Connect with us

Exclusiv

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Publicat

pe

Asa cum dezvaluiam, prin Nota de Constatare nr 6104/6870/7459/05.06.2020, D.I.P (Directia Inspectie Penitenciara), sub semnaturile comisarilor Marian Popescu, Roxana Ionita si aprobat de actualul consilier al Ministrului Justitiei, Ungureanu Tiberiu (care la aceea data era seful Directiei) se constata o serie de ilegalitati cu conotatii penale si in loc sa se sesizeze organele de cercetare penala pentru furturile si falsurile depistate propun o serie de masuri, printre care sesizarea comisiei de disciplina din cadrul MJ impotriva lui Constantin Brazan (directorul Unitatii la aceea data), Valentin Matei, director adjunct la aceea data.

Mai precizam ca, drept justă  pedeapsă pentru merite deosebite , domnul director Brânzan Celestin a fost recompensat de domnul director general ANP Ungureanu Tiberiu  cu spor de 50%, pe termen de 6 luni, anul 2020 deși în nota nr.6104 din 05.06.2020, domnul Ungureanu Tiberiu (actualmente consilier al Ministrului Justitiei) aprobă sesizarea comisiei de disciplină din cadrul ANP pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prev.de .art.140 lit.b,l,p,coroborate cu prevedetrile art.119,lit.a din Legea nr.145 din 2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, pentru deficiențele identificate în prezenta notă de constatare în sarcina acestuia. Ulterior, Branzan Celestin s-a pensionat, cu pensia „umflata”, pe bani publici, inlocuitor la comanda fiind promovat, tot pentru „merite deosebite”, comisarul sef Valentin Matei care fusese propus spre cercetare la comisia de disciplina.

Furturile din cadrul Penitenciarului Ploiesti si falsurile fac obiectul mai multor dosare penale si chiar daca s-a incercat musamalizarea, un judecator de camera preliminara a constatat cele de mai sus si a dispus continuarea cercetarilor.

In serialul nostru vom devoala toata aceasta operatiune, cu documente si vom constata cum se FURA in Penitenciarul Ploiesti (de la gresie, frigidere, cuptoare, etc – pana si branza au incercat sa o fure), falsificarea gestiunilor si ale actelor contabile si persoanele implicate. Cert este ca s-a furat din bani publici si cei care au furat si au girat falsurile au fost promovati si rasplatiti cu sporuri de 50% la salariu.

Si, pentru eventualii „carcotasi”, sa nu avem probleme in instanta, va precizam ca cele dezvaluite de noi au fost constatate si de catre un judecator care prin incheierea finala (dezinvestire) penala nr 1050/2022, pronuntata la data de 22 iulie 2022 de catre Judecatoria Ploiesti, Sectia Penala, in temeiul art 341 alin 6 lit B) C. proc. pen., a admis plangerea formulata de petent impotriva Ordonantei nr 2600/P/2022 a Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, mentinuta prin Ordonanta 14/II/2022 din 03.03.2022 a prim -procurorului in contradictpriu cu intimatii Danescu Ana Maria Izabela, Cristea Nicoleta, Brazan Celestin, Polifrone Ciprian Danut si Anghelache Ramona!

Astfel, s-a desfiintat solutia atacata (cele doua ordonante ale parchetului) si a trimis cauza in vederea inceperii URMARIRII PENALE si pentru a COMPLETA URMARIREA PENALA.

Si tot pentru „carcotasi”, la sfarsitul articolului vom publica doar cateva acte  din cele peste o mie de file pe care le detinem  din aceasta investigatie si din numarul viitor vom publica declaratiile contradictorii date in fata organelor de cercetare penala (in fine, unele fiind chiar copy-paste) , procesele – verbale contradictorii ale comisiilor de inventariere si documente care atesta furturile din aceasta unitate de siguranta nationala, plus, cel mai grav din punctul nostru de vedere, numere de inregistrare ale unitatii –  FALSE.

In acest articol vom prezenta cum, personal, Valentin Matei, director adjunct la aceea data si in prezent imputernicit la comanda unitatii, impreuna cu Brazan Celestin au incercat sa induca in eroare organele de cercetare penala, in fapt dorind sa acopere aceste furturi s-au deconspirat – prin adrese oficiale si sub semnatura privata (in afara altor dovezi pe care le detinem).

Prima incercare de musamalizare si de acoperirea acestor furturi, prin adrese oficiale care din punctul nostru mai mult i-au  ingropat in…penal:

La data de 03.04.2020, prin adresa nr 26020/PPPH/03.04.2020, Directorul de la aceea data, Celestin Branzan in formeaza oficial IPJ Prahova ca, „suportul optic al inregistrarilor ale camerelor de supraveghere din zona corpului administrativ se stocheaza pe o perioada de maxim 9 zile (o mare „gogoroata”, contrara tuturor prevederilor legale si ordinelor interne),  iar inregsitrarile din data de 23.03.2020 NU au fost SALVATE.

Sa specificam ca la aceea data Valentin MATEI esra director adjunct si raspundea de supraveghere ar fi de prisos, cei din sistem cunosc aceste aspecte iar fapta este PENALA!

