Exclusiv
FSANP anunță proteste și acțiuni în justiție împotriva tăierilor de drepturi salariale – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 2 lunipe
Corupție și abuz în sistemul de salubritate: afaceri și legături murdare în Prahova (aici)
Problema tarifelor impuse de operatorul de salubritate UWS/Rosal în Ploiești
Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI (II)
Recent, sumele exorbitante solicitate de operatorul de salubritate UWS (fost Rosal) pentru gestionarea deșeurilor menajere au fost caracterizate ca o adevărată „țeapă”, desfășurată sub ochii autorităților, sprijinită de o parte din media locală. Tariful pentru serviciile de salubritate a crescut semnificativ, atingând 25,98 lei/persoană în mediul urban (Ploiești, Boldești-Scăeni) și 14,29 lei/persoană în mediul rural.
Începând cu ianuarie 2023, Rosal Grup a fost rebranduit ca United Waste Solutions (UWS), modificare ce va fi reflectată pe toate documentele emise. UWS va continua prestarea serviciilor contractate, fără a afecta utilizatorul final.
Un document al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova” arată că tarifele includ sume pentru colectarea separată a deșeurilor, activitățile de sortare și tratare. Astfel, tariful total în mediul urban se ridică la 25,98 lei/persoană/lună, TVA inclus.
Operatorul UWS/Rosal a promis investiții în colectarea selectivă, inclusiv achiziționarea de mașini și pubele. Cu toate acestea, realitatea demonstrează că aceste promisiuni nu s-au materializat, fiind realizate sub 10% din investițiile planificate. Această situație a stârnit nemulțumirea cetățenilor, care observă cum, sub pretextul îmbunătățirii serviciilor, se fură sume considerabile din bugetul local.
Comportamentul pasiv al autorităților ADI și CJ Prahova în fața acestor abuzuri este alarmant. Aceste instituții nu au notificat operatorul de salubritate și nu au luat măsuri pentru rezilierea contractului, permițând ceea ce mulți consideră a fi un furt flagrant. Această pasivitate ridică întrebări legate de motivațiile din spatele acesteia, având în vedere conducerea UWS/Rosal Ploiești, care include un fost ofițer SRI (Ciobanu D.).
Prejudicii și corupție în afacerile lui Niculescu
În centrul unei controverse majore se află Bogdan Niculescu, patronul companiilor de salubritate din Prahova, care a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Niculescu locuiește într-o vilă impresionantă, ce a fost deținută anterior de fondatorul primului canal de știri din România, Prigoană. Deși în fața numeroaselor plângeri și dosare penale, Niculescu reușește să păstreze o serie de contracte de salubritate extrem de profitabile și controversate, beneficiind de suportul unor funcționari publici.
Afacerea sa este considerată de mulți o adevărată structură de putere, deși lasă în urmă mirosuri insuportabile. La Ploiești, Niculescu este asociat cu grupul Coldea, care a reușit recent să își mențină contractele cu Consiliul Județean Prahova, în contextul unei game ample de nereguli. Direcția Națională Anticorupție derulează o anchetă în acest caz, având în vedere legăturile lui Niculescu cu generalul Florian Coldea, o figură centrală în rețelele de crimă organizată.
Conflictul și manipularea ilegală
Trimis în judecată într-un dosar de corupție, Niculescu deține atât contractul pentru colectarea deșeurilor, cât și pe cel de sortare. Această situație a generat un război deschis cu implicarea autorităților locale, însă, paradoxal, în favoarea celui acuzat că prejudiciază comunitatea.
Contractele lui Niculescu sunt pline de nereguli și, chiar dacă UWS SRL nu a avut licență de operare timp de aproape o lună, ADI Prahova nu a inițiat procedura de reziliere a contractului. Neplata redevenței de către companie a generat o restanță de circa 8 milioane de lei, dar Consiliul Județean nu reușește să recupereze aceste sume, subliniind complicitățile la nivel local.
Conexiuni și afaceri opace: Grupul Coldea
Grupul lui Coldea s-a conectat la bugetul județean, iar veniturile obținute de UWS SRL din contractele de salubritate sunt cesionate către Toyo Motors Center SRL, o companie deținută de Tarek. O astfel de practică ridică suspiciuni de fraudă financiară, mai ales într-un caz în care UWS a cesionat o sumă semnificativă pentru servicii prestate.
Se evidențiază legături profunde între mafia deșeurilor din Prahova și stilul extravagant de viață al lui Niculescu, care a fost observat conducând un Bentley Bentayga de aproximativ 300.000 de euro. Sursele indică faptul că Niculescu petrece frecvent la cazinouri și restaurante de lux, alimentând astfel speculațiile legate de obținerea ilicită a averii.
Corupție și influențe în instituțiile de forță
În martie 2022, Bogdan Niculescu a intrat în vizorul DNA pentru abuz în serviciu și compania sa, Rosal, a fost acuzată ca persoană juridică pentru complicități în abuzuri. În ciuda acestor acuzații, stilul său de viață extravagant continuă să atragă atenția și ridică semne de întrebare despre integritatea și legitimitatea afacerilor sale.
Legăturile dintre gruparea lui Coldea și operatorii din sectorul de salubritate sugerează un sistem bine organizat, capabil să submineze ordinea constituțională. Aceste conexiuni indică nu doar corupția din afacerile de salubritate, ci și cum figure cheie din instituțiile de forță românești au adoptat comportamente interlope, în contradicție clară cu responsabilitățile lor oficiale.
