depus proiecte la Ministerul Economiei ca să primească ajutor de stat de peste 110 milioane lei din fonduri PNRR pentru producția de energie eoliană și solară. În acest moment, proiectele celor două companii sunt aprobate în evaluare, în etapa de precontractare.

În proiecte, cele două firme – Solar Energy Production și Development Power Solar Energy – se angajează să construiască, până la 31 decembrie 2025, două parcuri fotovoltaice în comuna buzoiană Stâlpu, pe un teren de circa 90 de hectare.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei, Solar Energy Production a depus un proiect în valoare de 233.324.849 lei, din care vrea să primească ajutor de stat de 61.672.320 lei pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică. Cealaltă firmă, Development Power Solar Energy, a depus un proiect în valoare de 184.944.080,19 lei, din care ajutor de stat de 50.716.320 lei, tot pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică.

Solar Energy Production și Development Power Solar Energy au fost înființate în aprilie 2022, pe site-ul Ministerului de Finanțe nici una neavând raportată cifră de afaceri sau număr de angajați, ci doar piederi de 365.488 lei, respectiv 336.810 lei. În Ghidul Solicitantului elaborat de Ministerul Economiei pentru acordarea acestor ajutoare se prevede că finanțările PNRR pot fi accesate și de către companii nou înființate.

Unul dintre avizele obținute de cele două firme a fost dat, în prima parte a acestui an, de firma de stat Transelectrica, la conducerea căreia a fost numit, ulterior, Ștefăniță Munteanu, consilier județean PSD Buzău și un apropiat al nepotului al lui Marcel Ciolacu, după cum o arată o fotografie din 31 decembrie 2019.

Referitor la afacerile sale anterioare, Cristian Mihai Ciolacu a declarat că, în 2022, cifra totală de afaceri a acestora a fost de ”Aproximativ 40 milioane RON, in marea majoritate cu obiect de activitate comerț.”

Premierul Ciolacu și-a împrumutat nepotul cu 100 de mii de euro din veniturile sale de la covrigărie și din salariul de bugetar

În 2021, el a fost co-fondator, în Timiș, al firmei de construcții Comuncas SRL, în care o are drept parteneră de afaceri și pe Mihaela Teodora, soția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, un apropiat al lui Marcel Ciolacu atât în PSD, cât și în viața personală.

Conform premierului, de această societate se leagă împrumutul de 490.000 de lei (aprox 100.000 de euro) pe care i l-a acordat nepotului și care figurează în declarația sa de avere. Banii ar fi fost investiți de Cristian Mihai Ciolacu drept capital sociale la înființarea Comuncas SRL.

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu

Transelectrica a plătit peste 30 de milioane de lei salarii și bonusuri câștigate în instanță de către foști șefi concediați ilegal. Adaosuri salariale de peste 35 milioane lei, în numai 3 ani, și prime de până la 20.000 lei per salariat, totul fără justificare, arată un raport al Curţii de Conturi.

Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport a energiei electrice, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, a fost obligată în instanță să plătească peste 30 de milioane de lei drept salarii, prime, bonusuri și penalități către foști șefi concediați ilegal, și nu a făcut tot ce putea pentru a câștiga aceste procese, arată un raport al Curții de Conturi.

În prezent, încă mai există și alte procese pe rol, așa că suma s-ar putea majora. Compania a acordat angajaților adaosuri salariale care au costat-o peste 35 de milioane de lei în numai 3 ani, dar și prime care ajung până la 20.000 de lei, fără a avea o justificare și fără a fi reflectate de performanță sau a fi motivate de vreo ocazie specială, mai arată raportul Curții de Conturi.

În plus, și-a plătit membrii consiliului de supraveghere și ai directoratului cu până la 55.050 lei brut/lună, sume care depășeau nivelul maxim care le putea fi acordat. De asemenea, compania a angajat inclusiv un lucrător comercial (adică un casier) pe un post în care acesta avea nevoie de alt tip de experiență. Lista neregulilor descoperite este lungă și o prezentăm pe scurt mai jos.

Curtea de Conturi inventariază în raportul din data de 4 aprilie circa 20 nereguli diferite descoperite pe parcursul ultimilor ani la Transelectrica
Curtea de Conturi inventariază în raportul din data de 4 aprilie circa 20 nereguli diferite descoperite pe parcursul ultimilor ani la Transelectrica. Conform raportului, compania de stat a acordat prime cu caracter special și adaosuri salariale, fără ca acestea să fie prevăzute în mod distinct în buget și fără ca ele să fie justificate de performanțe bune sau pentru evenimente speciale sau sărbători legale.

De exemplu, în anul 2020, cuantumul primelor a fost între 2.000 și 17.000 lei persoană, existând situații în care un salariat a primit două prime speciale în valoare totală de 20.000 lei.

Compania a acordat prime cu caracter special, în baza unor liste/tabele, în care sunt nominalizați salariați și cuantumul sumelor acordate, fără a avea la bază documente care să justifice scopul. Transelectrica nu a dovedit că a evaluat performanțele individuale ale salariaților pentru anul 2020 și aici aplicarea unor criterii de repartizare a sumelor/persoană.

