Uncategorized
Studiu ING Bank & Impact Hub: În ultimii 15 ani, veniturile companiilor din România au crescut de 6,5 ori, ajungând la peste 2.600 mld. lei, în timp ce profiturile lor s-au majorat de 10 ori
Publicat
acum 1 lunăpe
Veniturile totale ale firmelor din România au crescut de 6,5 ori în ultimii 15 ani, de la 400 miliarde de lei în 2008 la peste 2.600 miliarde de lei în 2023, arată studiul „Profil de Antreprenor 2024” realizat pentru ING Bank România de Datable și Impact Hub Bucharest, cu sprijinul Startarium. Cea mai mare creștere, de peste 60%, s-a observat în perioada 2021-2023.
În schimb, rata de creștere a profitului net total al firmelor din România a fost mai mare decât cea a creșterii veniturilor. Astfel, profitul net al companiilor a ajuns în 2023 la valoarea de 223 miliarde de lei, de 10 ori mai mare decât valoarea înregistrată la finalul anului 2008.
ING Bank România aniversează 30 de ani de activitate pe plan local în 2024, iar studiul „Profil de Antreprenor 2024” oferă o radiografie detaliată a climatului antreprenorial din România. Cercetarea se bazează, în premieră, pe analiza datelor la nivel teritorial, pentru a oferi o imagine cât mai clară a evoluției mediului antreprenorial mai ales în cea de-a doua jumătate a ultimelor trei decenii.
„În ultimii 30 de ani, ING Bank România a jucat un rol activ în dezvoltarea afacerilor clienților noștri și a contribuit la progresul economiei românești. Studiul „Profil de Antreprenor” confirmă progresul remarcabil înregistrat în această perioadă atât la nivel macro, cât și microeconomic, în special în anii care au urmat aderării la Uniunea Europeană. În același timp, rămâne evidentă problema polarizării dezvoltării economice, care trebuie adresată în anii care urmează.
Recent am lansat și raportul 30 x 30. 30 de ani de transformări. 30 de ani de ING, în care arătăm că economia României are potențialul de a se dubla în următorul deceniu, iar țara noastră ar putea intra în top 10 economii din Uniunea Europeană.” – Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România.
Urban vs. rural în antreprenoriat. București concentrează 37% din totalul profiturilor în România
În ultimii 15 ani, profitul net în mediul urban a crescut cu 57%, semnificativ mai rapid decât în mediul rural, unde creșterea a fost de doar 39%. Acest decalaj evidențiază dificultatea mediului rural în transformarea veniturilor în profit net, având costuri operaționale mai mari și o eficiență mai scăzută decât în urban.
București continuă să concentreze cea mai mare pondere a profitului net, de 37% din totalul profiturilor obținute de afacerile din România. Totuși, această pondere s-a mai redus în ultimii ani, în 2014, de exemplu, fiind de 45%.
În ceea ce privește veniturile din ultimii 15 ani, creșterea medie anuală a fost de 148 miliarde de lei. Centrele urbane au însumat peste 60% din veniturile totale ale companiilor. Alături de București și Ilfov, se remarcă județele Argeș, Cluj și Timiș.
„Raportul Profil de antreprenor 2024 arată că, în pofida provocărilor, antreprenorii români demonstrează o reziliență remarcabilă și un potențial semnificativ de creștere. Extinderea internațională, creșterea bazei de clienți și adoptarea tehnologiilor avansate sunt considerate priorități esențiale. Pentru a atinge aceste obiective, este necesară o îmbunătățire a ecosistemului antreprenorial, prin acces mai bun la finanțare, suport educațional continuu și politici favorabile dezvoltării afacerilor.”- Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator, Impact Hub Bucharest.
Din perspectiva numărului de firme, la începutul anilor ’90, doar câteva procente dintre afaceri se regăseau în rural, în timp ce astăzi, 32% dintre ele sunt localizate aici. Mediul urban continuă să domine peisajul antreprenorial, cu 68% din afaceri în orașe și municipii, din care aproape 19% sunt doar în București.