Concluzia
Prejudiciile estimate aduse de Bogdan Niculescu și rețelele sale se ridică la aproximativ 30 milioane de euro, subliniind gravitatea problemelor de transparență și legalitate în administrarea contractelor de salubritate din București și Prahova. Această situație alarmantă reflectă o rețea bine organizată de interese economice și politice, consolidată de statul paralel creat de generalul Florian Coldea, care continuă să exercite un impact considerabil asupra justiției și economiei locale.
Impasibilitatea autorităților ADI și Consiliul Județean Prahova în fața abuzurilor este alarmantă și evidențiază puterea Statului Paralel creat de generalul Florian Coldea. Aceste instituții nu au notificat operatorul de salubritate și nu au inițiat măsuri pentru rezilierea contractului, acceptând astfel ceea ce mulți consideră a fi un furt flagrant. Pasivitatea autorităților ridică întrebări serioase cu privire la motivațiile din spatele acesteia, având în vedere conducerea UWS/Rosal Ploiești, care include un fost ofițer SRI, Ciobanu D., un fost ofiter SRI – obscur, slab pregatit si cu mari probleme de caracter si comportamentale.
De ce tremură „chiloții” instituțiilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova” și ale CJ Prahova în fața conducerii UWS/Rosal Ploiești, care include un fost ofițer SRI, Ciobanu D., un ofițer obscur, slab pregătit și cu grave probleme de caracter și comportament?
Motivul este pentru ca acest ofițer obscur si slab pregatit, pe când activa în SRI, a fost subalternul și „sclavul” unui șef de la Sectorul A, „Apărarea Constituției”.
Acest șef a devenit, ulterior, „directorul”/comandantul Direcției A din cadrul SRI, „Apărarea Constituției” din SRI, direcție care controla activitatea justiției în România, ceea ce se traduce, pe înțelesul cititorilor, în Statul Paralel creat de generalii Coldea și Dumbrava, precum și de fostul procuror „Portocala”, la nivel local.
Acum poate înțelege anumite persoane din afaceri și șefi din PNL care au fost țintiți cu dosare penale, unii pentru a li se fura afacerile, iar alții pentru a fi îndepărtați din funcții prin intermediul culoarelor justiției create de Statul Paralel. Fostul șef al actualului director al UWS/Rosal Ploiești, Ciobanu D., in speta, generalul penal care a ajuns ditamai seful Directiei A, condamnat cu suspendare, beneficiază si de avantajul de a avea doi copii, unul în funcție la SRI Prahova, iar celălalt fiind, si in prezent, șef suprem la DGIPI din cadrul M.A.I.
Cu sprijinul acestora s-au comis toate ilegalitățile în Prahova.
Reamintim că generalul (r) SRI (tatal bosului suprem de la DGIPI din cadrul M.A.I) a fost trimis în judecată de DNA ca fiind samsar de informatii si pentru mai multe fapte de corupție și cercetat pentru încercarea de a tranzacționa informații secrete de stat cu persoanele monitorizate de instituția sa.
Potrivit rechizitoriului, generalul mentionat, tatal celui de la DGIPI i-a propus lui Ovidiu Tender să obțină de la Administrația Prezidențială avansarea tatălui său (fost colonel de Militie), oferindu-i în schimb informațiile monitorizate de SRI despre el. De asemenea, acesta a beneficiat de culoarele justiției, primind doar 3 ani cu suspendare.
Mai mult, „nu știm” care dintre cei doi copii ai generalului a fost dat afară de la Academia de Informații a SRI pentru consum de droguri, dar probabil această ghicitoare este ușor de înțeles pentru cititori, având în vedere că un copil este cadru activ al SRI, iar celălalt este șeful suprem al DGIPI, cu o avere impresionantă, aceste aspecte le vom descoperi impreuna in articolele urmatoare din acest serial.
Aceste fapte din Prahova, împotriva unor oameni de afaceri cărora li s-au „furat” afacerile și a unor șefi din PNL Prahova cărora li s-au înscenat dosare penale, au fost posibile prin trădarea din interiorul PNL Prahova, având la baza, un personaj care întotdeauna a tradat, caracterizat prin faptul că tatăl său a fost în securitate. Acest personaj este prieten și ajută afacerile lui Anastasecu Mihai de la Câmpina și pe cele ale lui Mihai Tufan, partenerul lui Anastasecu Mihai. Detalii noi despre practicile neetice promise de gruparea lui Coldea ies la iveală, în special în legătură cu controversatul om de afaceri Mihai Tufan. Doru Trăilă, avocatul intermediar, ar fi facilitat transferurile de fonduri între cei care doreau să scape de condamnări și generalii implicați. Deși a fost deschisă o anchetă majoră, indivizii asociați lui Coldea continuă să activeze în afaceri.
Corupție și șantaj: Grupul criminal din spatele afacerilor lui Niculescu și Coldea
Generalul în rezervă al statului român, împreună cu un alt general provenit de la SRI, Dumitru Dumbravă, a fost implicat în constituirea unui grup criminal organizat, care a recurs la șantajul unor oameni de afaceri pentru a le extorca bani. Activitățile acestora au avut loc chiar în zilele noastre. Un caz de notorietate este cel al omului de afaceri Cătălin Hideg, care, după ce a fost condamnat la închisoare, a fost obligat să achite suma de 600.000 de euro pentru a beneficia de o soluție favorabilă la apel. Disperat, Hideg s-a adresat Ambasadei Statelor Unite, care l-a denunțat pe generalul Florian Coldea. Victima și-a îndreptat apoi speranțele către DNA, aducând dovezi sub formă de înregistrări audio ale șantajului. Aceasta reprezintă doar vârful icebergului unui scandal de amploare!