De asemenea, compania a acordat și adaosuri salariale, conform statelor de plată în perioada 2020-2022 fără a fi justificate, nu a fost menționat scopul acordării lor, sărbătoarea legală sau evenimentul special așa cum prevede contractul colectiv de muncă.

Adaosurile salariale date de Transelectrica au fost de 16.937 lei/salariat și au fost acordate unui număr de 2.100 salariați, astfel că cheltuiala se ridică la peste 35 milioane de lei, în 3 ani.

Transelectrica a acordat indemnizații pentru membrii Consiliului de Supraveghere
Curtea de Conturi mai arată că Transelectrica a acordat indemnizații pentru membrii Consiliului de Supraveghere (cei numiți în anul 2020 pe un mandat de 4 ani) și pentru membrii Directoratului (cei numiți pe mandate provizorii în anul 2022) în alte condiții decât cele legale, depășind nivelul maxim pe care îl permitea legea guvernanței corporative.

Pentru cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere, remunerația a fost stabilită la 13.976 lei brut, iar ulterior a fost majorată la 15.532 lei brut/lună.

Curtea de Conturi atrage atenția în raport că, în cazul a 2 persoane selectate în baza eșantionării, nivelul indemnizației fixe acordate depășește nivelul maxim prevăzut de lege, calculat prin luarea în calcul a mediei (de 2 ori) pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată anterior numirii.

Totodată, pentru cei 5 membri provizorii ai Directoratului, compania a acordat o indemnizație fixă brută lunară de 46.597 lei brut/lună, pe care ulterior a majorat-o la 55.050 lei brut/lună.

Astfel, în cazul a 2 persoane din Directoratul selectate în baza eșantionării, nivelul indemnizației depășește nivelul maxim prevăzut de legea guvernanței corporative, calculat prin luarea în calcul a mediei (de 6 ori) pe ultimele 12 luni a câștigului salariat mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată anterior numirii.

Curtea de Conturi mai arată că Transelectrica a acordat avantaje unor membri provizorii ai Directoratului, precum cheltuieli cu chiria și transportul, în alte condiții decât cele legale. Pentru membrii care nu locuiau în București, compania a decontat contravaloarea chinei lunare în limita a 780 euro (fără TVA)/lună și contravaloarea transportului (rutier, aerian, feroviar) până la limita de 2.000 tei (fără TVA)/lună.

Transelectrica este parte într-un număr de 12 litigii în care foști membri ai Consiliului de Supraveghere și Directoratului

Curtea amintește că Transelectrica este parte într-un număr de 12 litigii în care foști membri ai Consiliului de Supraveghere și Directoratului, revocați în iunie 2021, au formulat acțiuni în pretenții (14.003.508 lei la care se adaugă dobânzi și actualizare cu indicele inflației), care fac obiectul unor arbitraje, aflate în diferite stadii procesuale.

Curtea de Conturi atrage atenția că Transelectrica nu a făcut tot ce putea pentru a câștiga aceste procese. „CNTEE Transelectrica SA nu în toate cazurile a folosit toate căile de atac prevăzute de lege, în condițiile și termenele stabilite de aceasta, fiind identificată situația în care, împotriva unei sentințe civile (nr. 3287/31.10.2018 pronunțate de Tribunalul București – Secția a Vl-a Civilă în dosarul nr. 43557/3/2017) compania a formulat apel peste termenul de 30 de zile prevăzut de lege (termen care este unul imperativ), fiind respins de Curtea de Apel care a constatat că apelanta- pârâtă Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA a formulat apelul tardiv. CNTEE Transelectrica SA, în baza acestei sentințe a efectuat cheltuieli în sumă totală de 4.230.801,30 lei (2.171.210 lei, remunerație valorificare OAVT; 773.687,71 lei, bonus de performanță; 1.186.511 lei, dobândă legală penalizatoare; 48.544,07 lei, cheltuieli de judecată; 51.017,52 lei, cheltuieli de executare silită; 915 lei, cheltuieli de judecată – apel contestație)”, mai arată Curtea de Conturi.

Curtea de Conturi a descoperit nereguli și în ce privește contractele de investiții ale companiei, printre care:

Prelungirea perioadei de execuție în cazul unor contracte de investiții, cu nerespectarea clauzelor contractuale, respectiv fără ca executantul să notifice Transelectrica imediat și în mod complet producerea forței majore și fără ca executarea lucrării să fie sistată.