În zona București-Ilfov, în Cluj, în Timiș și în alte centre urbane din vestul țării există o densitate de peste 100 de firme și freelanceri la 1.000 de locuitori. Cele mai reduse niveluri ale densității de firme în raport cu populația sunt înregistrate în regiuni rurale din anumite zone ale Moldovei și Munteniei, unde se înregistrează între 11 și 31 de firme la mia de locuitori.
Mioveni este singurul oraș care a reușit să concentreze aproximativ 2,2% din profitul net total național anual, datorită industriei auto. Cele mai mari performanțe în raport cu profitul net total național au fost înregistrate în perioada de criză economică și revenire 2009-2013, subliniind importanța afacerilor locale stabile și a investițiilor străine în acestea.
Din punct de vedere al numărului de afaceri, cea mai densă zonă este comuna Sfântul Gheorghe (TL) cu 315 companii/ 1000 locuitori rezidenți. De asemenea, în primele 5 se regăsesc localitățile Crișan (TL), Costinești (TL), Brebu Nou (CS) și Afumați (IF), toate având densități ale afacerilor de peste 250 afaceri/ 1000 locuitori rezidenți.
20% din companiile înființate în 1990 sunt active în 2024. Durata medie de viață a unei companii în România: 11 ani
Între 1990 și 2024, mediul de afaceri din România a trecut prin multe schimbări, reflectând adaptarea la economia de piață. După o explozie de noi firme în anii ’90, am văzut o
scădere, urmată de o revenire puternică după anul 2000, cu momente de vârf în 2007 și 2017.
În perioada crizei financiare globale, resimțită în România între anii 2008 și 2010, o mare parte dintre firmele proaspăt înființate nu au supraviețuit.
Din totalul celor peste 80.000 de companii înființate în 1990, doar 16.000, respectiv 20% din total, mai sunt active în 2024.
Durata medie de viață a unei companii în România este de aproape 11 ani, în timp ce peste 50% dintre acestea au o vechime de cel puțin 8 ani.
Industria prelucrătoare și comerțul generează 60% din veniturile totale. Sectorul construcțiilor a ajuns la 9%
În ultimii 15 ani, structura economiei românești s-a menținut stabilă, dar cu o concentrare puternică în câteva sectoare dominante. Industria prelucrătoare și comerțul au rămas pilonii principali, generând împreună aproximativ 60% din veniturile totale.
În aceeași perioadă, sectorul construcțiilor și-a sporit contribuția, ajungând la aproximativ 9% din veniturile totale, reflectând o cerere crescută de infrastructură și locuințe. Această creștere a construcțiilor a sprijinit dezvoltarea economică, dar dependența de
acest sector poate crea vulnerabilități, în special în cazul unei încetiniri a pieței imobiliare.
Peste un sfert din totalul companiilor din sectoare precum comerțul online, întreținerea și repararea autovehiculelor, dar și comerțul alimentar prezintă riscuri financiare ridicate, întrucât sunt foarte sensibile la fluctuațiile pieței. În domeniul comerțului online, de exemplu, gradul de îndatorare este de peste 50%, iar o schimbare economică neașteptată poate să conducă la probleme semnificative companii din acest domeniu. În general, îndatorarea ridicată poate limita flexibilitatea acestor afaceri și le poate expune riscurilor majore în perioade de criză economică.
În România activează în prezent peste 1,67 milioane de firme și persoane fizice care desfășoară activități de tip freelancing (prin forme de organizare juridică precum PFA – persoană fizică autorizată, II – întreprinderi individuale sau IF – întreprinderi familiale). Numărul acestora este cu 58% mai mare decât finalul anului 2009, arată datele de la Registrul Comerțului.
Studiul “Profil de Antreprenor 2024” poate fi parcurs integral într-o formă interactivă pe: https://startarium.ro/articol/30-de-ani-antreprenoriat.
ING
ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,8 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.
Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse. La fel și clienții noștri, la fel și ING. Finanțăm deja multe activități sustenabile, dar în continuare finanțăm mai multe care nu sunt. Vezi progresul nostru de până acum pe ing.com/climate.