După ce generalul Florian Coldea a fost chemat la DNA și inculpat, alături de generalul Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă și omul de afaceri Dan Tocaci, mulți au început să vorbească. Dosarul examinează modul în care aceștia ar fi încercat să obțină fonduri de la Cătălin Hideg, promițându-i o soluție mai favorabilă la Curtea de Apel București, grație influenței lor asupra judecătorilor.
Influența extinsă a grupării Coldista
Detalii noi despre practicile neetice promisiune ale grupării lui Coldea ies la iveală, în special în legătură cu controversatul om de afaceri Mihai Tufan. Doru Trăilă, avocatul intermediar, ar fi facilitat transferurile de fonduri între cei care doreau să scape de condamnări și generalii implicați. Deși a fost deschisă o anchetă majoră, indivizii asociați lui Coldea continuă să activeze în afaceri.
La doar șapte zile după ce a fost pus sub acuzare de DNA, Doru Trăilă ar fi obținut o sumă considerabilă, peste 10 milioane de euro, dintr-un contract cu Mihai Tufan. Acesta a activat o clauză dintr-un contract de fiducie, încheiat la câteva luni după eliberarea condiționată a lui Tufan din închisoare, unde ispășise pedeapsa pentru tentativă de omor.
Controlul asupra afacerilor
Prin contractul de fiducie, Trăilă a dobândit puterea de a acționa în numele lui Tufan pe o perioadă de șapte ani, pentru trei firme în care Tufan era acționar: Vektor Elements, Elsid și Electrocarbon. Acest contract îi asigura lui Trăilă un onorariu lunar de 15.000 de euro, precum și un comision de 3,5% din profitul net anual. Anul trecut, Trăilă a încasat astfel peste 571.000 de euro.
Pe 29 mai, la câteva zile după ce grupul lui Coldea a fost audiat, a avut loc o întâlnire a acționarilor firmei SC Vektor Elements SRL. În acest context, Trăilă a decis ca profitul obținut de companie, respectiv 50.054.239,20 lei, să rămână nerepartizat, acționând împotriva intereselor lui Mihai Tufan. Semnarea contractului de fiducie ar putea fi interpretată ca o plată pentru „optimizarea judiciară” ce l-a ajutat pe Tufan să fie eliberat din închisoare. Tufan, care avea de ispășit 3 ani și jumătate pentru înjunghierea repetată a unei angajate, a fost eliberat condiționat în octombrie 2023 și, la doar patru luni distanță, a cedat controlul asupra afacerilor sale lui Trăilă.
Ziarul Incisiv de Prahova a investigat și va aduce la lumină legăturile dintre oamenii politici de la vârful PNL Prahova și eliberarea lui Mihai Tufan, precum și conexiunile acestora cu Penitenciarul Ploiești.
Misterul din spatele consilierului „personal” al lui Bogdan Niculescu: Corupție și conexiuni ocultate în Prahova
Cine este misteriosul consilier personal al lui Bogdan Niculescu, patronul companiilor de salubritate din Prahova, care a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție?
Este important de menționat că întreaga grupare, incluzând toate persoanele implicate, a beneficiat de protecție din partea SRI, DGIPI, DNA, precum și a polițiștilor corupți din IPJ Prahova, procurorilor și magistraților. Toți aceștia nu au fost deranjați nici măcar cu o condamnare, făcând parte din ceea ce se numește Statul Paralel și beneficiind de „culoarele justiției” elaborate la nivel local de Gruparea generalului Florian Coldea și fostul procuror Negulescu Mircea de la DNA ST Ploiești.
Controversatul colonel Claudiu Croitoru ar fi fost pus sub urmărire penală în cadrul Direcției de Informații Regionale Prahova. Acesta si finul consilierului fostului primar Adrian Dobre, Dumitru Răzvan, suspectat de primirea unor sume de bani și utilizarea necorespunzătoare a acestora de la libanezi.
Mircea Eliade spunea: „Mediocritatea este cu atât mai impresionantă cu cât o descoperi într-o structură ce se consideră deasupra mediocrității.”
Reorganizarea SRI a generat o stare de nemulțumire printre cunoscători
Astfel, Direcțiile de Informații din județele Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș și Teleorman s-au reunit pentru a forma Direcția Regională de Informații Prahova. La conducerea acestei entități a fost numit controversatul colonel Claudiu Croitoru, care anterior a fost șef la DJI Brașov și a fost investigat penal pentru falsificarea unor probe în cazul Paltin Sturdza.
Pe 31 iulie 2018, Tribunalul Militar Cluj a decis ca 12 ofițeri SRI de la Brașov, inclusiv colonelul Croitoru, să fie urmăriți penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual și abuz în serviciu, conform unei știri din 10 septembrie publicată de Evenimentul Zilei. Aceștia sunt bănuiți că au modificat în mod semnificativ transcrierea unor convorbiri purtate de Paltin Sturdza, care erau probatorii într-un dosar de la DNA Brașov.
Cei 12 ofițeri au fost audiați ca martori de procurorul militar Gheorghe Stanciu, care a decis, în final, să închidă dosarul, susținând că actele acestora se încadrează în legalitate. Nemulțumit de această concluzie, Paltin Sturdza a depus o plângere la Tribunalul Militar Cluj, iar judecătorii au hotărât ca ofițerii să fie investigați pentru infracțiunile menționate.
În urma cercetărilor SRI, s-a ajuns la concluzia că majoritatea ofițerilor sunt nevinovați, în afară de colonelul Claudiu Croitoru, colonelul Lucian Enache și căpitanul Mariana Chițuc, care aveau cunoștință despre dosarul Sturdza. SRI a declarat că procurorul de caz a acționat de unul singur solicitând asistența ofițerilor de informații.