Neurmărirca recuperării sumelor cu care a fost majorat prețul contractului (valoarea manoperei și profitul) în alte condiții decât cele legale. În contractul pentru Stația Electrică de Transformare 400/110/20 kV Domnești, unde antreprenor general a fost compania clujeană Energobit, Transelectrica a acceptat plata unor sume reprezentând diferențe la costurile cu manopera ofertată și executată în baza contractului. Compania a acceptat la plată facturi având anexate Tabele (întocmite de executant) cuprinzând diferențele la costurile cu manopera ofertată și executată în baza Contractului de lucrări. În justificarea sumelor incluse în aceste Tabele, au fost prezentate documente întocmite în mod neunitar de către Energobit SA, transmite Curtea de Conturi. Conform instituției, au fost constatate diferențe între formularul transmis companiei Transelectrica SA în data de 07.05.2018 și cel prezentat în instanță, în sensul înscrierii altor valori ale costului cu manopera și ale cotelor aplicate cheltuielilor indirecte și profitului: 5% (mai mari) față de 3% cheltuieli indirecte și 2% profit în formularul F3 prezentat în instanță. Astfel, Transelectrica a acceptat actualizarea prețului Contractului calculat în alte condiții decât cele legale, respectiv nu s-a limitat la actualizarea elementelor de cost/preț care au suferit modificărifla componenta manoperă), fiind majorate în mod nejustificat cheltuielile cu manopera și profitul.

Neîntreprinderea măsurilor de recuperare a penalităților de întârziere în cazul unui contract. Transelectrica a reziliat un contract fără a calcula și recupera penalitățile de întârziere pentru nefinalizarea la termen a execuției etapelor contractuale. Ulterior, compania a calculat penalități de întârziere de 10.195.849 lei și a solicitat executarea poliței de garantare privind buna execuție a contractului, care a fost respinsă ca fiind tardiv formulată.

Neurmărirea clauzelor contractuale în cazul contractului pentru staţia de la Bradu, de lângă Piteşti. Curtea de Conturi spune că Transelectrica nu a recuperat integral (620.687,62 lei) avansurile acordate executantului Romelectro SA, în condițiile în care acestea nu au fost justificate și utilizate integral, iar contractul a fost denunțat de executant. Compania nu a calculat penalități de întârziere pentru nerealizarea activităților aferente etapei a ll-a, până la data intrării în insolvență a Romelectro, mai arată Curtea de Conturi. De asemenea, compania nu a calculat penalități de întârziere pentru nerealizarea activităților aferente etapei a lll-a, de la încheierea duratei de execuție a lucrărilor, respectiv 19.04.2022, până la data denunțării contractului de către executant, respectiv 03.05.2022.

Facebook Comments

Exclusiv

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori!

Despre politisti corupti din IPJ Prahova acuzati de fapte inimaginabile pentru niste oameni ai legii am mai dezvaluit (aici), (aici), etc.

Ziarul Incisiv de Prahova va dezvaluie, incepand cu acest numar, o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra si autoritatile competente ce se ascunde in spatele scandalului în plină stradă cu poliţia in care s-a prezentat opiniei publlice cum „mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru ultraj după ce au sărit la bătaie”.

Sau, mai bine zis, cum un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni determina o ampla „Alba – Neagra” a instantelor prahovene privind drepturile si libertatile cetatenesti.

Un om de afaceri a fost abuzat si a picat in  „malaxorul” acestor abuzuri ce are in spate un amantlâc de la Sectia de poliţie din Boldesti Scaieni si razbunarea politistului asa zis „incoronat”. Se solicita interventia ministrilor M.A.I si M.J.

Precizam anterior ca detinem toate inregistrarile audio-video portabile de tip body camera utilizate de toti politistii de la aceasta hilara si abuziva interventie, precum si alte inregistrari de pe alte camere din zona incidentului!

Legea prevede expres și în mod excepțional, utilizarea forței de către autoritățile publice, atât în privința contextului, cât și a procedurilor.

La data de 06.05.2024, o petrecere organizata cu ocazia unei zile de nastere, in centrul orasului Boldesti Scaieni, avea sa se transforme intr-o posibilitate de razbunare a agentului principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate.

In mediul din Politia Boldesti Scaieni este recunoscuta ura viscerala a agentului in cauza pentru fratii C.M.A si C.F.G., deoarece agentul principal de politie Mataiche Marian din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Compartimentul Proximitate a aflat, dupa ce s-a casatorit, ca sotia sa a avut o relatie, inainte de casatorie, chiar cu C.M.A.

De atunci, cei doi frati au avut parte de sicanari, persecutari transformate in procese-verbale de contraventie, provocari, etc fapte ce dovedesc labilitatea psihica a politstului sus mentionat.

Si, ati ghicit, petrecerea era data chiar de C.M.A cu ocazia zilei sale de nastere.

Va dezvaluiam ca, un om de afaceri a fost abuzat si a picat in  „malaxorul” acestor abuzuri, doar ca a fost printre invitatii la aceasta onomastica a numitului C.M.A.

Sa revenim la seara zilei de 06.05.2024, cand ,la fata locului, era si agentul Picior Alexandru din cadrul Politiei Boldesti Scaieni – Serviciul Rutier care se deplasase in zona la un accident.

In jurul orelor 21.30 apare in scena atat agentul principal de politie Mataiche Marian, cat si agentul Picior Alexandru care s-au deplasat la locatia detinuta de cei doi frati C.M.A si C.F.G deoarece se primise o reclamatie ca muzica era prea tare.

Si acum sa va redam, prima data dupa inregistrarea audio-video portabila de tip body chiar a agentului de politie Mataiche Marian.