Pentru mai multe detalii
Iti recomandam
Uncategorized
Echipa României, campioană mondială la Counter-Strike, felicitată de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu
Publicat
acum 3 zilepe
noiembrie 28, 2024În primăvara anului viitor vor avea loc calificările naționale pentru Jocurile Olimpice de Esports de la Riad
București, 28 noiembrie – Echipa României de Counter-Strike, proaspăt campioană mondială la World Esports Championship 2024, ce a avut loc în Arabia Saudită, la Riad, a fost primită și felicitată de către Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și alți oficiali la sediul COSR.
Întâlnirea a avut loc cu ocazia celei mai mari performanțe la nivel de reprezentativă națională a esports-ului românesc, câștigarea titlului de campioană mondială fâcând ca imnul României să se audă la cea mai mare competiție anuală de esports între națiuni. Întâlnirea vine și în contextul în care Comitetul Internațional Olimpic a anunțat în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris organizarea în premieră în 2025 a ediției inaugurale a Jocurilor Olimpice de Esports, care urmează să aibă loc tot la Riad.
“Mi-am dorit să am această întâlnire tocmai pentru a strânge mâna jucătorilor care au adus României acest titlu mondial. Atât Comitetul Olimpic Internațional, cât și Comitetul Olimpic și Sportiv Român susțin integrarea esports-ului în marea familie a sporturilor olimpice. Și, concomitent, recunoașterea esports-ului ca sport. Ne dorim foarte mult ca România să obțină o medialie la prima ediție a Jocurilor Olimpice de Esports.”, declară Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
În prima parte a anului viitor vor avea loc calificările naționale la probele de esports pe care Jocurile Olimpice le vor găzdui, iar Comitetul Olimpic va anunța jocurile din competiție în curând. Olimpiada de Esports va avea loc în toamna anului viitor.
„Românii au avut, în ultimul timp, rezultate extraordinare la nivel mondial, la mai multe jocuri. Avem jucători de top la nivel mondial nu doar la Counter Strike-ul masculin. Ci și la cel feminin. Avem campioni europeni la League of Legends. Avem campioni mondiali și europeni la FIFA. Indiferent de jocurile pe care Comitetul Olimpic Internațional le va alege pentru prima olimpiadă esports, suntem convinși că vom găsi nume care să reprezinte cu onoare România. A venit însă timpul să nu ne mai bazăm exclusiv pe talentele provenite în mod întâmplător din rândul jucătorilor de esports din România. Ci să construim acel ecosistem care să producă aceste talente.”, consideră ROESF, reprezentată la întâlnire de către Mihai Cotos – Digital Crusade, Alexandru Ion – Romanian Esports League, Adrian Socaciu – Institutul Sportiv Român și Tudor Dăescu – Esports Summit.
România, reprezentantă de echipa Nexus Gaming, a obținut titlul de campioană la Riad în urma unui parcurs impresionant. Victoria din finala împotriva Portugaliei a venit după cele patru meciuri câștigate din cinci jucate în faza grupelor, și după eliminarea Germaniei în sferturile de finală și a campioanei en-titre, Suedia, în semifinale.
Uncategorized
realme GT 7 Pro este lansat oficial în România
Publicat
acum 5 zilepe
noiembrie 26, 2024București, România – 26 noiembrie 2024 – realme, brandul de tehnologie cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță lansarea flagship-ului GT 7 Pro în România. Începând de astăzi, smartphone-ul poate fi precomandat, iar până pe 5 decembrie, clienții beneficiază de un cadou – ceasul realme S2. GT 7 Pro este primul smartphone care integrează procesorul Snapdragon Elite 8, stabilind un nou standard de performanță prin obținerea celui mai mare scor din istorie pe platforma AnTuTu.
Primul smartphone cu procesor Snapdragon 8 Elite
Chipset-ul Snapdragon 8 Elite poziționează GT 7 Pro ca lider de performanță, obținând un scor de referință în AnTuTu de peste 3 milioane – marcând o etapă în care Android depășește iOS în ceea ce privește puterea brută. Construit pe baza procesului tehnologic de 3nm și cu o arhitectură octa-core 2+6 nuclee, cu frecvențe de peste 4GHz, acest chipset combină viteza excepțională și eficiența energetică, asigurând performanțe de top bazate pe AI și eficiență energetică.