Un alt nume controversat asociat cu noua Direcție este Dumitru Răzvan, finul lui Eugen Prună, actual consilier al primarului din Câmpina, fost colonel SRI și fost consilier al primarului PNL din Ploiești, Adrian Dobre, coleg de camera la studii cu actualul primar al Ploiestiului, Andrei Volosevici.
Dumitru Răzvan a fost avansat în mod surprinzător în funcția de șef al Serviciului Antitero, având responsabilități pentru toate județele menționate anterior.
Legăturile strânse dintre operatorul de salubritate și foști ofițeri de informații sugerează o complicitate îngrijorătoare, lăsând populația județului Prahova să suporte consecințele și confirmând conexiunea cu Statul Paralel. Această situație ilustrează nu doar tarifele exorbitante impuse de UWS/Rosal, ci și complicitatea și inactivitatea instituțiilor responsabile. Prejudiciile suferite de cetățeni trebuie să fie tratate cu seriozitate, iar operatorii care nu își respectă angajamentele asumate trebuie să fie trași la răspundere.
În concluzie, prin aceste acțiuni, operatorul de salubritate, cu ajutorul autorităților, încasează ilegal, lunar, aproximativ 22 milioane de lei, fără a efectua investițiile promise. Acceptarea acestei situații de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și Consiliul Județean Prahova contribuie la sărăcirea locuitorilor județului. Sa nu mai aducem vorba de redeventa care trebuie achitata in aceasta saptamana… Este evident că cei de la IPJ Prahova aleg să nu observe aceste abuzuri, sub „motivul” că Ginel Preda a fost „uns” interimar la conducerea instituției tocmai pentru a proteja aceste grupări de criminalitate economico-financiară organizată, caci face parte si acesta din Statul Paralel inca de pe vremea procurorului „Portocala”(vom reveni si cu declaratiile date de acesta la DNA ST PLoiesti, pe vremea cand procurorul „Portocala” – „taia si spanzura” in unele Statului Paralel).
Recent, informațiile obținute de noi sugerează că primarul PSD-ist în funcție, Andrei Volosevici, criticat pentru activitățile sale, își îndreaptă atenția către „fostul si actualul” Rosal și grupările asociate, chiar și în perioada concediului. Scopul său ar fi acela de a asigura continuarea contractelor cu această firmă, care este parte a rețelei controlată de generalul Florian Coldea. Se pare că Volosevici „aleargă” în interesul Rosal pentru a facilita câștigarea unui nou contract cu autoritățile locale, consolidând astfel influența și beneficiile acestei afaceri controversate.Vom reveni cu dezvaluiri socante. (Cristina T.).
Iti recomandam
-
Hesburger deschide al cincilea restaurant din România, la Băneasa Shopping City, și ajunge la o investiție de 1,65 milioane de euro pe piața locală
-
CARMEN ELECTRA, SUTE DE MII DE APRECIERI DIN LUMEA ÎNTREAGĂ PURTÂND O PIESĂ CREATĂ DE O ROMÂNCĂ
-
Noua combină frigorifică TCL Combi Fridge ajută la reducerea risipei de alimente
-
Dyson anunță că muzicianul Stormzy devine Ambasador Global pentru căștile Dyson OnTrac™ 55 de ore în mintea unei vedete rock
-
Cel mai bun instrument pentru era AI: cum să vă alegeți laptopul potrivit
-
Allview Solar Energy intră în parteneriat cu Austrotherm, pentru realizarea unui sistem fotovoltaic de 999,90 kWp, în scopul eficientizării consumului de energie şi reducerii emisiilor de dioxid de carbon
Exclusiv
Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, plasat sub control judiciar în dosarul de corupție/Arestări și propuneri de arestare preventivă – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 7 zilepe
octombrie 26, 2024Fostul primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, care în ultima sa zi de mandat a fost reţinut într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti ce vizează mai multe fapte, a fost pus sub control judiciar, au precizat, vineri, surse judiciare citate de Agerpres.
Potrivit surselor citate, tot sub control judiciar a fost plasat şi administratorul unei firme care fusese reţinut în acelaşi dosar.
Alte două persoane, între care un jurnalist şi un administrator al unei alte societăţi comerciale, vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, arată sursele citate.
„La data de 24 octombrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţeri din cadrul SGA Dâmboviţa, DGA-Structura Centrală, SJA Buzău, IPJ Dâmboviţa şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ‘Matei Basarab’ din Ploieşti, au efectuat şapte percheziţii la locuinţele a trei inculpaţi şi sediile sociale ale mai multor societăţi comerciale, inclusiv SC Hale şi Pieţe SA Ploieşti, în dosar efectuându-se cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, şantaj, uzurparea funcţiei, ultraj, purtare abuzivă”, a informat, joi, un comunicat al PCA Ploieşti.
Conform sursei citate, în perioada aprilie-septembrie 2021, suspectul V.A.L. (Volosevici Andrei Liviu – n.r.), în calitate de primar al municipiului Ploieşti, ar fi adresat injurii şi ameninţări, în mod repetat, preşedintelui Consiliului de Administraţie al SC Hale şi Pieţe Ploieşti pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale cu încălcarea dispoziţiilor legale.