Cand a vazut ca este vorba despre cei doi frati, agentul principal a vazut negru in fata ochilor si a inceput sicanarea si provocarea, pe fata: „A….tot voi sunteti din familia C…?”, pentru ca ulterior sa solicite sprijinul din dispecerat mintind ca a fost amenintat cu moartea. Ulterior, ce s-a intamplat o sa vedem impreuna pe parcursul acestor dezvaluiri.

Ce vrem sa scoatem in evidenta, in acest prim episod, este abuzul grosolan al agentului Picior Alexandru fata de omul de afaceri D.F.V care a avut vina si „inspiratia” sa se afle la locul nepotrivit in plina ura viscerala a agentului principal de politie Mataiche Marian fata de fratii C.M.A si C.F.G.

Din filmarea de pe camera agentului principal de politie Mataiche Marian se poate vedea cu usurinta cum, dupa provocari repetate si sicanari, Picior Alexandru a pulverizat spray lacrimogen în fața tuturor participantilor, si fara o noima se poate observa cum ii pulverizeaza si omului de afaceri D.F.V doar pentru ca acesta intreba de ce a pulverizat cu spray lacrimogen fata de alti invitati. Acesta sa fie un comportament normal in anul de gratie 2024 in Politia Romana?
Sa mentionam ca dupa acest incident, omul de afaceri D.F.V s-a deplasat la sediul politiei pentru a depune plangere penala impotriva lui Picior Alexandru dar, nu a mai apucat ca politistii „au obtinut” mandat de retinere.

 

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti

Prima instanta constata “slaba” pregatire a politistilor din Boldesti Scaieni

La data de 08.05.2024, Judecatorul de drepturi si libertati – Codres Adelina constata, pe buna dreptate, proasta pregatire a politistilor de la INTERVENTIE SI DISPUNE PUNEREA IMEDIATA A ACESTORA IN LIBERTATE.

Acest judecator a constatat ce era evident, fara sa cunoasca dedesubturile acestui conflict, nici ura viscerala  a agentului principal de politie Mataiche Marian pentru fratii C.M.A si C.F.G., nici provocarile si sicanarile efectuate de acesta.

 

Apararea politistilor abuzatori in a doua instanta

PREMIERA MONDIALA a INSTANTEI

După ce inițial au fost puși în libertate, asa zisii agresori au fost arestați.

După expirarea mandatelor de reținere, judecătorul de drepturi și libertăți a decis cercetarea celor trei agresori în stare de libertate, însă contestația la această măsură, judecată luni, 13 mai, i-a trimis pe aceștia în spatele gratiilor.

 

In prezent, omul de afaceri D.F.V se afla in arest la domiciliu suferind mari prejudicii pe firmele sale si este hotarat sa isi recupereze aceasta paguba de la cei cu adevarat vinovati.

Va dezvaluiam ca se solicita interventia ministrilor M.A.I si M.J.. In episoadele urmatoare va devoalam alte inregistrari bomba si alte aspecte ascunse opiniei publice si magistratilor. Vom reveni. (Cristina T.).

 

Legea 360/2002

 Articolul 2(1) Politistul este investit cu exercițiul autorității publice, pe timpul și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor și îndatoririlor de serviciu, în limitele competentelor stabilite prin lege.(2) Autoritatea funcției nu poate fi exercitată în interes personal.

Articolul 3Politistul își desfășoară activitatea profesională în interesul și în sprijinul persoanei, comunității și instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii, cu respectarea principiilor imparțialității, nediscriminarii, proportionalitatii și gradualitatii.

Articolul 4(1) Politistul este obligat să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, Constituția și legile tarii, jurământul de credința față de România, prevederile regulamentelor de serviciu și sa îndeplinească dispozițiile legale ale sefilor ierarhici privind activitatea sa profesională.(2) Politistul răspunde, în condițiile legii, pentru modul în care își executa atribuțiile de serviciu.

Articolul 5Șefii ierarhici din cadrul Poliției Române răspund pentru legalitatea dispozițiilor date subordonaților. Ei sunt obligați sa verifice dacă acestea au fost transmise și înțelese corect și sa controleze modul de îndeplinire a lor.

Capitolul V Drepturi și obligații

Articolul 31(1) În realizarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, polițistul este învestit cu exercițiul autorității publice și are următoarele drepturi și obligații principale:

  1. să legitimeze și să stabilească identitatea persoanelor, în condițiile prezentei legi;

In acest caznu a fost legitimat

  1. să conducă persoane la sediul poliției, ca măsură administrativă, în condițiile prezentei legi;-

-nu am fost condus la sediu

(2) În exercitarea drepturilor conferite de prezenta lege polițistul are obligația să respecte întocmai drepturile și libertățile fundamentale ale omului, prevăzute de lege și de Convenția europeană a drepturilor omului.

(3) În exercitarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, polițistul este obligat să aibă un comportament civilizat, să dea dovadă de amabilitate și solicitudine, respectiv să adopte o atitudine politicoasă și fermă. Polițistul trebuie să dovedească stăpânire de sine, capacitate de comunicare si abilitati de gestionare a situatiei conflictuale.