Mai mult, prin adresa nr B2 29113/PPPH/25.08.2021, simpaticul nostru imputernicit la comanda unitatii recunoaste ca:

  • nu a existat dispozitie scrisa a directorului unitatii de constituire a comisiei de spargere a butucului (din biroul unde se furase acte si bani, vom detalia in alt articol);
  • nu a existat dispozitie scrisa a directorului din data de 19.03.2020 de predare-=primire a gestiunii POPTEI;
  • NU exista o lista o documentelor si numerele de inregistrare pentru acestea;
  • Nu exista o informare scrisa a doamnei comisar sef de penitenciare Toma Magdalena;
  • Nu exista decizie de delegare a atributiilor, etc.

Vom reveni in articole punctuale cu probe pentru fiecare dezvaluire, avem sa dezvaluim despre acest penitenciar cel putin un an de zile. (Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Exclusiv

,,Acuma gata! Ghiozdanele și la școală cu voi! De data asta pe termen lung!” – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

In data de 09.03.2023, la Sediul Institutului Național de Statistică, a avut loc prezentarea Analizei activitătii sistemului penitenciar, in prezența secretarului de stat Bogdan Ilea, coordonatorul Administratiei Naționale a Penitenciarelor.

Secretarul de stat Bogdan Ilea, a transmis mesajul de mulțumire al ministrului justiției, Cătălin Predoiu, dar și câteva indemnuri pentru anul 2023: „cuvântul care va ghida activitatea polițistilor de penitenciare este Integritate”!

 La solicitarea expresă a doamnei TM Stareța noastră nevinovată și neprihănită, revenim cu precizări, in contextul mesajului transmis de Bogdan Ilea – „cuvântul care va ghida activitatea polițistilor de penitenciare este Integritate”!

 Prin adresa nr.3069/PPPH/18.05.2020  directorul Brânzan Celestin informează ,,că a luat măsuri de inventariere a bunurilor existente în popota unității, iar în măsura în care se constată că nu aparțin instituției,  acestea   vă vor fi restituite”. Păi dumneavoastră ce ați făcut ???? Mai stiți că i-ați cerut omului martor la combina Bosh moștenire de la mama lui ?

Pentru cei care nu cunosc, discutăm de obiecte aduse de o persoană într-un spațiu închis și asigurat, unde fiecare obiect a fost adus în Popotă numai cu aprobarea directorului.

Într-un Penitenciar conform Ordinelor și dispozițiilor legale ,, Nu intră și Nu iese, Ceva sau Cineva” fără aprobarea Directorului unității!

Așa că! De ce v-ați opus ilegal să restituiți persoanei vătămate bunurile? V-ați făcut stăpâni pe bunuri……

        Din ciclul ,,Legea este pentru căței”!

       Deci prea sfințită stareță, prea nevinovată, ca funcționar public  aveți obligația de a acționa cu obiectivitate și corectitudine!

Ați  sesizat directorul unității despre găsirea  Procesului Verbal de custodie, furat din biroul gestionarului, pe care   d-nul Polifrone a consemnat în PV întocmit de dânsul că nu există?

De ce vă întrebăm? Pentru că dumneavoastră ați continuat faimoasa inventariere , ca și cum nimic deosebit și ilegal nu s-a întâmplat.

  În urma furtului  acelui document, culmea înregistrat  în contabilitatea penitenciarului cu 3 luni înainte, persoanei vătămate i s-a imputat contravaloarea a 25 kg brânza telemea.

Iar onor Notei de constatare DIP, ANP-ul a considerat acest fapt o încălcare gravă a prevederilor legale , cu urmări de sancționare disciplinare, administrative și penale.

La data de 25.05.2020, data când ați găsit documentele furate,  ANP încă cerceta inventarierea faimosului scriitor Polifrone C., iar dumneavoastră și complicii dumneavoastră ați ascuns  faptul că ceea ce a făcut Polifrone era de fapt o ,,Înscenare”.

 Vă plângeți de afectarea imaginii, când dumneavoastră vă uitați la persoana vătămată cum se îneca apăsată de acuzațiile false, în timp ce aveați în mână ,,frânghia ” salvatoare, și mai spuneți că nu sunteți complice cu Hoții și Mafia.  

Că tot vă dați  nevinovată și neprihănită! De ce nu ați menționat în cadrul Procesului Verbal la Concluzii faptul că din constatările comisiei condusă de dvs. rezultă că Procesul Verbal întocmit de Polifrone Ciprian este fals în totalitate ?

Mai mult ca director adjunct și înlocuitor al directorului trebuia să cunoașteți plaja numerelor alocate deciziilor directorului.

De ce nu ați sesizat despre așa zisa ,, decizie” că nu a fost înregistrată cu număr corespunzător deciziilor directorului, având număr de înregistrare  cu număr de documente ordinare? De ce ați folosit o decizie falsă în editarea Procesului Verbal de inventariere?

Suferiți de ,, cataractă intelectuală”?

Sunteți complice evident și indubitabil !!!

 În procesul verbal de inventariere maica stareță notează:

1.,, Noi comisia, constituită în baza deciziei scrise a directorului penitenciarului Ploiești nr. 400007/01.04.2020 am procedat în perioada  06.04.2020 – 22.06.2020 la inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor capitalurilor aflate în gestiunea ”popota” a unității.”

Informațiile din acest paragraf din Procesul verbal de inventariere este menit să conducă despre  activitatea de inventariere ce urmează să se efectueze în perioada 06.04.2020-22.06.2020 asupra gestiunii Popotă.