Din cei patru reținuți ieri seară (Andrei Volosevici, pseudo-jurnalistul șpăgar și șantajist, omul de casă și mâna dreaptă a procurorului „Portocala”, respectiv Stavri Cătălin de la ziarul de șantaje Incomod Prahova, nașul acestuia Belu Claudiu, un alt șantajist și borfaș, și administratorul Puiu de la Hale și Piețe), Volosevici și administratorul vor intra în control judiciar, iar pentru cele două personaje toxice din crima organizata din Prahova, respectiv Stavri și Belu, se va solicita propunerea de arestare pentru 29 de zile.
Corupția la vârful Primăriei Ploiești: Dezvăluiri despre Andrei Volosevici și rețeaua de ilegalități
Un final tragic pentru mandatul lui Andrei Volosevici
Ultima zi de mandat a lui Andrei Volosevici la Primăria Ploiești s-a încheiat într-un mod extrem de nefavorabil. Este esențial să recunoaștem rolul ziarului Incisiv de Prahova în expunerea acestor grave fapte de corupție. De aproximativ trei ani, publicația noastră a dezvăluit detalii despre această grupare organizată de criminalitate economico-financiară. Este cert că și cei care l-au protejat pe Volosevici trebuie să răspundă penal, în special polițiștii corupți, printre care se evidențiază Frangulea Alexandru, numit la conducerea DGA Prahova tocmai pentru a îngropa acest dosar.
Rolul esențial al ziarului Incisiv de Prahova în expunerea corupției
Merită lăudat procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care, similar cu situația din dosarul WHITE TOWER puternic legat de mafia imobiliară, a realizat anchete în colaborare cu ofițeri din S.G.A. Dâmbovița, D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Buzău și I.P.J. Dâmbovița, evitând implicarea ofițerilor din IPJ Prahova.
Funcționarii corupți și protecția ilegalităților
Pseudo-Jurnalistul Cătălin Stavri, cunoscut pentru problemele sale cu drogurile, este omul de teren folosit ca interfață vizibilă pentru a ascunde ilegalitățile grupării. El reprezintă ultima verigă a activităților ilicite, fiind specializat în jurnalism de șantaj. După ce a expus mai multe nereguli ale chestorului Mirițescu, cei doi au ajuns la o înțelegere, devenind „parteneri în crime”, iar Stavri a devenit de fapt un acolit al acestuia – dacă am folosi un limbaj mafiot, l-am putea descrie drept soldatul grupării.
Cătălin Stavri: de la luptător anticorupție la complice
Profitând de informațiile transmise de polițiști corupți și de intervenția directă a chestorului Mirițescu, Cătălin Stavri solicita și primea beneficii financiare direct de la agenții economici din Prahova. Aceștia erau șantajați prin amenințări cu publicarea unor materiale de presă defăimătoare sau cu inițierea de anchete penale.
De asemenea, cei de la ziarul Incisiv de Prahova au fost amenințați, șantajați și denigrați de pseudo-jurnalistul Cătălin Stavri, exact pentru a împiedica dezvăluirile noastre. Cu toate acestea, o nouă investigație realizată de redacția noastră a fost finalizată cu succes, primind confirmarea din partea procurorilor.
Schema de corupție: Voturile romilor din Ploiești în schimbul banilor
CUM A CUMPĂRAT VOLOSEVICI VOTURILE ROMILOR PLOIEȘTENI, ÎNȘELÂND UN OM DE AFACERI CU 210.000 DE LEI
Andrei Volosevici a realizat o strategie controversată pentru a obține voturile romilor din Ploiești, implicându-se în afaceri dubioase și înșelăciuni. Cătălin Stavri, inițial adversar al chestorului Mirițescu și cunoscut pentru imaginea sa de luptător împotriva corupției din poliție, a ales să se alăture rețelei corupte din primărie, devenind omul de teren al lui Volosevici și colaborator al unor politicieni și oameni de afaceri.
Între escrocherie și promisiuni: soarta contractelor cu Primăria
Stavri colabora cu Alexandru Frangulea, supranumit „Căpitan la 15 ani”, beneficiind de informațiile oferite de acesta pentru a șantaja antreprenori locali. Volosevici îl folosea pe Stavri în diverse scheme dubioase, unde acesta negociază și primește mită în numele primarului. În rechizitoriul DNA, Stavri apare mai frecvent decât Volosevici în contexte legate de ilegalitate, fiind prezent în momente cheie.
La alegerile locale din 2020, Stavri a fost legătura dintre Volosevici și omul de afaceri rom, G.V., care a avut rolul de sponsor, facilitând contactul cu liderii informali din cartierele ploieștene cu o populație preponderent romă. Aici se includ zonele Mimiu (1800 potențiali votanți romi), Radu de la Afumați (500 votanți) și Bariera Basarab (300 votanți). Stavri a mediat un acord prin care se oferea o „atenție” de 100 de lei pentru fiecare votant, plus 20.000 – 30.000 de lei pentru organizarea unei petreceri dedicate romilor în ziua alegerilor, cu mâncare și băutură.
Totalul estimat al acestei operațiuni a variat între 200.000 și 300.000 lei, sumă ce urma să fie plătită de G.V. în schimbul unor contracte pentru prelucrarea apelor uzate din județ, cu scopul recuperării investiției. Promisiunea de a îmbunătăți condițiile de trai ale romilor includea asfaltarea cartierului Mimiu.
Stavri a cerut 300.000 lei de la G.V., care a acceptat să plătească în tranșe, până în ziua alegerilor. Cu trei zile înainte de vot, G.V. i-a oferit lui Stavri 130.000 lei, dintre care 80.000 lei au ajuns la liderul comunității din Mimiu. 70.000 lei au fost împărțiți votanților sub forma unor cadouri de 100 lei, în timp ce restul de 10.000 lei a fost reținut de lider pentru a compensa verii săi care l-au ajutat.