Articolul 39(1) Persoana condusă la sediul poliției, în situațiile prevăzute la art. 36 alin. (1), poate contesta măsura dispusă de polițist, înainte de încetarea acesteia, la șeful ierarhic al polițistului.(2) Contestația se depune, în scris, la polițist sau la șeful ierarhic al acestuia. Polițistul care primește contestația este obligat să o transmită de îndată șefului său ierarhic. La depunerea contestației, persoana condusă la sediul poliției primește o dovadă de primire.(3) Șeful ierarhic al polițistului se pronunță cu celeritate, în scris. Înscrisul se înregistrează în evidențele unității de poliție, iar o copie a acestuia se predă persoanei în cauză sau reprezentantului legal. Refuzul primirii copiei se consemnează pe înscris.(4) În cazul în care constată că nu este necesară menținerea măsurii, șeful ierarhic al polițistului are obligația de a permite persoanei să părăsească sediul poliției.

In acest caz- Seful nu a stat de vorba

Articolul 44  Polițistul este îndreptățit să utilizeze bastoane, tonfe, dispozitive cu substanțe iritant-lacrimogene și/sau paralizante, câini de serviciu, scuturi de protecție, căști cu vizor, dispozitive cu electroșocuri, arme neletale cu bile de cauciuc sau alte arme neletale, precum și alte mijloace de imobilizare care nu pun în pericol viața sau nu produc o vătămare corporală gravă, în scopul împiedicării sau neutralizării acțiunilor violente ale persoanei, atunci când:

  1. a)utilizarea forței fizice nu a fost sau nu este aptă să producă acest rezultat; sau
  2. b)aceasta intenționează să săvârșească sau săvârșește acțiuni violente cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor.

Articolul 45  Polițistul este obligat ca, în cel mai scurt timp, să solicite serviciilor specializate acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor împotriva cărora au fost utilizate dispozitive cu electroșocuri, persoanelor afectate de utilizarea substanțelor iritant-lacrimogene, precum și persoanelor rănite prin utilizarea mijloacelor de constrângere. De îndată ce va fi posibil, situația se raportează verbal și, ulterior, se întocmește un proces-verbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Vizita premierului Ciolacu, alături de Volosevici și Nanu, la Halele Centrale din Ploiești a inviat sloganul din anii 90’ : „Ciolacu a aparut dezastrul s-a facut”

Publicat

pe

De

Nici DUMNEZEU nu mai iubeste PSD-ul in Prahova!

Ploaia torențială de miercuri după amiază din Ploiești a dus la inundarea mai multor străzi din municipiu și la transformarea traficului rutier într-un real calvar. Presa locala a prezentat din mai multe locatii din oras dezastrul, noi va prezentam de pe strada Cameliei din Ploiesti, o strada care nu a fost inundata NICIODATA, fiind o strada in panta.

Asta in ziua cand premierul Marcel Ciolacu a venit la Ploiești si a constatat pe „viu” adevarata administratie la firul ierbii a tandemului toxic Volosevici și Nanu, marionetele CLANULUI COSMA.

Cu dezastrul in plina desfasurare, cu un tupeu iesit din comun, tipic PSD-ului, Marcel Ciolacu la braț cu Volosevici și Nanu, însoțiți de senatorii social democrați prahoveni, ministrul Oprea, directorul CSM Ploiești Dănuț Burghelea (aflat in C.O, sanchi’, cerere neinregistrata prezentata in sedinta de C.L.), directorul Hale și Piețe Răzvan Lungu, stralucita experta de renume mondial, PSD-ista Simona Albu, city managerul orașului au dorit sa il impresioneze pe premier sa constate cat de iubiti sunt acesti dragalasi PSD-isti.

Cum era de asteptat, primarul PSD Andrei Volosevici a fost huiduit la scena deschisa și admonestat de mai mulți oameni aflați în piață.

Interesante sunt si reactiile edilului privind tratarea romilor care arata prejudecăţile periculoase pe care le are edilul şi discriminarea pe care multe comunităţi rome continuă să le resimtă astăzi in urbea lui Caragiale. Probabil are aceste prejudecati stiind ca mai multi romi au declarat la organele de cercetare penala despre mitele pe care le-au dat administratiei prin intermediari.

In anii 90’-92’ exista sloganul: „Cand soarele rasare, Iliescu apare”.

Adminstratia catastrofala a PSD-istului Andrei Volosevici a reusit sa reainvie acest slogan cu modificarea: „Ciolacu a aparut dezastrul s-a facut”.

Si, ca sa fie chiar de… „NOAPTEA MINTII”:

Daca nu ar fi de ras, ne-am tavali pe jos de atata ras. Nu credeam ca minciunile PSD-istului Andrei Volosevici ne mai pot starni astfel de stari. Atata poate, ce sa zicem!

(Cerasela N.).