Cine cunoaște cum se fectuează normal o inventariere se gândește că afirmația,, gestiunea Popotă”  face referire la Gestiunea Popotă ca și Locație și Președintele comisiei ar fi omis să treacă cele 5 locații aparținând Popotei( birou personal, sala de mese, sală preparare hrană, Depozit Beci -2 camere).

Dar nu la acest lucru s-a gândit maica noastră….Stați să vedeți!

 Inițial s-a vrut separarea bunurilor aduse de C.C. pentru activitatea Popotei respectiv bunurile din contractul de sponsorizre (adică bunurile înregistrate în Contabilitate) de cele care nu sunt înregistrate și conform promisiunii directorului B.C. să fie restituite doamnei C.C.!

Ulterior, Mafia care cunoștea dezastrul bunurilor înregistrate în contabilitate, ne referim la bunurile achiziționate de Penitenciar  și ca să nu rămână Popota goală, a venit cu această ,, luminată idee” de a se face inventarierea Patrimoniului Penitenciarului.

O idee creață care constituie dovada clară că prin această inventariere s-a dorit ascunderea lipsei bunurilor achiziționate de Penitenciar și furtul și substituirea cu bunurile personale ale doamnei C.C.

Maică stareță, au zis câțiva hoți! ,,Să moară mama de invidie! Ăștia hoți! Noi jucăm la amatori!”

 Apropo !Au solicitat meditații, bineînțeles contra cost!!!

       Haideți să analizăm pe înțelesul tuturor, să priceapă tot poporul cât de profesional se fură și cât de talentați sunt actorii noștri.

        În continuarea Procesului Verbal maica stareță propovăduiește :

        ,,În conformitate cu Decizia directorului penitenciarului Ploiești nr. 400007/01.04.2020, gestionarii elementelor de natura activelor, datoriilor capitalurilor aflate în gestiunea ”popota” a unității sunt:

  • Doamna Călin Cristina – Obiecte: Cazarmare Construcții, Agch, ETG Echipament Deținuți, ETG Echipament-Echipament protecție, Sanitar cadre, ETG-Echipament- Imprimate-rechizite-materiale tipografice.
  • Doamna Deacu Mihaela – Obiecte: Alimente, Materiale – Alimente Popotă gestionate conform Deciziei nr.25436/23.03.2020 și procesului verbal nr. 25728/26.03.2020 (anexa 12).

,,Operațiunea de inventariere s-a desfășurat în vederea predării-primirii de gestiune între doamna Călin Cristina și doamna Deacu Mihaela.”

 Doamnă dragă  puteți să ne luminați în înțelepciunea dumneavoastră, ca să înțelegem și noi muritorii?

Noi am înțeles clar, foarte clar! Că de fapt nu trebuie să înțelegem !

 1.Cum ați stabilit împărțirea gestiunii popotă pe 2 gestionari, dacă gestiunea popotă în data de 23.03.2020 a fost preluată de la Călin Cristina, în lipsa ei și fără respectarea prevederilor legale și d-na Deacu Mihaela a semnat PV întocmit de luare în primire a gestiunii POPOTĂ, deci are calitatea de GESTIONAR UNIC.

 2.De ce ați procedat așa?

 Doamna Deacu  ca gestionar, după ce a semnat PV a lui Polifrone și a luat în primire gestiunea popotă, a dispus de bunurile aflate în gestiunea popotă din data de 23.03.2020 și până în data de 30.03.2020, când s-a închis popota ?

 Păi după cum am înțeles noi, dumneavoastră ca o iubitoare de oameni, care țineți la imaginea dumneavoastră, ați urmărit scopuri necurate?

Mai mult, ați ținut ilegal agățată de gestiune persoana vătămată CC și la sfârșit ,tot ilegal i-ați imputat 2 fețe de masă care de fapt nu existau!!!

Cum era cu imaginea dumneavoastră???? Nevinovată, neprihănită??? Și vreți să ajungeți Director??? Doamne ferește!Păi, în comparație cu dumneavoastră, Zeus joacă la juniori!!!

 Din modul de informare a activității desfășurate de comisia condusă de T.M. acela de ,, talmeș –balmeș,, se înțelege că:

  1. La data de 30.06.2020 -Gestiunea Popotă supusă inventarierii are doi gestionari responsabil popotă C.C. pensionat cu 22.06.2020 și Zâna noastră?????????
  2. Deși gestiunea popotă s-a predat în data de 23.03.2020, conform PV 25728, se mai predă o dată (pensionarul predă lui Zâna)
  3. Și comisia va efectua inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor capitalurilor aflate în gestiunea ”popota” a unității , adică scriptic .

Ce nu am înțeles ! De ce trebuia să ne  înșire gestiunile din Contabilitate, cum au fost bunurile Popotei împărțite(scriptic) pe Gestiuni? Listele de inventariere sunt generate din Programul de contabilitate și puse la dispoziție de Financiar.(Dar……prietenii știu de ce? Vom vedea…)

 Ați înțeles ceva? Că noi nu prea!

Ajutor! Maica stareță luminați-ne!

De data asta venim noi cu lumina !!! Preasfinția sa , ne aburește și ne fentează cu multă gargară, evită sistematic inventarierea reală, ca să acopere furturile. Atât și nimic mai mult ! Păi cum se poate? Păi se poate! Dacă făcea inventarierea faptic, cum scrie la lege se vedea clar bunurile lipsă și începeau cercetările. Deci cum stați cu nevinovăția ????