Destinul sumelor rămase neclare
Ce s-a întâmplat cu celelalte 50.000 lei din totalul de 130.000? Acestea au fost păstrate de Cătălin Stavri, cu argumentul că erau necesare pentru alte cheltuieli electorale. În zilele următoare, G.V. i-a mai oferit lui Stavri 80.000 lei pentru mită electorală adresată romilor din cartierele Radu Afumați și Bariera Basarab. Din aceștia, doar 10.000 lei au fost dați celor patru lideri informali pentru mobilizarea votanților, iar destinul restului de 70.000 lei rămâne neclar, cert fiind că nu au ajuns la votanți.
Timp de șase luni, omul de afaceri a încercat să își onoreze contractele preferențiale cu Primăria, însă Cătălin Stavri, purtătorul de cuvânt al lui Volosevici implicat în afaceri dubioase, l-a amăgit constant, amânând nejustificat orice finalizare a acestora. Astfel, omul de afaceri a fost escrocat de 210.000 lei de către indivizi influenți din societate.
Pentru a nu rămâne complet în pagubă, omul de afaceri a apelat la Stavri, prin intermediul unui cunoscut, cerându-i să medieze prelungirea unui contract cu fabrica de sucuri Timbark care viza gestionarea apelor uzate, precum și obținerea unei clauze de exclusivitate pe această activitate. Stavri a acceptat să intervină, dar cu condiția ca G.V. să cedeze 50% din noul contract către firma unui prieten, Claudiu Bellu, proprietar de restaurant. Omul de afaceri a fost de acord, dar a dorit să includă o rudă în acest aranjament, astfel profitul urmând a fi împărțit astfel: 50% la G.V., 25% la Stavri.
Ulterior, Stavri a solicitat de la G.V. 10.000 lei pe care să-i folosească ca mită pentru directorul Timbark, în schimbul mult doritei exclusivități și a extinderii serviciilor pentru apele uzate. Ca argument pentru această intervenție, Stavri a invocat o cunoștință din Garda de Mediu, o directoare ce avea atribuții în emiterea avizelor necesare pentru Timbark, care ar putea influența semnificativ obținerea contractului în condiții favorabile.
Spre deosebire de așteptările anterioare, de această dată lucrurile au avut un rezultat pozitiv: contractul a fost nu doar prelungit, ci și prețul serviciilor a fost dublat, iar volumul serviciilor a crescut. Pentru a asigura legalitatea fondurilor, a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii de publicitate și consultanță între firma lui Bellu (Bell Studio Expresiv) și cea a lui G.V. (Gentoil SRL). În realitate, nu a fost creat niciun material publicitar, dar banii au avut flux constant către contul firmei.
Pe de altă parte, administratorul asociat al firmei lui G.V. susține că procentul din încasările Gentoil care ajungea la firma lui Bellu nu era de 25%, ci de 10%. De asemenea, el afirmă că cei 10.000 lei oferiți echipei Stavri-Bellu pentru a fi dați ca mită directorului Timbark au fost clasificați sub forma unui contract de comision. Totuși, nici de această dată lucrurile nu au decurs conform așteptărilor: contractul a fost reziliat după doar șase luni, iar din cei 20.000 lei transferați firmei lui Bellu, doar 3.000 lei ajungeau la ruda lui G.V., Stavri pretinzând că o parte semnificativă a sumelor s-a dus sub formă de cotizație lunară către misterioasa directoare de la Mediu.
Beneficiile pentru Claudiu Bellu
Ca un mic bonus pentru rolul său în această schemă, Bellu a beneficiat de furnizarea unor servicii de catering pentru administrația locală, prin intermediul prefectului de Prahova.
G.V. susține că i-ar fi împrumutat lui Stavri 12.000 euro pentru ca acesta, în calitate de „bărbat de onoare”, să returneze o mită inițială dată de un angajat al Poliției (IPJ Prahova), Iustin Panait, care dorea să devină director al instituției Politiei Locale Ploiesti. Acesta ar fi fost forțat să încalce o reglementare care impunea ca un șef al Poliției Locale să aibă o vechime de minim 7 ani pe un post care necesită studii superioare, un aspect confirmat de un coleg al lui Panait, care a menționat că Panait îl informa despre încercările sale de a scurta calea în carieră.
Despre toate aceste dezvăluiri, puteți accesa arhiva ziarului nostru începând de acum 3 ani de zile (aici), (aici), (aici), (aici), etc.
Vom reveni. (Cerasela N.).
Exclusiv
Emil Pascut despre impactul prostiei în funcții decizionale și controversele OUG 59/2017
Publicat
acum 3 săptămânipe
octombrie 11, 2024Emil Pascut, de la Sindicatul Diamantul, analizează diferența dintre prost și inteligent, subliniind că un „prost” care își cunoaște limitele și rămâne în zona sa de competență nu reprezintă un pericol pentru societate. El susține că deciziile greșite ale unui astfel de individ afectează mai mult propria persoană și, eventual, câțiva ghinioniști din cercul său de interacțiune. Aceștia pot fi considerați utili statului și societății atâta timp cât nu își depășesc condiția.
Problema apare însă atunci când prostul acumulează putere, depășind artificial condiția sa prin relații și influențe, ajungând în funcții de decizie unde poate lua măsuri distructive. „Acest gen de prost reprezintă o amenințare pentru securitatea statului,” avertizează Pascut, adăugând că, atunci când se combină prostia cu „răufăcători” – indivizi inteligenți care acționează în interes personal – pot apărea efecte distructive exponențiale în sistemul de stat.