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Samsung România și BMW redefinesc explorarea urbană cu Galaxy AI

Publicat

pe

De

Întreaga experiență poate fi descoperită pe samsung.com/ro, pe canalul de YouTube Samsung România și pe conturile de social media ale ambasadorilor Team Galaxy implicați în campanie

București, România – 24 mai 2024 – Samsung România și BMW România își unesc forțele pentru a transforma experiența de utilizare a Galaxy AI într-o explorare urbană a Bucureștiului. Prin intermediul telefoanelor Galaxy S24 Ultra, echipate cu AI și a mașinilor performante BMW, cele două branduri îi invită pe bucureșteni să descopere capitala într-un mod inedit, folosind chiar smartphone-ul nelipsit din buzunar, și îi provoacă să aducă astfel la viață povești nescrise și locuri emblematice din jurul lor.

Șase lideri de opinie și ambasadori Samsung – Cuza, Mirela Bucovicean, Goguci, Lili Sandu, Cristiana Oprea și Dan Babu – au condus ultimele modele de mașini BMW și au folosit la maximum toate funcțiile AI ale telefoanelor Galaxy S24 Ultra pe parcursul întregii nopți, cu misiunea de a descoperi poveștile nespuse din spatele unor clădiri emblematice din București.

Team Galaxy și lideri cheie de opinie se alătură celor două branduri

Cei șase au răspuns cu entuziasm provocării Samsung, în parteneriat cu BMW, fiind cunoscuți pentru pasiunea lor pentru adrenalină și activități ieșite din comun:

  • Mirela Bucovicean, pasionată nu doar de tehnologie, ci și de senzații tari, având numeroase cursuri și acreditări la activ, printre care și acreditări FIAși FRAS;
  • Cristiana Oprea, pilot profesionist de raliuri recunoscută la nivel internațional și totodată prima româncă pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri WRC;
  • Dan Babu, cunoscut pentru recenziile sale auto și înțelegerea profundă a tehnologiilor care echipează produsele din jurul său, de la mașini și până la smartphone-uri sau aparatură audio-video;
  • Goguci este un adevărat fan al tot ce înseamnă auto-moto, de la mașini până la ATV-uri, fiind mereu în căutare de noi aventuri;
  • Lili Sandu, mereu gata să exploreze orașul la volanul mașinii sale, dar și să sfideze stereotipurile din jurul femeilor-șofer;
  • Cuza, șofer împătimit și fan al ambelor branduri.

Indicii și provocări marca Questo

Campania, realizată în colaborare cu Questo, platforma premiată pentru jocurile sale de explorare urbană, a avut ca scop demonstrarea utilizării funcțiilor AI de pe Galaxy S24 în aducerea la viața a unor fragmente din istoria Bucureștiului.

În centrul acestei inițiative a fost funcția „Circle to Search” realizată împreună cu cei de la Google. Această funcție schimbă modul în care se realizează căutarea online, de la cea clasică din motorul de căuătare la un simplu gest de glisare sau încercuire pe ecran. Cu motto-ul „Încercuiește. Caută. Găsește.”, utilizatorul poate găsi în cel mai scurt timp informația de care are nevoie, încercuind pe ecran elementul care îl interesează, fie că este vorba despre o fotografie sau o clădire de interes, atât folosind degetul, cât și S Pen-ul telefonului. Informațiile devin accesibile pe loc, la îndemână, iar datorită inteligenței artificiale, rezultatele obținute pot conduce ulterior și către acțiuni mai complexe, precum plasarea rapidă de comenzi pentru anumite cumpărături, realizarea de programări sau identificarea de informații adiționale despre obiectul nou-descoperit.

Pe parcursul quest-ului, participanții au primit diverse provocări și indicii, fiecare dintre acestea necesitând utilizarea tehnologiei avansate a telefoanelor Galaxy S24 Ultra și a mașinilor BMW pentru a putea merge mai departe. De exemplu, funcția „Circle to Search” a fost folosită pentru a descoperi cele 5 destinații, „AI Interpreter” a fost folosit pentru a traduce anumite provocări din alta limbă, „AI Note Assist” pentru a transforma o știre din anul 1877 într-o postare de Social Media din zilele noastre, iar „AI Photo Editing” pentru a aduce la viață scene din trecut într-un mod creativ. În plus, întreaga experiență a avut loc pe timp de noapte pentru a evidenția capabilitățile foto, îmbunătățite datorită tehnologiei AI, de pe camerele seriei S.

Cinci clădiri emblematice din București au fost iluminate în cadrul acestei explorări urbane, alese în mod simbolic de Samsung și BMW pentru această campaniei datorită amplasării lor geografice. Palatul Universul, un reper istoric și cultural al orașului, Muzeul Theodor Aman, care găzduiește operele celebrului pictor român, Muzeul Hărților, care adăpostește o colecție impresionantă de hărți și globuri, Muzeul Victor Babeș, dedicat marelui savant român, și Conacul Golescu-Grant, o clădire cu o arhitectură impresionantă și o istorie bogată, au luminat cerul într-o noapte de mai, conturând cel mai mare cerc luminos din capitală pentru a marca astfel gestul simplu, dar de impact, din spatele funcției „Circle To Search”.