2.Cine este gestionarul popotei la data inventarierii? Ghicim sau dăm cu zarul ?

3.Care este activitatea pe care urmează comisia , cu onor condusă de dumneavoastră?  

Este primul proces verbal de inventariere atipic pe care l-am văzut , din care nu se înțelege ce anume dorește comisia să efectueze?

 Noi am înțeles că este un alt mare FAKE marca Penitenciarul Ploiești. O știți pe aia cu virgina și penicilina?

Păi Maică Stareță T.M. conform prevederilor legale privind inventarierea  elementelor de natura activelor, datoriilor capitalurilor  dacă vroiați să detaliați din exces de zel, ar fi trebuit să notați în Procesul verbal următoarele:

,,Gestiunile supuse inventarierii vor fi următoarele: mijloace fixe , obiecte de inventar, stocuri, registrul de casă și alte elemente de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii.,,

În literatura de specialitate nu am întâlnit gestiuni supuse inventarierii: Gestiune- OBIECTE-ALIMENTE ,Gestiune –MATERIALE ALIMENTE sau Gestiunea 4 MATERIALE – ALIMENTE POPOTA-POPOTA-POPOTA!!!!!

Să ne ferească Dumnezeu! La Facultatea de la Ploiești se inventează noi denumiri de gestiuni !!!

În aroganța dumneavoastră ați crezut că nimeni nu o să citească acest mare ,,Fake”?

Ați lucrat ca niște ,, profesioniști”! Onor ANP-ul la pregătirea lor profesională nici nu au sesizat că  e o super făcătură! Bravo!

 Maică Stareță ai comis-o!

Dovadă că ai știut de la început despre faptul că inventarierea ce urmează a se efectua , împreună cu  comisia pe care ai condus-o, nu se va face conform și cu respectarea prevederilor legale stă în prima filă a Procesului verbal. 

Practic ați expus, în detaliu, modul ilegal de inventariere pe care l-ați aplicat și anume: inventarierea se va face  conform evidenței bunurilor aflate înregistrate în Contabilitate și se va confrunta cu bunurile aflate  fizic în Locația Popotă. Pe românește ați înlocuit bunurile lipsă, dar care se aflau înregistrate în Contabilitate(cumpărate pe banii Penitenciarului), cu bunurile din Popotă, care nu aparțineau Penitenciarului.

 Conform declarațiilor de martor ale directorului și contabilului șef, nu se aflau bunuri în bucătărie din vechea gestiune, iar ceea ce s-a dorit a fost ca din totalul bunurilor din popotă (care toate erau aduse de Călin Cristina) , să fie extrase bunurile din contractul de sponosorizare(la acea dată nu se încheiase Convenția de anulare) de restul bunurilor . Simplu!

 Pentru Maica Stareță T.M., vă rugăm să vă notați pentru pregătirea dumneavoastră profesională, ca Președinte al Comisiei de Inventariere și să nu vă mai plângeți că v-am alterat imaginea.

 Temă pentru acasă:

 1.Ce este inventarierea și de ce se face?

-Numărarea elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii la fața locului în încăperile aparținând gestiunii supuse inventarierii .(reprezintă stocul faptic din Listele de inventar)

-Verificarea modului de gestionare a patrimoniului (înregistrările din contabilitate și trecute la stocul scriptic din Listele de inventar)

-Identificarea unor eventuale diferențe între soldul scriptic și cel faptic( ce se află în contabilitate și ce este prezent cu adevărat în locația inventariată)

 2.– Scopul principal al inventarierii îl constituie stabilirea situaţiei reale a tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii ale fiecărei unităţi, precum şi a bunurilor şi valorilor deţinute cu orice titlu, aparţinând altor persoane juridice sau fizice, în vederea întocmirii situaţiilor financiare anuale care trebuie să ofere o imagine fidelă, clară şi completă a patrimoniului şi a performanţei unităţii pentru respectivul exerciţiu financiar.

  Atât pentru azi, urmează episodul următor. (Cristina T.).

N. R: -Reamintim  ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat  sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului.

Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK este bine?

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

Cat timp mai poti sa indoi legea?

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Aroganța și lipsa de profesionalism sunt fără limite, caracterul penal te dărâmă la propriu in Penitenciarul Ploiesti

,,Fantastica Woman”Anghelache Ramona (varianta XXL)/”Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti

„Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti/Despre Doamna Dănescu Izabela, supranumită eminența cenușie și regina hoților din Penitenciarul Ploiești

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Ce trebuie sa stim depre finisajele interioare?

Publicat

pe

De

Finisajele interioare

Finisajele interioare și sistemele de diviziune spațială definesc spațiile de locuit din interiorul clădirilor rezidențiale cu o gamă de materiale naturale și sintetice. Cel mai utilizat finisaj de perete este placa de gips-carton, o formă prefabricată de tencuială umedă tradițională. Tencuiala de gips umedă este turnată între fețele de hârtie pentru a forma panouri mari care sunt bătute în cuie pe cadre ușoare din lemn sau metal. Îmbinările dintre panouri sunt umplute cu un compus de rășină cu setare dură, oferind o suprafață netedă fără sudură, care are o rezistență considerabilă la foc. Gips-cartonul formează substratul pe care pot fi aplicate o serie de alte materiale, inclusiv placaj subțire furniruit din lemn și țesături de vinil, cu adezivi. În zonele umede, cum ar fi bucătăriile și băile, se utilizează placă de gips-carton rezistentă la apă, uneori cu adăugarea de plăci ceramice aplicate cu adeziv.