Referindu-se la contextul în care a fost adoptată OUG 59/2017, Pascut subliniază distrugerea pensiilor militare prin erodarea puterii de cumpărare și a echității între generații. El argumentează că această măsură a fost rezultatul unei combinații fatale de decizii proaste și interese personale atât din partea decidenților politici, cât și din aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerului Apărării Naționale (MAN).
Pascut reclamă că modificările aduse pensiilor au avut un impact profund asupra celor care își planificaseră viața în funcție de repere clare și predictibile legate de cariera lor în domeniul ordinii și apărării. Aceasta a fost o distrugere a încrederii în sistemul de pensii, care afecta nu doar prezentul, ci și viitorul militarilor pensionari.
În ceea ce o privește pe fostul ministru Lia Olguța Vasilescu, Pascut menționează că aceasta a încercat să se disocieze de responsabilitatea pentru efectele OUG 59/2017, acuzându-i pe miniștrii MApN și MAI că au fost cei care au semnat, dar nu au explicat ulterior deciziile lor. Fostul ministru al Muncii a insistat că inechitățile actuale în pensiile militare au fost create cu sprijinul conducerii MApN, interesate de păstrarea privilegiilor proprii.
Această discuție evidențiază provocările cu care se confruntă sistemul de pensii militare din România și implicațiile pe care deciziile politice le au asupra celor care au servit în forțele armate. Emil Pascut îndeamnă la o reevaluare a măsurilor adoptate și la o responsabilizare a celor implicați în deciziile care afectează viețile a zeci de mii de oameni. (Cerasela N.).
Exclusiv
iCazino.ro lansează primul calculator de buget pentru fanii jocurilor de noroc.
Publicat
acum 1 lunăpe
septembrie 30, 2024SlotResponsabil este primul tool de acest fel din România și are ca rol responsabilizarea jucătorului roman de jocuri de noroc.
iCazino.ro lanseaza azi primul instrument de responsabilizare a jucatorului de jocuri de noroc din Romania. Este vorba de SlotResponsabil, un calculator de buget lunar pentru jucatorii de cazino. Scopul acestui tool online este de a responsabiliza jucatorii de jocuri de noroc si de a ajuta la crearea unui ecosistem sustenabil in industria de jocuri de noroc din Romania.
De ce SlotResponsabil?
Cu ajutorul a multi ani de experienta, nenumarate discutii cu jucatorii si cu operatorii de jocuri de noroc dar si ani de zile de colectare de date, echipa iCazino a descoperit ca un buget echilibrat bazat pe venitul lunar este cheia succesului pentru toti jucatorii de termen lung din industria de gambling. Acesti jucatori ce isi stabilesc bugetul lunar in baza venitului propriu obtinut, tind sa considere jocurile de noroc ca si o distractie, evitand capcana de a crede ca jocurile de noroc sunt un mod de a te imbogati.
Astfel, acesti jucatori nu prezinta niciodata semne de dependenta, nu fac alegeri financiare iresponsabile si duc o viata echilibrata. Echipa iCazino a vazut acest lucru ca pe viitorul spre care va trebui sa tintim cu totii, opinia publica dar si oamenii din industria de jocuri de noroc, iar SlotResponsabil este primul instrument din Romania care va ajuta cu educarea jucatorilor de jocuri de noroc spre acest tel al industriei, responsabilizarea si sustenabilitatea.
Cum functioneaza SlotResponsabil?
Desi aplicatia in sine pare simpla, in spate are algortimi complecsi care ajuta jucatorii sa nu joace niciodata peste limitele lor financiare. Acestea fiind zise, echipa iCazino.ro a incercat sa faca interfata grafica cat mai simplu de utilizat rezultand in urmatorii pasi:
1) Iti stabilesti venitul lunar.
2) Iti setezi valoarea pariului per rotire dorit.
3) Alegi suma procentuala din veniutul lunar pe care esti dispus sa o joci din cele 3 optiuni: Economic (3%), Mediu (7%), Riscant (12%)
3) In baza acestor date introduse, SlotResponsabil iti va spune cate sesiuni de joc poti avea in fiecare luna.
Dupa studii indelungi si nenumarate discutii cu jucatorii, echipa iCazino a ajuns la concluzia ca o sesiune de joc distractiva nu depaseste 1 ora pe zi. Studiile proprii au aratat ca orice sesiune de joc mai lunga de 1 ora pe zi scade nivelul de satisfactie al jucatorului, de aceea SlotResponsabil este configurat pentru sesiuni de joc de o ora pe zi maximum.
„Am anuntat o surpriza pentru industria de jocuri de noroc din Romania ne-am tinut de cuvant. Ba chiar am reusit lansarea acestui instrument numit SlotResponsabil chiar mai devreme decat deadline-ul propus initial. Sunt mandru de realizarea echipei noastre si de faptul ca am reusit sa fim primii din Romania care lanseaza un tool de responsabilizare al jucatorilor de jocuri de noroc.
Cu SlotResponsabil la indemana sunt optimist ca in cativa ani vom vedea foarte multi jucatori responsabili si vom face impreuna o industrie a jocurilor de noroc sustenabila in Romania. Jucatorii au numai de castigat daca invata sa-si dozeze bugetul lunar si mai ales asteptarile, intelegand ca jocurile de noroc sunt doar o forma de entertainment, o distractie, si nu un mod de a castiga bani sau de a te imbogati.