Întreaga experiență a fost facilitată de ultimele modele de mașini hibride BMW, mai exact BMW X2, iX1 și respectiv MINI Countryman. Acestea sunt disponibile atât în modele electric, mild-hybrid, cât și versiuni pe benzină sau diesel. Toate cele trei modele dispun de o interfață de generația 9, care este bazată pe Android Automotive și asigură o versatilitate semnificativ mai mare de aplicații prin pachetul Digital Premium. Sistemul permite update over-the-air de mai bine de cinci ani, inclusiv în România, și se remarcă printr-o serie de moduri de funcționare care transformă interfața și ambianța interioară ale automobilului, dar şi prin posibilitatea de a instala aplicaţii on-line, precum jocuri sau funcţii de sunet.

În plus, noile modele MINI dispun în premieră de un ecran OLED rotund spectaculos, de mare rezoluție, furnizat de Samsung Displays.

Întreaga experiență poate fi descoperită pe samsung.com/ro, pe canalul de YouTube Samsung România și pe conturile de social media ale ambasadorilor Team Galaxy implicați în campanie.

trAIește poveștile uitate din București cu Galaxy AI și BMW

Această inițiativă marchează un nou pas în colaborarea dintre Samsung și BMW, subliniind rolul esențial al tehnologiei AI în redescoperirea lumii din jurul nostru. Prin tehnologia avansată Samsung și prin excelența ingineriei auto BMW, poveștile ascunse ale Bucureștiului sunt scoase la lumină și devin accesibile oricui este interesat sau curios să le descopere, oriunde s-ar afla, în cel mai rapid și simplu mod posibil.

La Samsung, folosim tehnologia pentru a aduce beneficii tangibile în viețile oamenilor. Cu ajutorul funcțiilor de AI ale telefoanelor Galaxy S24, putem descoperi și chiar retrăi noi înșine istoria locurilor din jurul nostru pentru prima dată, printr-un quest captivant prin București adus la viață de inteligența artificială. Astfel le demonstrăm oamenilor că experiența de utilizare a unui telefon mobil merge dincolo de ecranul acestuia și poate deschide noi posibilități – în acest caz, o întreagă aventură de explorare a orașului în care trăim, plină de adrenalină și momente deosebite. Campania ilustrează misiunea noastră la Samsung de a folosi tehnologia pentru a crea experiențe semnificative și valoroase pentru utilizatorii noștri”, declară Simona Panait, Head of Marketing Samsung Electronics România & Bulgaria.

Pentru noi, parteneriatul cu Samsung este unul firesc, pentru că avem în comun o serie de tehnologii valoroase, aşa cum este display-ul OLED de înaltă rezoluţie folosit pe noile modele MINI. În acelaşi timp, avem în comun modul în care tehnologiile inteligente transformă interacţiunea utilizatorilor cu produsul. Acestea nu reprezintă un scop în sine, ci mai degrabă un facilitator cu valoare adăugată mare pentru «user experience». Altfel spus, pentru BMW Group soluţiile precum cele de inteligenţă artificială nu sunt implementate ca răspuns la un trend, ci pentru că pot îmbunătăţii semnficativ produsele noastre. Cred că acesta este un punct comun important pe care îl avem cu echipa Samsung. Cu experienţele de explorare urbană am creat un cadru inovativ pentru explorarea acestor noi tehnologii”, declară Alexandru Șeremet, Corporate Communication Manager la BMW România.

Prin acest parteneriat, Samsung România și BMW România încurajează românii de pretutindeni să pornească în (re)descoperirea și explorarea orașelor în care se află, cu ajutorul tehnologiei și a noilor funcții Galaxy AI. Aceste funcții sunt disponibile pentru testare chiar și pentru cei care nu utilizează flagship-uri Galaxy, fie că este vorba despre alte modele Android sau iOS, prin aplicația Try Galaxy, care poate fi descărcată gratuit din Play Store sau App Store deopotrivă.

Overtake The Ordinary

Reflectând asupra succesului campaniei „Overtake The Ordinary” de anul trecut, care a marcat începutul colaborării dintre Samsung și BMW, acest an aduce o continuare a acestei inițiative. Împreună, cele două branduri de top continuă să demonstreze cum tehnologia poate îmbogăți viața consumatorilor, oferind nu doar beneficii funcționale unice pe piață, ci și o experiență de utilizare la un nivel cu totul nou. Prin îmbinarea expertizei Samsung în tehnologie cu excelența BMW în ingineria auto, utilizatorii pot descoperi noi moduri de a interacționa cu lumea înconjurătoare.

Puteți urmări aventura Bucureștiului uitat pe contul de YouTube Samsung România, precum și pe conturile de social media ale ambasadorilor de brand implicați în campanie.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformative. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor purtabile, tabletelor, electrocasnicelor, sistemelor de rețea și soluțiilor de memorie, Sistem LSI, producției de semiconductori și soluțiilor LED, oferind o experiență conectată fluentă prin ecosistemul său SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru ultimele știri, vizitați Samsung Newsroom la adresa news.samsung.com/ro.

Despre BMW Group

Datorită celor patru mărci ale sale – BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. Reţeaua de producţie a BMW Group cuprinde peste 30 de facilităţi de producţie la nivel mondial; compania are o reţea globală de vânzări în peste 140 de ţări.