Ușile din clădirile rezidențiale sunt de obicei de tip hollow-core, cu furniruri subțiri de lemn lipite peste un miez de hârtie fagure și benzi de margine din lemn masiv; ramele ușilor sunt de obicei realizate din forme de lemn prelucrate. Laminatele din plastic lipite de PAL sunt utilizate pe scară largă pentru dulapuri și blaturi încorporate. Cel mai comun finisaj al podelei este mocheta, cea mai mare parte fiind acum realizată din fibre sintetice, înlocuind lâna și bumbacul tradițional. Poate fi întreținut cu ușurință, iar textura sa vizuală și tactilă moale, precum și calitățile sale fonoabsorbante, îl fac atractiv pentru uz rezidențial. Lemnul de esență tare – în primul rând stejar, mesteacăn și arțar – sunt, de asemenea, utilizate pentru podele, atât în scândurile tradiționale înguste bătute în cuie pe punțile de placaj, cât și ca elemente de parchet prefabricate, care sunt aplicate cu adezivi. În zonele umede sau greu de utilizat se utilizează plăci de compoziție de vinil sau plăci ceramice.

Țevărie

Sistemele de alimentare cu apă menajere pentru clădirile rezidențiale joase au două surse, fie sisteme municipale de distribuție a apei, fie, în cazul în care acestea nu sunt disponibile, puțuri care sunt forate pe acvifere subterane care nu sunt contaminate. Apa este extrasă din puțurile cu pompe electrice submersibile mici, care sunt coborâte prin carcasa puțului până la admisie. Conductele exterioare subterane de alimentare cu apă sunt de obicei din fontă cu conexiuni filetate pentru a conține presiunile aplicate fluidului, ceea ce este de obicei suficient pentru a-l ridica cu patru etaje. În interiorul clădirii, tuburile din cupru cu conexiuni lipite sunt utilizate pentru distribuție datorită rezistenței sale la coroziune și ușurinței de fabricare; în unele zone se utilizează, de asemenea, țeavă de plastic. Alimentarea cu apa menajera este impartita in sisteme reci si calde, apa rece fiind canalizata direct la corpuri. Sistemul de apă caldă atrage mai întâi alimentarea printr-un rezervor de încălzire cu apă caldă, care își ridică temperatura la aproximativ 60 °C (140 °F) folosind rezistență electrică sau căldură pe gaz. Încălzitoarele de apă menajere care folosesc radiația solară pentru a încălzi apa în bobine expuse la soare pe o placă de metal negru acoperită cu sticlă (colectoare solare cu plăci plate) se găsesc în zone în care există o rază de soare amplă și costuri relativ ridicate de energie. Apa caldă este apoi distribuită de la încălzitor la dispozitivele de fixare într-un sistem de conducte cu buclă de recirculare, în care diferențialele de gravitație și temperatură mențin o temperatură constantă în perioada de cerere scăzută.

Utilizarea rezidențială primară a apei este în baie, care include de obicei o cadă de fontă sau oțel presat cu un strat de porțelan ceramic (deși se utilizează și rășină ranforsată cu fibră de sticlă), un grup sanitar ceramic și un dulap de apă de tip rezervor ceramic. Baia și grupul sanitar sunt alimentate cu apă caldă și rece prin robinete cu manetă sau comenzi de supapă de tip șurub. Supapa de alimentare cu apă a dulapului este, de asemenea, acționată de pârghie și se bazează pe puterea gravitațională a apei din rezervor pentru acțiunea sa de spălare. Băile de duș sunt, de asemenea, comune, adesea încorporate în adâncituri de cadă sau într-un compartiment separat finisat cu țiglă ceramică. În unele țări este inclus un bideu.

Alte corpuri sanitare utilizate pe scară largă includ chiuvete de bucătărie, de obicei din fontă sau oțel presat cu un strat de porțelan ceramic, sau din oțel inoxidabil; mașini automate de spălat vase; și mașini de spălat automate pentru rufe. Chiuvetele de bucătărie pot fi echipate cu eliminări de gunoi, care macină deșeurile solide într-o suspensie fluidă care este spălată cu apă uzată. În cazul în care există posibilitatea de a înapoi sifonarea apelor uzate în alimentarea cu apă, trebuie prevăzut un întrerupător de vid la alimentare pentru a preveni acest lucru, dar majoritatea corpurilor sanitare de uz casnic sunt proiectate pentru a evita această posibilitate.

Sistemele de drenaj pentru îndepărtarea apelor uzate sunt realizate din țeavă din fontă cu îmbinări filetate sau îmbinări clopot-și-scuipă sigilate cu plumb topit sau cu țeavă de plastic cu îmbinări sudate cu solvent. Conducta de deșeuri a fiecărui dispozitiv de instalații sanitare este prevăzută cu o curbă inversă semicirculară sau capcană, care rămâne în mod constant umplută cu apă și împiedică mirosurile din sistemul de drenaj să scape în spațiile ocupate. Imediat în aval de fiecare capcană este o deschidere către un sistem de conducte de aerisire, care permite aerului în sistemul de drenaj și protejează garniturile de apă din capcane de îndepărtarea prin sifonare sau presiune spate. Când apa uzată părăsește clădirea, aceasta este drenată printr-o supapă de prevenire a fluxului și în țevi ceramice subterane. Apoi curge gravitațional fie către o stație privată de tratare a apelor uzate, cum ar fi fosa septică și câmpul de țiglă, fie către sistemul public de canalizare. În cazul în care nivelul de evacuare a apelor uzate este sub nivelul canalizării, este necesară o pompă de ejector de canalizare pentru a ridica apa uzată la un nivel mai ridicat, unde gravitația o îndepărtează.