Camere foto revoluționare
Noul realme GT 7 Pro redefinește fotografia cu senzorul de tip periscop Sony IMX882 și zoom optic 3X, alături de primul mod de fotografiere subacvatică din industrie. Certificat IP69, telefonul rezistă la adâncimi de până la 2 metri timp de 30 de minute, iar ecranul poate fi folosit chiar și sub apă.
Modul AI Snap oferă performanțe de neegalat în fotografia de acțiune, capturând până la 30 de imagini pe secundă cu o viteză a obturatorului de 1/10.266 secunde. De asemenea, funcția AI Night Vision garantează claritate excelentă în condiții de lumină redusă, iar Live Photo optimizează partajarea instantanee pe platformele sociale, precum Instagram.
Ecran inovator Eco² OLED PLUS în colaborare cu Samsung
Creat în colaborare cu Samsung Display, ecranul Eco² OLED de 6,78 inchi al GT 7 Pro oferă o rată de refresh de 120 Hz, instant touch de 2600 Hz și o luminozitate impresionantă de 6500 nits, asigurând claritate excepțională chiar și în lumina directă a soarelui.
Cu o gamă de culori de 120% DCI-P3, imagini vibrante și realiste prind viață, iar suportul HDR10+ și Dolby Vision îmbunătățește semnificativ calitatea video. Designul quad-curved adaugă o notă elegantă și imersivă, în timp ce tehnologia avansată a ecranelor pliabile, disponibilă anterior doar pe dispozitive premium de peste 2000 de euro, este acum integrată pentru prima dată într-un smartphone standard, redefinind excelența vizuală.
Autonomie ridicată datorită bateriei Titan
Echipat cu o baterie Titan de 6500mAh, GT 7 Pro oferă durabilitate excepțională și performanță optimă chiar și la temperaturi extreme, de până la -30°C, datorită tehnologiei avansate cu anod de siliciu-carbon. Cu încărcarea rapidă SUPERVOOC de 120W, telefonul ajunge la 50% în doar 13 minute și se încarcă complet în 37 de minute.
Înterfața realme UI 6.0 cu AI integrat
GT 7 Pro, echipat cu NEXT AI și cea mai recentă interfață realme UI 6.0, introduce funcții avansate precum AI Sketch to Image, care transformă schițele simple în imagini detaliate, și AI Game Super Resolution, ce optimizează grafica jocurilor la o rezoluție de 1,5K pentru o experiență vizuală captivantă. Cu temele Flux Themes, care aduc animații adaptive și interfețe personalizate, GT 7 Pro combină perfect creativitatea, performanța și personalizarea, redefinind interacțiunea cu smartphone-ul.
Design inspirat de explorarea spațială
realme GT 7 Pro adoptă un design îndrăzneț și inovator, inspirat de spiritul explorării cosmice. Elementul distinctiv Space Viewport al camerei reflectă conceptul posibilităților infinite, în timp ce rama din aluminiu asigură durabilitate și un confort superior. Ecranul Eco² OLED cu patru margini curbe completează estetica sofisticată, iar telefonul este disponibil în nuanțele Mars Orange și Galaxy Grey, simbolizând inovația și descoperirea.
Preț și disponibilitate
realme GT 7 Pro este disponibil în România în culorile Mars Orange și Galaxy Grey. Smartphone-ul poate fi precomandat de astăzi la eMAG, iar până pe 5 decembrie, fiecare comandă include cadou smartwatch-ul realme S2 Silver.
Versiunea cu 512GB spațiu de stocare este disponibilă la prețul de 4.999 RON, iar cea cu 256GB are un preț de 4.499 RON.
Uncategorized
Divizia Renewable EPC by Allview semnează un contract de anvergură în valoare de aproximativ 24.6 milioane euro, pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 45 MW
Publicat
acum 5 zilepe
noiembrie 26, 2024- Proiectul Full EPC în valoare de 122,58 milioane lei (24,6 milioane euro) a fost semnat cu compania Tenersolar Park S.R.L., pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 45,15 MW în localitatea Țăndărei, județul Ialomița.
- Obiectivul proiectului este reprezentat de creșterea capacității de producție de energie din surse regenerabile, prin dezvoltarea unui parc fotovoltaic de către Tenersolar Park S.R.L. Finanțarea proiectului a fost obținută prin PNRR, iar întreaga cantitate de energie verde produsă va fi distribuită în Sistemul Energetic Național.