Singurul mod de a iti creste nivelul de trai este, in continuare, munca. Este la fel ca acum 1000 de ani si va ramane asa pe vesnicie. Jocurile de noroc sau gambling-ul trebuie privit doar ca un hobby, ca si pescuitul sau mersul la cinema. Daca reusim sa ajutam jucatorii romani sa se adapteze la acest mod de a gandi, cu siguranta in scurt timp industria de gambling din Romania nu va mai avea o imagine atat de negativa. Si, din punctul meu de vedere, SlotResponsabil este primul pas in aceasta directie.” Radu Ursache, CEO iCazino.ro
Parteneri
Știri din Sibiu
Hesburger deschide al cincilea restaurant din România, la Băneasa Shopping City, și ajunge la o investiție de 1,65 milioane de euro pe piața locală
Hesburger a creat 20 de locuri de muncă, odată cu deschiderea noului restaurant Investiția se ridică la 500.000 de euro...
CARMEN ELECTRA, SUTE DE MII DE APRECIERI DIN LUMEA ÎNTREAGĂ PURTÂND O PIESĂ CREATĂ DE O ROMÂNCĂ
Carmen Electra a ales să-și promoveze apariția în documentarul After Baywatch: Moment in the Sun lansat în Statele Unite la...
Noua combină frigorifică TCL Combi Fridge ajută la reducerea risipei de alimente
Acest frigider inovator a fost conceput pentru a combate risipa de alimente și a maximiza prospețimea lor București, 31...
Dyson anunță că muzicianul Stormzy devine Ambasador Global pentru căștile Dyson OnTrac™ 55 de ore în mintea unei vedete rock
București, 31.10.2024 – Dyson, compania globală de tehnologie, îl anunță cu mândrie pe muzicianul britanic Stormzy ca fiind cel mai nou...
Cel mai bun instrument pentru era AI: cum să vă alegeți laptopul potrivit
Anul acesta, accentul se pune tot mai mult pe valorificarea inteligenței artificiale (AI) pentru creșterea productivității, iar peisajul calculatoarelor personale...
Allview Solar Energy intră în parteneriat cu Austrotherm, pentru realizarea unui sistem fotovoltaic de 999,90 kWp, în scopul eficientizării consumului de energie şi reducerii emisiilor de dioxid de carbon
Compania Visual Fan semnează un nou contract pentru implementarea unui proiect fotovoltaic de aproximativ 999,90 kWp, de data aceasta cu...
3 produse din categoria Lant drujba, recomandate de un furnizor profesionist
In acest articol, iti vom prezenta 3 produse din categoria lant drujba, foarte fiabile si care se remarca prin caracteristici...
Studiu ING Bank & Impact Hub: În ultimii 15 ani, veniturile companiilor din România au crescut de 6,5 ori, ajungând la peste 2.600 mld. lei, în timp ce profiturile lor s-au majorat de 10 ori
Veniturile totale ale firmelor din România au crescut de 6,5 ori în ultimii 15 ani, de la 400 miliarde de...
Brazi naturali de Crăciun: O Alegere Frumoasă și Sustenabilă pentru Sărbători
Sărbătorile de iarnă sunt un moment magic al anului, iar pentru mulți dintre noi, Crăciunul nu este complet fără un...
Îngrijirea ideală pentru buze
În lumea frumuseții, buzele strălucitoare și sănătoase sunt esențiale pentru un look atrăgător. Glossul pentru buze de la Boem Beauty...
Gene False Banda pentru Boem Beauty: Eleganță și Confort în Fiecare Zi
În căutarea unui look captivant și elegant, genele false au devenit un element esențial în rutina de frumusețe a multor...
Ruj Lichid Mat pentru Boem Beauty: Frumusețea care Dăinuiește
În lumea cosmeticelor, rujul lichid mat a devenit un must-have pentru orice iubitoare de beauty. Boem Beauty, cunoscută pentru produsele...
Cristale: Descoperă Magia Mineralelor la MineralShop
Într-o lume din ce în ce mai agitată, tot mai mulți oameni caută modalități de a se reconecta cu natura...
Pietre Naturale: Ghidul Complet pentru MineralShop
Introducere în Lumea Pietrelor Naturale Pietrele naturale au captat mereu atenția oamenilor datorită frumuseții, diversității și proprietăților lor unice. Folosite...
Baterii Auto: Ghid Complet pentru Alegerea și Întreținerea Acesteia
Atunci când vine vorba de funcționarea optimă a mașinii tale, bateria auto joacă un rol esențial. De la pornirea motorului...
Soluții Eficiente pentru Creșterea Vizibilității Online
În era digitală de astăzi, prezența online nu mai este o opțiune, ci o necesitate pentru orice afacere. Cu mii...
Știrile Săptămânii
-
Socialacum 2 ani
3 recomandări de termostate pentru locuința ta
-
Evenimentacum 7 ani
Medieșean băut, tras pe drepta de polițiștii rutieri
-
Afaceriacum 2 ani
Karpatia Canalizari intra pe piata din Sibiu cu servicii de vidanjare si reparatii
-
Socialacum 6 ani
De ce videochatul are atât de mult succes și de ce bărbații apelează la aceste servicii?
-
Culturăacum 7 ani
Expoziția „Sârmă și Vin” la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu
-
Uncategorizedacum 6 ani
Unde gasesti, la precomanda, huse pentru Samsung Galaxy S10 Lite
-
Exclusivacum 9 luni
PROMO/Bombele din ancheta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti/Ziaristul STAVRI CATALIN , zis PESTE, un pseudo ziarist dar dovedit narcoman, santajist si spagar este in „corzi”(IV)/Scandalul White Tower are îngrengături neimaginabile – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Exclusivacum 2 ani
Ordinea publica nu se apara cu contabili, cu psihologi, cu consilieri juridici. O aperi cu politisti. In strada.