Încălzire și răcire

Sistemele de control al atmosferei din clădirile rezidențiale joase utilizează gaz natural, păcură sau bobine de rezistență electrică ca surse centrale de căldură; de obicei, căldura generată este distribuită spațiilor ocupate de un mediu fluid, fie aer, fie apă. Bobinele de rezistență electrică sunt, de asemenea, utilizate pentru încălzirea spațiilor de locuit direct cu energie radiantă. Distribuția forțată a aerului mută aerul purtător de căldură printr-un sistem asemănător copacilor de conducte galvanizate din tablă cu secțiune transversală rotundă sau dreptunghiulară; ventilatoarele alimentate electric oferă un diferențial de presiune pentru a împinge aerul de la sursa de căldură (sau cuptor) la spațiile de locuit, unde este expulzat din grătarele situate în pereți sau podele. Partea de presiune negativă a ventilatorului este conectată la un alt sistem de conducte de aer de retur care extrag aerul din spațiile de locuit prin grătare și îl aduc înapoi în cuptor pentru reîncălzire. Aerul exterior proaspăt poate fi introdus în fluxul de aer al sistemului de la o admisie exterioară, iar aerul interior încărcat cu miros poate fi expulzat printr-un orificiu de aerisire, asigurând ventilația, de obicei la o viteză de aproximativ o schimbare completă a aerului pe oră. Pentru a conserva energia, schimbătoarele de căldură aer-aer pot fi utilizate în procesul de admisie a gazelor de eșapament. Aerul încălzit este de obicei furnizat în volum constant, iar temperatura ambiantă este variată ca răspuns la un termostat situat într-o singură cameră. Controlul central al umidității este rareori furnizat în acest tip de clădire.

Un alt sistem comun de încălzire este tipul de apă caldă radiantă. Sursa de căldură este aplicată unui cazan mic, în care apa este încălzită și din care este circulată de o pompă electrică în țevi de cupru izolate similare cu un sistem de apă caldă menajeră. Țevile pot fi conectate la radiatoare din fontă sau din oțel cu tub egrenat în spațiile de locuit. Radiatoarele sunt plasate în apropierea zonelor cu cele mai mari pierderi de căldură (cum ar fi ferestrele sau pereții exteriori), unde energia lor radiantă încălzește aerul înconjurător și creează un ciclu de convecție în interiorul camerei, producând o temperatură aproximativ uniformă în interiorul acesteia. Apa caldă poate fi, de asemenea, efectuată prin țevi înguste plasate într-un model continuu de buclă pentru a crea o suprafață radiantă mare; acest model de țevi poate fi turnat într-o placă de podea de beton sau plasat deasupra unui tavan pentru a încălzi spațiul de locuit adiacent. Controlul temperaturii în sistemele de apă caldă utilizează un termostat în spațiul de locuit pentru a regla debitul pompat al apei pentru a varia căldura furnizată.

Sistemele radiante de încălzire cu rezistență electrică utilizează bobine în unitățile de bord din încăperi, care creează cicluri de convecție similare radiatoarelor cu apă caldă sau cabluri de rezistență în modele cu buclă continuă încorporate în tavane din ipsos. Controlul local al temperaturii poate fi mult mai precis cu încălzirea electrică, deoarece este posibil să se instaleze un reostat controlat termostatic pentru a varia producția de energie a secțiunilor relativ mici ale unităților de bază sau ale cablului.

Un tip de încălzire a spațiului care este din ce în ce mai utilizat în clădirile rezidențiale este radiația solară pasivă. În zilele însorite de iarnă, ferestrele orientate spre sud lasă să intre cantități substanțiale de energie, de multe ori suficient de mult pentru a încălzi întreaga clădire. Șemineele pe lemne cu coșuri sunt încă furnizate pe scară largă în clădirile rezidențiale, dar utilizarea lor este mai ales pentru efect estetic.