Brașov, 26 noiembrie 2024 – Compania Visual Fan S.A. înregistrează un nou succes, consolidând prin strategia Green by Allview angajamentul său continuu pentru sustenabilitate pe termen lung. Astfel, contractul semnat de noua divizie Renewable EPC by Allview cu compania Tenersolar Park S.R.L., vizează dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 45,15 MW în localitatea Țăndărei, județul Ialomița. Valoarea totală a acestui contract este de 24,6 milioane euro și este finanțat din PNNR – Componenta 6 Energie, măsura de investiții I1: Noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile. Termenul de implementare al centralei fotovoltaice este de 10 luni de la semnarea contractului. Divizia Renewable EPC face parte din strategia Green by Allview și este dedicată implementării de proiecte Full EPC pentru parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni, inclusiv cu capacități de stocare. Înființarea acestei divizii are ca obiectiv principal consolidarea poziției companiei Visual Fan în domeniul energiei regenerabile, crescând astfel relevanța sa în sectorul energetic.
Aspecte tehnice cheie ale proiectului
Proiectul Full EPC include servicii de proiectare și executare a lucrărilor necesare pentru finalizarea tuturor obiectelor centralei (inclusiv stație electrică 35/110kV și linie electrică subterană (LES) 110kV); furnizarea echipamentelor, utilajelor și materialelor necesare; montarea, instalarea și punerea în funcțiune a acestora; activarea obiectivului de investiții; realizarea probelor tehnologice și a testelor; precum și asigurarea mentenanței și a garanției parcului fotovoltaic.
În cadrul acestui proiect, se vor utiliza echipamente de calitate superioară, provenite de la producători de top din sectorul fotovoltaic, garantând astfel eficiența și durabilitatea sistemului. Modulele fotovoltaice sunt marca TRINA SOLAR, brand care se afla în top 4 producători de panouri Tier 1 în anul 2023, cu o producție anuală de 60.000 MW.
Proiectul va include un total de 64.512 module fotovoltaice bifaciale, fiecare având o putere nominală instalată de peste 700 Wp. Rata de degradare asigură o performanță de 87,4% față de nominal, după 30 de ani de funcționare (1% în primul an și 0,4% în anii următori). Fixarea stâlpilor se va realiza pe o structură tip tracker cu axa orientată Nord-Sud (cu mișcare de la Est la Vest), orientată vertical spre Sud.
Invertoarele se vor achiziționa de la SMA Solar Technology, lider global în tehnologia sistemelor fotovoltaice și soluțiilor energetice, care își definește standardele pentru furnizarea de energie digitalizată și descentralizată.
Pentru transformarea curentului continuu în curent alternativ, se vor utiliza 10 invertoare, astfel: 9 invertoare cu o putere de 4600 kVA fiecare și un invertor cu o putere de 4000 kVA.
Proiectul prevede și realizarea unei noi stații de transformare 35/110kV, care va deservi evacuarea unei puteri de 46 MW și va include un bloc de linie de 110 kV și un transformator de 110 kV, cu o capacitate de 63 MVA.
Colaborări pentru un viitor verde
Contractul semnat cu Tenersolar Park S.R.L., va fi implementat de către Visual Fan, lider de asociere, în colaborare cu TQM Services și Veltol Holding, parteneriate strategice care asigură expertiza necesară pentru un proiect de o asemenea anvergură. Aceste colaborări sunt fundamentale pentru succesul proiectului, fiecare partener contribuind cu resurse și know-how specializat, garantând astfel o execuție eficientă și sustenabilă. Având un istoric solid cu ambele companii, colaborarea cu TQM Services pentru lucrările de medie tensiune de la Șantierul Naval Constanța (3,2 MW) și cu Veltol Holding în proiectarea pentru Autoliv (5,7 MW), subliniază angajamentul companiei Visual Fan de a livra soluții de înaltă calitate, de a sprijini infrastructura energetică a țării și de a promova tranziția către o energie mai curată și sustenabilă.