În 2023, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2,55 milioane de automobile şi peste 209.000 de motociclete. În anul fiscal 2023, profitul brut a fost de 17,1 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 155,5 miliarde de euro. La 31 decembrie 2023, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 154.950 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Compania stabileşte traseul pentru viitor încă dintr-o fază incipientă şi în mod constant face ca dezvoltarea sustenabilă şi gestiunea eficientă a resurselor să fie o piesă centrală a direcţiei sale strategice, de la lanţul de aprovizionare, trecând prin producţie, până la finalul fazei de utilizare a tuturor produselor sale.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

Deep Forest Fest Deep Forest Fest
Social24 de ore inainte

Deep Forest Fest – Festivalul de Muzică Electronică din Râmnicu Vâlcea revine în perioada 12-14 iulie, Under the Sign of the Wolf!

Situat în decorul natural captivant al platoului Fețeni din Râmnicu Vâlcea, Deep Forest Fest se afirmă ca un punct culminant...

Care sunt cele mai bune mărci de pudră pentru volum disponibile pe piață? Care sunt cele mai bune mărci de pudră pentru volum disponibile pe piață?
Uncategorized2 zile inainte

Care sunt cele mai bune mărci de pudră pentru volum disponibile pe piață?

Când vine vorba de îngrijirea părului, fiecare detaliu contează. Pentru mulți dintre noi, obținerea volumului dorit poate fi o adevărată...

Afaceri2 zile inainte

Rent a car pentru mobilitate

Romania este vizitata zilnic de sute de turisti si oameni de afaceri atrasi de frumusetea si diversitatea acestei tari. De...

Afaceri2 zile inainte

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Uncategorized2 zile inainte

TikTok extinde experiența Taylor Swift în aplicație pentru a sărbători turneul Taylor Swift | The Eras Tour 2024

Experiența extinsă de pe platformă oferă fanilor Swifties mai multe modalități de a interacționa cu ceilalți membri din comunitatea artistei,...

marketing digital pentru afaceri publicitate pe rețelele sociale optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) vizibilitate online imagine de marcă online marketing digital pentru afaceri publicitate pe rețelele sociale optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) vizibilitate online imagine de marcă online
Afaceri2 zile inainte

SecureMeNow: Cum Un Magazin Online Personalizat Îți Poate Revoluționa Afacerea

Suntem aici să ajutăm afacerile să reușească în lumea digitală. Un magazin online personalizat poate schimba complet felul în care îți...

Uncategorized2 zile inainte

realme a lansat oficial flaghsip killer-ul GT 6

Realme, brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume, anunță lansarea globală a seriei realme GT 6, care...

Uncategorized4 zile inainte

Vei avea nevoie de mai mult decât o consolă pentru a te juca din mers

Jucătorii din întreaga lume au făcut o pasiune pentru jocurile pe mobil. Foarte multe persoane nu-și pot imagina o vacanță...

Uncategorized4 zile inainte

Future Jobs Cup, un proiect CSR susținut de TikTok și Școala de Valori, își anunță câștigătorii: cine sunt românii inovatori ai noii generații

București, 18 iunie 2024 – TikTok și Școala de Valori anunță finaliștii Future Jobs Cup, o inițiativă CSR concepută să...

Eveniment4 zile inainte

PC Garage te echipează gratuit cu un SSD Lexar

București, România – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același...

Administrație locală4 zile inainte

Samsung Galaxy S24 Ultra va îmbunătăți experiența de vizionare a Jocurilor Olimpice de la Paris, în 2024

În colaborare cu CIO și OBS, tehnologia Samsung Galaxy va oferi fanilor din întreaga lume o perspectivă nouă asupra celor...

Eveniment4 zile inainte

Sheba anunță o nouă identitate de brand, un nou portofoliu și noi pisici rafinate pe ambalaj

București, 18 iunie 2024 – Sheba, brandul de hrană umedă pentru pisici din portfoliul Mars, anunță astăzi o nouă identitate...

Eveniment4 zile inainte

Dreame intră oficial pe piața din România și lansează 7 produse inteligente pentru casă

Dreame Technology (sau pe scurt “Dreame”), companie globală de tehnologie care oferă produse premium de larg consum, axată pe dezvoltarea...

Eveniment5 zile inainte

SSD-ul extern Kingston XS1000 câștigă premiul Red Dot în 2024

Câștigătorul premiului Red Dot: Cel mai bun design  București, România – 18 iunie 2024 – Kingston Digital Europe Co LLP, o companie din domeniul...

Uncategorized5 zile inainte

Cum să creezi pagini de destinație eficiente pentru site-uri de prezentare

Crearea unor pagini de destinație eficiente este esențială pentru succesul site-ului dumneavoastră de prezentare. Paginile de destinație bine concepute atrag...

Politică locală5 zile inainte

Incompetenţa guvernului ne duce spre un deficit bugetar estimat de 6.9%, mult peste deficitul asumat

Comisia Europeană ne reconfirmă faptul că România este condusă haotic de actualul guvern, iar deficitul bugetar prognozat pentru acest an...

Știrile Săptămânii