Răcirea atmosferelor din clădirile rezidențiale mici se face adesea local cu aparate de aer condiționat, care pătrund în peretele exterior al spațiului de răcit; aceasta permite aportul de aer proaspăt atunci când se dorește și evacuarea căldurii pompate din spațiu în aerul exterior. Mai rar, sistemele de încălzire cu aer forțat au serpentine de răcire introduse în fluxul de aer pentru a oferi un interior răcit central. Se folosește un proces de răcire prin compresie, similar cu cel dintr-un frigider de uz casnic. Un agent frigorific, care este un lichid la temperatura camerei, este pompat printr-un sistem închis de tuburi de cupru spiralate. O pompă electrică menține o presiune scăzută în serpentinele de răcire, iar agentul frigorific lichid trece printr-o supapă de expansiune dintr-o zonă de înaltă presiune către serpentinele de joasă presiune. Această modificare a presiunii are ca rezultat o schimbare de fază a agentului frigorific; se transformă dintr-un lichid într-un gaz și absoarbe căldură în acest proces, la fel cum apa absoarbe căldură atunci când este fiartă și transformată în abur. Absorbția de căldură a tranziției lichid-gaz răcește aerul care trece peste serpentinele de răcire. Aerul răcit este circulat prin clădire prin sistemul de aer forțat. Când agentul frigorific gazos de joasă presiune părăsește serpentinele de răcire, acesta trece prin pompă și este presurizat. Agentul frigorific circulă prin serpentine de condensare, care sunt situate în exteriorul clădirii; acolo schimbarea de fază este inversată pe măsură ce gazul se transformă într-un lichid de înaltă presiune și eliberează căldură în aerul exterior care trece peste serpentinele de condensare. Agentul frigorific lichid revine la supapa de expansiune pentru a repeta ciclul de răcire. Mașina de refrigerare este astfel o „pompă de căldură” care transferă căldura din clădire în atmosfera exterioară. Pompele de căldură pot funcționa și în sens invers în lunile de iarnă pentru a pompa căldura din aerul exterior în interiorul clădirii; funcționează cel mai bine în climă blândă, cu temperaturi de iarnă destul de calde. Utilizarea pompelor de căldură în climă rece pune multe probleme tehnologice dificile.

Atmosferele interioare sunt, de asemenea, ventilate prin ferestrele de funcționare, precum și prin scurgeri neintenționate la toate tipurile de deschideri exterioare. Băile, bucătăriile și spălătoriile generează mirosuri și căldură și au adesea sisteme de evacuare separate alimentate de ventilatoare electrice care funcționează intermitent, după cum este necesar. Calitatea atmosferei rezidențiale este, de asemenea, protejată de detectorul de fum, care trage un semnal de alarmă pentru a avertiza cu privire la un posibil pericol atunci când fumul atinge chiar și un nivel foarte scăzut în spațiile de locuit.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Tehnici si stiluri de lucru ale artistilor care folosesc vopseluri acrilice

Publicat

pe

De

Vopselurile acrilice sunt printre preferatele artiștilor plastici, și nu ne referim aici strict la pictori, ci chiar la aproape toți cei care activează în domeniul artelor vizuale. În funcție de preferințele lor de a se exprima prin intermediul artei, există multe tehnici și stiluri de lucru, dar cu toate acestea sunt unele comune.

De ce preferă artiștii plastici culorile acrilice

De regulă, mulți artiști plastici își îndreaptă atenția către culori acrilice atunci când creează. Explicația este chiar simplă și ține de viteza lor de uscare dar și faptul că sunt solubile în apă, ceea ce le face foarte ușor de curățat. În acest fel, creatorii de frumos pot lucra rapid și experimenta cu diferite straturi de culoare fără să nevoiți să aștepte mult timp între fiecare strat.

Stratificarea culorilor

O tehnică populară în arta acrilică este stratificarea culorilor. Aceasta presupune aplicarea succesivă a mai multor straturi subțiri de vopsea acrilica, astfel încât culorile să se amestece ușor și să creeze o textură bogată și profundă. Această tehnică poate fi folosită într-o varietate de stiluri, pornind de la abstracționism și până la crearea de peisaje care îți taie răsuflarea.

Efecte speciale

În plus, aceste vopseluri pot fi amestecate cu diferite medii pentru a crea efecte interesante. De exemplu, adăugarea unui mediu texturizant poți obține o suprafață granulată sau rugoasă, care poate fi folosită pentru a crea un efect de vechime sau de o mai mare profunzime. Totul ține însă de preferințele tale, ca artist, dar și de materialul pe care îl folosești pentru a te exprima, cum ar fi panza pictura, ceramică, lemn, sticlă și nu numai.

Multe stiluri de a transmite emoțiile și trăirile artistului

Referitor la stilurile de lucru, artiștii plastici care folosesc culori acrilice pot fi întâlniți într-o varietate de genuri și stiluri. Unii preferă să lucreze într-un stil expresionist, folosind pentru asta culori vibrante și gesturi puternice pentru a transmite emoție. Alții se concentrează mai mult pe realism, folosind vopseluri acrilice pentru a crea portrete sau naturi statice detaliate.

Evident, nu sunt deloc puțini acei creatori de frumos care și-au dezvoltat un stil unic, care se bazează pe combinații inovatoare de culori și texturi. Aceștia pot folosi cu încredere culori acrilice pentru a crea opere abstracte, care sunt concepute pentru a stârni imaginația și creativitatea publicului.

Experimentează și găsește-ți drumul!

Un alt avantaj al acrilicelor este că pot fi utilizate pe o varietate de suporturi. Ca artist plastic, în special la început de drum, contează enorm. Atunci când folosesc vopseluri acrilice, poți lucra liniștit pe orice suport pânză, hârtie, carton, lemn, sticlă sau orice consideri că ți se potrivește cel mai bine. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a experimenta cu diferite medii artistice și de a obține rezultate diverse și inovatoare.

Young woman artist draw pictrure with watercolor paints and brush on easel canvas in studio indoors

La ce trebuie să fii atent!