Dezvoltarea de parteneriate strategice este esențială pentru succesul proiectelor pe care le implementăm, din multiple perspective: expertiza tehnică a colaboratorilor din domeniul energiei ne oferă know-how avansat, instalare și întreținere, asigurând astfel eficiența operațională a parcului; inovarea și sustenabilitatea sunt promovate prin soluții de ultimă generație, care reduc impactul asupra mediului; conexiunile profesionale extinse facilitează colaborări noi cu entități din industrie, de la instituții de cercetare la organizații non-guvernamentale. În plus, partenerii noștri asigură conformitatea cu reglementările legale necesare pentru implementarea eficientă a proiectului.
Green by Allview aduce transformarea verde
Obiectivele acestui proiect sunt ambițioase, benefice pentru viitorul verde al României și aliniate cu cerințele de sustenabilitate impuse de Uniunea Europeană, pentru a fi îndeplinite până în 2050.
Noul parc fotovoltaic de 45,15 MW, care va fi instalat în județul Ialomița, va genera pe durata a 20 de ani, un total impresionant de 1.371.030 MWh, cu o producție anuală de 75.230 MWh (în primul an de funcționare). Proiectul va contribui activ la protejarea mediului, reducând emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 46.470 tone de CO₂ echivalent/an. Aceasta ar corespunde efectului a 2,1 milioane de copaci plantați, care lucrează neîntrerupt pentru a absorbi aceeași cantitate de CO₂ din atmosferă.
„Semnarea contractului de 45,15 MW reprezintă o realizare semnificativă pentru compania noastră și confirmă direcția strategică stabilită pentru 2024. Acest proiect, pe lângă faptul că reprezintă un pas major către atingerea obiectivului de a contracta 100 MW în proiecte fotovoltaice până la finalul acestui an, va contribui la dublarea cifrei de afaceri și a profitului companiei Visual Fan în următorii ani. Totodată, semnarea contractului cu Tenersolar, reflectă angajamentul nostru ferm pentru un viitor mai bun al generațiilor următoare.
Pentru compania Visual Fan, profesionalismul și determinarea de a ne depăși limitele rămân principii fundamentale în dezvoltarea portofoliului de produse și servicii, valori care se reflectă în modul nostru de a construi parteneriate solide, durabile și bazate pe încredere.
Ne îndreptăm cu hotărâre către următoarea etapă de dezvoltare, siguri pe succesul și impactul semnificativ al proiectelor noastre. Suntem convinși că fiecare nou proiect contribuie la consolidarea poziției companiei Visual Fan pe piața industriei energetice, generând valoare pe termen lung pentru toți cei implicați.”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A.
Progres economic și creștere sustenabilă
Implementarea acestui proiect va accelera considerabil dinamica veniturilor și profitul companiei Visual Fan pentru anii 2025-2026, impulsionând expansiunea accelerată pe termen lung. Noul contract de 45 MW va duce la creșterea cotei de piață a diviziei Allview Solar Energy în sectorul energetic, atrăgând noi oportunități de afaceri și deschiderea către implementarea de proiecte strategice de anvergură, cu capacități care depășesc standardele industriei.
„Pentru viitorul diviziei Allview Solar Energy, Visual Fan urmărește câteva direcții strategice esențiale, al căror rol constă în dezvoltarea continuă a companiei și consolidarea poziției în sectorul energiei regenerabile. Aceste direcții includ: dezvoltarea de parteneriate strategice cu firme de renume în domeniul energiei, care ne aduc acces la know-how tehnic avansat; stabilirea de relații solide cu furnizori de echipamente și tehnologii de top, esențiale pentru asigurarea calității și fiabilității proiectelor noastre; diversificarea portofoliului de proiecte si consolidarea parteneriatelor, ceea ce ne va permite creșterea cotei de piață în sectorul energiei solare, contribuind astfel la progresul accelerat al companiei. În plus, investim în formarea și evoluția profesională a echipei noastre, prin atragerea de specialiști cu experiență și pregătirea continuă a celor existenți. Prin programe de instruire și dezvoltare profesională, îmbunătățim competențele interne, asigurându-ne astfel, că echipa noastră este pregătită să răspundă provocărilor și să implementeze proiecte de succes.”, a declarat Christina Munteanu, Director Economic Visual Fan S.A.
Viziune și expansiune
În ultimii doi ani, divizia Allview Solar Energy a înregistrat o creștere remarcabilă, trecând de la dezvoltarea de proiecte rezidențiale, la proiecte industriale Full EPC, pentru companii de top din mediul privat și public, contribuind la decarbonizarea economiei și promovarea sustenabilității energetice. Acest progres a fost posibil datorită implicării dedicate a echipei și angajamentului nostru continuu în oferirea de soluții tehnice personalizate pentru asigurarea eficienței economice a fiecărui proiect.
Semnarea acestui contract cu Tenersolar Park, marchează un nou început pentru Visual Fan, reprezentând primul pas dintr-o serie de proiecte ambițioase planificate pentru 2025. Noua divizie creează premise solide pentru contractarea și implementarea unor inițiative de amploare, confirmând direcția strategică a companiei.
În calitate de companie cu ADN tehnologic, Visual Fan își propune, prin viziunea sa și adaptabilitatea dovedită, să valorifice puterea tehnologiei și cei peste 20 de ani de experiență, având încrederea că sectorul energetic va transforma nu doar industrii, ci și comunități.
Despre Visual Fan
Visual Fan S.A., compania românească din spatele brandului Allview (simbol bursier ALW), se remarcă printr-o experiență de peste două decenii în dezvoltarea de dispozitive inteligente mobile, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri, smart TV-uri și alte gadgeturi. Fondată în 2002 la Brașov, Visual Fan a devenit un lider vizionar în tehnologie, lansând produse care fac inovația accesibilă publicului larg. Printre realizările notabile ale companiei se numără lansarea, în 2016, a celui mai avansat sistem Smart Home din România, urmată în 2017 de crearea primului asistent vocal în limba română, AVI. În 2019, Visual Fan a încheiat un parteneriat direct cu Google pentru Android TV™, devenind în 2020 primul brand românesc ce a adoptat tehnologia QLED. În 2023, compania a făcut un pas important prin upgrade-ul aplicației Allview AVI GPT, integrând un model avansat de limbaj natural, susținut de inteligența artificială (AI).
În 2022, Visual Fan a lansat conceptul Green by Allview, o strategie de diversificare a portofoliului, care vizează un viitor sustenabil prin trei divizii principale: ERA Health, Solar Energy și Allview Auto. Acest concept inovator integrează toate aspectele vieții moderne – de la sănătatea personală și energia verde, până la mobilitate.
Divizia Allview Solar Energy a debutat în 2022 cu soluții solare pentru locuințe sustenabile și eficiență energetică. Consolidată în 2023 prin atragerea de specialiști în sectorul industrial, divizia a finalizat peste 20 MW de proiecte fotovoltaice, devenind recunoscută pentru sistemele industriale de 1-5 MW. În 2024, Solar Energy a semnat contracte majore de centrale fotovoltaice Full EPC cu companii de top din mediul privat și public, contribuind la decarbonizarea economiei și promovarea sustenabilității energetice. Astfel, a luat naștere divizia Renewable EPC, care face parte din strategia Green by Allview și este dedicată implementării de proiecte Full EPC pentru parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni, inclusiv cu capacități de stocare.
Aceste inițiative subliniază angajamentul companiei față de inovație, sustenabilitate și îmbunătățirea constantă a experienței utilizatorilor.
Parteneri
Știri din Sibiu
Echipa României, campioană mondială la Counter-Strike, felicitată de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu
În primăvara anului viitor vor avea loc calificările naționale pentru Jocurile Olimpice de Esports de la Riad București, 28 noiembrie –...
Rochia de mireasă: cum să găsești modelul perfect pentru tine
Planificarea nunții vine cu o mulțime de decizii, dar niciuna nu pare mai încărcată de emoție decât momentul în care...
Uscătorul de păr Dreame Pocket, inclus în topul TIME al Celor mai Bune Invenții din 2024
București, 27 noiembrie 2024 – Dreame Technology, companie globală renumită pentru abordarea sa inovatoare în domeniul electrocasnicelor, a anunțat că uscătorul...