Deși acrilicele sunt în general foarte ușor de utilizat spre deosebire de uleiuri sau chiar acuarele, există unele aspecte de care creatorii trebuie să țină cont atunci când lucrează cu ele. Astfel, trebuie să știi că acestea pot deveni opace sau mate atunci când se usucă, ceea ce poate fi uneori un avantaj sau un dezavantaj, în funcție de efectul dorit. Și, oricât ai fi cuprins de fiorul creației, artiștii trebuie să fie atenți să nu lase vopseaua să se usuce pe pensule sau alte instrumente de lucru, deoarece aceasta poate duce la deteriorarea lor.

Pentru a rezuma, artiștii plastici care folosesc vopsele acrilice se bucură de o mare libertate creativă, iar acestea sunt perfecte pentru explorarea unei varietăți de tehnici și stiluri. Sunt ușor de folosit, nu sunt toxice, se usucă rapid, ceea ce le face ideale pentru artiștii care doresc să lucreze rapid și să experimenteze cu diferite straturi de culoare.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Sibiu

AfaceriO zi inainte

Cum funcționează un împrumut instant pe card?

Creditul instant pe card este o modalitate excelentă de a obține fonduri rapide și convenabile. Cardurile se eliberează imediat, iar...

dieta de slabire dieta de slabire
Uncategorized4 zile inainte

Urmezi o dieta de slabire? Iata cum o poti imbunatati!

  Dupa cum probabil stii, sa urmezi pur si simplu o dieta nu este de ajuns. Pentru a avea parte...

Uncategorized4 zile inainte

Noul mouse mat Razer Atlas, fabricat din sticlă securizată, oferă o nouă dimensiune a preciziei

Razer Atlas se face remarcat datorită fiabilității și a modului în care permite realizarea de mișcări ultrarapide și deosebit de...

Administrație locală4 zile inainte

Samsung si pentruanimale.ro contribuie la un trai mai bun si mai sanatos pentru posesorii romani de animale de companie

Samsung Electronics România, în parteneriat cu pentruanimale.ro, primul petshop online din România, aduce tehnologia prietenoasă cu animalele de companie mai...

Uncategorized5 zile inainte

Clinica Northo, evoluție pozitivă în anul 2022: peste 1000 de pacienți noi, 10% cotă de piață din tratamentele cu Invisalign®

Northo, clinica dedicată ortodonției lansată anul trecut, la mijlocul lunii martie, de Dr. Teodorina Secară, anunță un bilanț pozitiv pentru...

Uncategorized5 zile inainte

Competiția OPEN 2023 – Au fost anunțați finaliștii și fotografii nominalizați pe lista scurtă

World Photography Organisation anunță câștigătorii categoriilor și fotografii nominalizați pe lista scurtă în competiția Open din cadrul Sony World Photography...

Baia Mare Baia Mare
Turism6 zile inainte

Baia Mare, destinatia perfecta pentru iubitorii de calatorii

Odata cu venirea primaverii, tot mai multe persoane isi doresc sa porneasca intr-o noua calatorie si sa se bucure de...

Uncategorized6 zile inainte

Samsung lansează noile Galaxy A54 5G și A34 5G pentru experiențe awesome accesibile tuturor

Cu un display mai luminos, camere mai avansate și o durată de viață a bateriei mai lungă decât modelele anterioare,...

SocialO săptămână inainte

Vreau să fac cumpărături de Paște de pe Notino.ro. Mă poate ajuta un voucher de reducere?

Pe măsură ce sărbătorile de Paște se apropie, mulți cumpărători caută frenetic cele mai bune oferte pentru cadouri, decorațiuni și...

SocialO săptămână inainte

Este depresia boala secolului? Se poate trata?

Depresia este considerată de mulți experți ca fiind una dintre problemele de sănătate mintală cele mai răspândite ale secolului nostru....

ExclusivO săptămână inainte

,,Acuma gata! Ghiozdanele și la școală cu voi! De data asta pe termen lung!” – Ziarul Incisiv de Prahova

In data de 09.03.2023, la Sediul Institutului Național de Statistică, a avut loc prezentarea Analizei activitătii sistemului penitenciar, in prezența...

Cazare în Rădăuți Cazare în Rădăuți
TurismO săptămână inainte

Cazare în Rădăuți: experimentează tradiția și confortul la un hotel de 4 stele

A venit momentul pentru să planifici o vacanță în Bucovina, însă nu te poți decide cu privire la cazare? Pentru...

Uncategorized2 săptămâni inainte

ISH 2023 Frankfurt: Wilo răspunde megatrendurilor globale cu soluții inteligente și sustenabile pentru casele viitorului

București, 9 martie 2023   Grupul Wilo, producător de top în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire,...

Uncategorized2 săptămâni inainte

ATEN asigura o calitate inalta a transmisiei video pentru transmisii live la o rezolutie 5K

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, anunta lansarea oficiala a seriei KX9970....

Informatii importante despre alegerea unor firme din Sibiu Informatii importante despre alegerea unor firme din Sibiu
Afaceri3 săptămâni inainte

Informatii importante despre alegerea unor firme din Sibiu

Atunci cand trebuie sa alegi o firma pentru a te ajuta intr-un anumit proiect sau pentru a obtine anumite servicii,...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Ce trebuie sa stim depre finisajele interioare?

Finisajele interioare Finisajele interioare și sistemele de diviziune spațială definesc spațiile de locuit din interiorul clădirilor rezidențiale cu o gamă de...

Știrile Săptămânii