Cauti cursuri de engleza in Bucuresti? Online sau cu predare la clasa – tu alegi si te bucuri de rezultate pe masura asteptarilor
Visezi ca intr-o zi sa poti vorbi fluent in limba engleza si sa fii laudat pentru accentul nativ, asa ca...
realme GT 7 Pro este lansat oficial în România
București, România – 26 noiembrie 2024 – realme, brandul de tehnologie cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță lansarea...
Divizia Renewable EPC by Allview semnează un contract de anvergură în valoare de aproximativ 24.6 milioane euro, pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 45 MW
Proiectul Full EPC în valoare de 122,58 milioane lei (24,6 milioane euro) a fost semnat cu compania Tenersolar Park S.R.L.,...
O schimbare neașteptată în atitudinea Poliției – Ziarul Incisiv de Prahova
O prezență polițienească vizibilă PENTRU PRIMA DATA SE POATE SPUNE CA JUDETUL PRAHOVA A INCEPUT SA SEMENE CU UN JUDET...
Dopurile de urechi: Secretul pentru liniște, somn odihnitor și călătorii fără stres
Într-o lume tot mai aglomerată și zgomotoasă, a ne găsi liniștea a devenit o adevărată provocare. Indiferent dacă dormi, călătorești...
De ce un brad în ghiveci este o alegere responsabilă pentru Crăciun
Un brad în ghiveci este o opțiune ecologică pentru cei care doresc un Crăciun autentic, dar și prietenos cu mediul....
Xiaomi lansează în România brățările inteligente Xiaomi Smart Band 9 Pro și Xiaomi Smart Band 9 Active
Promoțional, cele două produse vor fi disponibile cu o reducere de 10% pe Mi-Home.roși eMag, în perioada 22-29 noiembrie București,...
Sony lansează primuli obiectiv cu zoom standard cu o deschidere constantă a diafragmei de F2 din gama G Master™
Cel mai bun obiectiv cu montură E full-frame oferă rezoluție înaltă și efect bokeh uimitor, alături de autofocalizare avansată ...
Sony lansează a doua generație a camerei de top Alpha 1 II cu senzor Full-Frame
O combinație între rezoluție înaltă, viteză și recunoaștere AI, concepută pentru o varietate de situații de fotografiere profesionale Sony lansează...
Experiență de joc mai captivantă cu monitorul EVNIA 34M2C5501A
Philips anunță lansarea monitorului Evnia 34M2C5501A, un nou membru al seriei de monitoare EVNIA 5000 dedicate gaming-ului. Din această serie...
Detoxifierea tenului: Puterea tratamentelelor cu oxigen pentru o piele revitalizată
În căutarea unui ten sănătos și strălucitor, tot mai multe persoane apelează la detoxifierea facială, în special prin tratamentele cu...
Ignite 2024: Aproape 70% dintre companiile din Fortune 500 folosesc Microsoft 365 Copilot
Frank X. Shaw – Director de Comunicare, Microsoft Două lucruri pot fi adevărate în același timp. În cazul AI, este...
Kingston Technology rămâne principalul furnizor de module DRAM în 2023
Kingston ocupă locul 1 în funcție de venituri, cu o cotă de piață de 68,8 % Recunoscut ca lider mondial în...
Știrile Săptămânii
-
Socialacum 2 ani
3 recomandări de termostate pentru locuința ta
-
Evenimentacum 7 ani
Medieșean băut, tras pe drepta de polițiștii rutieri
-
Afaceriacum 2 ani
Karpatia Canalizari intra pe piata din Sibiu cu servicii de vidanjare si reparatii
-
Socialacum 6 ani
De ce videochatul are atât de mult succes și de ce bărbații apelează la aceste servicii?
-
Culturăacum 7 ani
Expoziția „Sârmă și Vin” la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu
-
Uncategorizedacum 6 ani
Unde gasesti, la precomanda, huse pentru Samsung Galaxy S10 Lite
-
Exclusivacum 10 luni
PROMO/Bombele din ancheta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti/Ziaristul STAVRI CATALIN , zis PESTE, un pseudo ziarist dar dovedit narcoman, santajist si spagar este in „corzi”(IV)/Scandalul White Tower are îngrengături neimaginabile – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Exclusivacum 2 ani
Ordinea publica nu se apara cu contabili, cu psihologi, cu consilieri juridici. O aperi cu politisti. In strada.